Kultur og natur i det sydlige Etiopien

Inspiration til din skræddersyede rejse

En rejse til det sydlige Etiopien, hvor du besøger Omo Valley og Rift Valley Lakes, er ikke bare en naturmæssig stor oplevelse, men det er også en kulturel rejse tilbage i tiden til Etiopiens autentiske levemåder og traditioner.

Rift Valley ligger ca. 180 km fra Addis Ababa og er dekoreret med 8 naturrige søer; Lake Ziway, Lake Abaya, Lake Chamo, Lake Abiata, Lake Shala, Lake Awassa, Lake Koka og Lake Langano. Flere af søerne er beboet af både krokodiller, flodheste og hundredvis af fugle. Faktisk anses Rift Valley for at være Etiopiens største fuglecentrum.

Turen går videre mod Omo Valley, der ligger i den sydlige del af Rift Valley i den sydøstlige del af landet. Omo Valley er hjemsted for 46 af Etiopiens fascinerende stammegrupper, der lever primitivt og i tæt kontakt med naturen. De praktiserer forskellige ceremonier og festivaller og står klar til at byde besøgende velkommen.

Pris fra DKK 28.725

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Safari og udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Erfaren engelsktalende chauffør/guide og lokale guides på de enkelte destinationer
Bådtur på Lake Tana
1 flaske vand per person per dag
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Smukke landskaber

  • Hammer stamme

  • Mago Nationalpark

  • Mursi stamme

  • Addis Ababa

Program

Dag 1: Ankomst i Addis Ababa

Ved ankomst til Bole International Airport bliver du modtaget af en af en repræsentant fra vores samarbejdspartner i Etiopien, der vil køre dig til dit hotel.

Senere skal du på byrundvisning, hvor du besøger Trinity Katedralen, der er en smuk kirke bygget i den barokke stil fra den europæiske arkitektur, der er unik for Etiopien såvel som hele Afrika. Du besøger Det Nationale Museum, hvor hovedattraktionen er en fossil udstilling af den berømte pige Lucy, der levede for 3,5 millioner år siden.

Du besøger St. George Katedralen og det tilhørende museum, hvor du kan opleve den historiske kirke, der er et fremfragende eksempel på Etiopiens traditionelle, ortodokse kirkearkitektur grundlagt af kejser Menelik-II. Byrundvisningen byder på en panoramisk udsigt ved Addis Ababas højeste punkt Mount Entoto i 3200 meters højde.

Dagen slutter af med en kulturel festmiddag, hvor du kan deltage i national musik og dans.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 2: Addis Ababa – Abijatta Shalla Nationalpark – Lake Awassa

I dag kører du til Lake Awassa, hvor du på vejen gør et stop ved Lake Ziway, hvor du kan nyde det varierede fugleliv ved søbredden. Efter frokosten besøger du Abijatta Shalla Nationalpark. Parken består af de 2 sodaholdige søer, der pynter i det omkringliggende landskab. Parkens hovedattraktion er uden tvivl den smukke udsigt over søerne og det rige fugleliv. Du fortsætter turen mod Lake Awassa og ankommer til jeres hotel senere på dagen.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 3: Awassa – Sidama Village – Yabello

Efter morgenmaden besøger du det lokale fiskemarked ved kysten af Lake Awassa. Herefter fortsætter turen til byen Yabello, hvor du kan opleve de mange fuglearter fra skovområdet ved Juniper Forest. Det indebærer blandt andet sidamokragen, den hvidhalede svale samt den etiopiske turako, der en truet og endemisk fugleart.

På vejen besøger du Sidama folkets kulturelle hjem og deres såkaldte ”falske” bananplantage. Du vil ogå besøge Borena folkets mange kultursteder.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 4: Yabello – Konso

Du kører tidligt mod Konso og på vejen stopper du ved den lille by Brindal, hvor du kan opleve Borena folket. Borenaerne er fra Oromo befolkningen, der var en gruppe af folk, der blev i området, da en række andre befolkningsgrupper migrerede mod det nordlige og østlige højland tilbage i det 16. århundrede. Det bakkede semi ørkenlandskab og det rige dyreliv kombineret med tilstedeværelse af Borena folket, gør området helt specielt. Af dyreliv finder du blandt andet Anubisbavianer, Gynthers dik-dik antiloper og store flokke af perlehøns.

Efter du har checket ind på hotellet, besøger du Konso stammens landsbyer ved Mecheke. Her kan du besøge den såkaldte ”New York Landsby” grundet landskabets udseende med bjergstrukturer, der kan ligne silhuetten af en storby med moderne bygninger. Det er hovedsageligt sten med kvartsmineraler, der former bjergene. Du besøger også Konso kongens hus, hvor du kan lære om strukturen og historien om Konso stammens kongelige familie.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 5: Konso – Turmi

I dag kører du til Turmi, hvor du besøger Hamer stammen. Hamerne udøver forskellige kropsudsmykningsformer, hvor blandt andet håret dekoreres med farverige perler og lerklumper med strudsefjer. Skamfering er også praktiseret i vid udstrækning. Arrene laves med en kniv eller et barberblad, og der gnides aske i såret for at give en tydeligere markering.

På vejen vil du besøge det lokale marked ved Albore.

Indkvartering: Camping

Dag 6: Turmi – Dascenetch stammen – Turmi

Kør mod Omorate, hvor du besøger Dascenetch stammen og deres landsby. De er en af stammerne, der ligger ved Omo Floden. De er derfor også habile svømmere, da de altid skal krydse floden for at nå til det daglige Omorate marked. Om eftermiddagen har du mulighed for at opleve markedet, hvis det passer med, at det er en markedsdag. Du vil igen besøge Hamar folket på denne dag.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 7: Turmi – Karo Village – Mago Nationalpark

Dagen starter tidligt, når du skal afsted mod Mago Nationalpark. På vejen besøger du Karo stammerne i Dus og Korecho. Karo folket dekorere deres kroppe med kalkmaling, der ofte skal forestille perlehønens plettede fjerdragt. De er eksperter i ansigts- og kropsmaling. Både mænd og kvinder skamferer deres bryst for at udsmykke sig og for at tiltrække det modsatte køn.

Om eftermiddagen er det tid til safari i Mago Nationalpark, der er opkaldt efter den nærliggende Mago River. Parken består hovedsageligt af savanne med nogle skovområder omkring floden. Her er det muligt at opleve en bred vifte af dyreliv lige fra giraffer og elefanter til de mere sjældne løver og leoparder.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 8: Mago Nationalpark – Mursi Village – Jinka

Du tager tidligt om morgenen til den spændende Mursi landsby, hvor du oplever stammens betagende kultur og levemåde. Her bærer kvinderne lerplader i læberne, mens mændene udsmykker sig med ler på forskellige måder.

Efter landsbybesøget fortsætter turen gennem skovområder og bakkede terræn, indtil I når Jinka.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 9: Jinka – Arba Minch

Om morgenen kører du til Arba Minch, hvor du skal opleve og nyde de forskellige kulturer fra Gidole, Tsemani og Ari stammerne, der lever på grænsen til Omo Floden. Her har traditionerne og kulturen nærmest ikke ændret sig, og leveforholdene er derfor stort set de samme som for 100 år tilbage.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 10: Netch Sar Nationalpark og Lake Chamo

Du kører mod Nech Sar Nationalpark, der ligger mellem Lake Abaya og Lake Chamo. Her finder du nogle af Etiopiens endemiske arter som Swaynes røde koantilope, Burchells zebra, den store og lille kudu og Grants gazeller blandt mange andre dyrearter. Ud af parkens 180 fuglearter, vil du med stor sandsynlighed støde ind i sekretærfuglen, hornravne og forskellige underarter af trappefugle.

Efter frokosten, der nydes på hotellet, er der planlagt en bådtur på Lake Chamo, hvorfra udsigten til søens mange krokodiller og flodheste kan nydes. Her køler dyrene sig ned i vandet eller soler sig på sandbankerne ved søen.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 11: Arba Minch – Dorze Village – Wondo

Om morgenen skal du mod Chencha, der ligger på en 40 km. lang strækning, der går op af bakke. Her skal du besøge Dorze stammen, der er kendt for deres bikube lignende hytter. Efter besøget fortsætter turen mod Wondo Genet Resort, hvor du checker ind på Wabishebelle Hotel. Om eftermiddagen kan du slappe af ved hotellets swimmingpool og de tilhørende naturlige termiske bade.

Den omgivende grønne vegetation og det behagelige klima giver de optimale forhold til ultimativ afslapning. Hold øje med colobus aber og grønne marekatte, der ofte ses ofte i området.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 12: Wondo – Addis Ababa – Hjemrejse

Kør mod det arkæeologiske område Tiya, hvor du kan opleve den berømte indgravering kaldet ”The Old Stele of Tiya”. Efter besøget fortsætter du til Adadi Maryam, der er en stenhugget kirke fra det 12. århundrede. Herefter kører du mod Addis Ababa, hvor du skal med flyet tilbage mod Danmark.

Praktisk

Visum
Visum påkrævet. Købes online inden afrejse (USD 52).

Vaccinationer
Gul feber:      Ikke påkrævet
Hepatitis:      Kontakt venligst egen læge
Malaria:         Kontakt venligst egen læge
Andet:            Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport
Toyota firhjulstrækker eller minivan

Afrejse fra
Valgfri lufthavn.

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs USD/DKK.