Kultur i Tanzania & Zanzibar

Inspiration til din skræddersyede rejse

Tag på et kulturelt eventyr i det nordøstlige Tanzania efterfulgt af badeferie på Zanzibar. Her får du en rejse, hvor kultur, dyreliv og skønne strande forenes på skønneste vis.

Rejsen starter med verdensklasse safari ved et besøg til Tarangire Nationalpark. Lad dig betage af det utrolige dyreliv, hvor især elefanter er et udbredt syn. Forbered dig også på at møde dyr som leoparder, løver, zebraer, giraffer, geparder og hyæner bare for at nævne nogle få.

Efter Tarangire fortsætter rejsen mod Lake Eyasi, hvor der venter et kulturelt møde med Hadzabe stammen. Her får du et indblik i deres ældgamle traditioner og fascinerende levevis, som beviser, at mennesker sagtens kan leve i pagt med naturen. En oplevelse, du godt kan forvente, vil gøre et stort indtryk på dig.

Rejsen sluttes af på Zanzibar, som er en historisk ø ud for Tanzanias kyst i Det Indiske Ocean. Med sin beliggenhed meget tæt på Ækvator har Zanzibar et dejligt solskinklima med varmt omringende vande hele året rundt. Strandene omkring Zanzibar er postkort-smukke med blødt, hvidt sand, der fører ned til det azurblå ha. Zanzibar er et sandt paradis perfekt til bryllupsrejser, romantisk flugt, familieferie eller vandsport, og det er en destination, der tiltaler de, der kan se fornuften i en strandferie i smukke omgivelser.

På flere af destinationerne indkvarteres du på hyggelige, bæredygtige lodges, hvor miljøet er tænkt ind fra start til slut. Under rejsen bor du på intime og lune indkvarteringssteder, hvor rammerne er sat for afslapning og kvalitetstid. Glæd dig til en rejse, som skaber minder for livet, og som du aldrig glemmer.

Pris fra DKK 26.500

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Safari og udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Transfer i minivan eller firhjulstrækker
Erfaren engelsktalende chauffør / guide
Flaskevand under safari (2 x halvliter per person/dag)
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Guide under ophold på Zanzibar
Udflugter og aktiviteter under ophold på Zanzibar
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Hadzabe stammer

  • Tarangire Nationalpark

  • Tarangire Nationalpark

  • Zanzibars smukke strande

  • Stone Town

Program

Dag 1: Afrejse fra København

Du rejser fra Danmark om aftenen via Frankfurt og Addis Ababa.

Dag 2: Ankomst i Tanzania – Tarangire Nationalpark

Jambo! Ved ankomst i Kilimanjaro International Airport bliver du modtaget af en repræsentant fra vores kontor i Arusha. Sammen med ham kører du mod Tarangire Nationalpark. Det vil være en køretur på ca. 3,5 time, som du enten kan bruge på at få en lille lur eller holde øje med landskaberne, der suser forbi ruden. Ved ankomst til din lodge, tjekker du ind og frisker dig op og bruger resten af aftenen, som du har lyst.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 3: Tarangire Nationalpark

I dag kan du se frem til safari med din safariguide. Tarangire er kendt for sine store bestande af elefanter såvel som charmerende baobabtræer, der pryder parken, hvor end man kigger hen. Når du kører gennem de frodige skovområder, skal du også huske at holde øje med de undvigende leoparder. Måske du også spotter en kæmpepyton, selvom det hører til sjældenhederne.  

Du nyder din medbragte picnic lunch i det fri, inden du køres til din lodge, hvor du kan nyde en sundowner inden middag.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. middag

Dag 4: Tarangire Nationalpark – Karatu Town

Efter morgenmaden vil din guide hente dig og køre dig ud på endnu en heldagssafari i Tarangire. Med dig har du medbragt picnic lunch, som nydes i det fri.

Nyd de smukke landskaber, zebraer, der løber rundt og vortesvin med haler strittende lige op i luften, inden du køres til den nærliggende landsby Karatu Town. Her tjekker du ind på en hyggelig lodge, hvor der er rig mulighed for at slappe af såvel som at tage på udforskning og møde lokalliv i området.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 5: Karatu Town – Afslapning på lodgen

Du bruger dagen, som du har lyst. Der er rig mulighed for at tage på udforskning i området, lære mere om dagligdagen i Karatu, læse en bog, tage på dagsudflugter i lokalområdet (imod egenbetaling) eller hvad du nu har lyst til. Lodgen ligger i smukke omgivelser, så måske dagen bare skal bruges på at nyde udsigten.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 6: Karatu Town – Besøg til Hadzabe stammen

Denne dag kan du se frem til at opleve noget af Tanzanias unikke kultur. Sammen med en guide kører du afsted mod Lake Eyasi. Den smukke sø er en sæsonbestemt lavvandet endorheisk saltsø for foden af Great Rift Valley. Lake Eyasi er et oplagt mål for de, der leder efter noget fjernt og anderledes. I den tørre sæson er søen dog meget udtørret, hvilket bidrager til en næsten overjordisk atmosfære i dette område.

I dette område bor også Hadzabe stammen. De bor i huler nær Eyasi søen, og med en anslået befolkning på færre end 2000 individer er Hadzabe en af de sidste stammer, der forbliver tro mod deres stammehistorie. Mænd jager og bringer typisk honning hjem for at brødføde deres familier. De er dygtige jægere, og deres dristige og opfindsomme jagtstil er et syn, der er værd at opleve. Kvinder og børn samler frugter og rødder til at supplere deres kost.

Denne dag vil du lære om deres hverdag, interagere med dem og måske endda tage på vandring eller på jagt med dem. Da de er nomadiske stammer kan et besøg dog ikke garanteres, men lodgens lokale guide vil gøre sit yderste for at arrangere mødet med dem, som absolut vil være en oplevelse i særklasse.

Du returnerer til din lodge, hvor du kan friske dig op og nyde en sundowner, mens du summer over en fantastisk dag med Hadzabe stammen.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 7: Karatu Town – Afgang til Zanzibar

Du står tidligt op for herefter at blive hentet og kørt til lufthavnen for dit fly til Zanzibar.

Ved ankomst på øen bliver du modtaget og kørt til din beach lodge på den sydøstlige kyst. Zanzibar er lokaliseret ud for Tanzanias kyst i Det Indiske Ocean. Foruden de hvide sandstrande, palmerne og det turkisblå vand byder Zanzibar på spændende kulturer, mad- og krydderimarkeder samt muligheder for shopping eller udforskning på egen hånd.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 8-11: Zanzibar

Nyd dagene ved stranden. Her kan du se frem til dage fyldt med afslapning, svømmeture i det smukke hav, udflugter eller hvad du nu lige har lyst til. Valget er dit. Har du lyst til at benytte jer af de mange forskellige udflugter, som Zanzibar byder på, kan du aftale nærmere med dit hotel omkring dette. Det er især anbefalelsesværdigt at få en rundtur i en krydderiplantage såvel som at tage på Blue Safari.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 12: Zanzibar – Transfer til Stone Town

Denne morgen spiser du en afslappet morgenmad, inden du bliver hentet og kørt til Stone Town.

Dagene her er til fri disposition. Tag eventuel på byvandring med eller uden guide og lad dig fascinere af den smukke og hyggelige by og de smalle gader. Her har du mulighed for at få et indblik i historien og nyde godt af alt lige fra hyggelige cafeer, strand og smuk arabisk arkitektur. Det er umuligt ikke at forelske sig i stemningen her.

Du kan eksempelvis også besøge Forodhani Food Market, der ligger ned til havet og i umiddelbar nærhed af dit hotel. Her kan du udvælge aftensmaden fra hundredvis af lokale boder, hvor der sælges frisk fisk og sødmefuld ingefærjuice.

Vi vil også anbefale, at du en eftermiddag går ned til stranden og finder cafeen ved navn Livingstone. Her kan du sætte dig godt tilrette med tæerne begravet i sandet og nyde den smukke solnedgang samt alle de lokale mennesker, der kommer her for at hænge ud på stranden. Det er en hyggelig stemning, du vil opleve.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 13: Zanzibar – Hjemrejse

Du tilbringer dagen i Stone Town, inden du om eftermiddagen hentes ved dit hotel og køres til lufthavnen for dit fly hjem mod Danmark. Du vender hjem med bagagen fuld af dejlige minder om en oplevelsesrig rejse i Tanzania. En rejse, du aldrig glemmer.

Indkvartering: Dagsværelse i Stone Town

Dag 14: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Visum påkrævet. Kan købes kontant ved ankomst i lufthavnen (USD 50).

Vaccinationer
Gul feber:            Ikke påkrævet
Hepatitis A:         Kontakt venligst egen læge
Malaria:               Kontakt venligst egen læge
Andet:                  Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport
Toyota firhjulstrækker eller minivan

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs USD/DKK.