Kultur- og safarirejse til Uganda

Inspiration til din skræddersyede rejse

Uganda er den perfekte destination  at tage på opdagelse i og måske endda få udfordret sit adrenalinbankende hjerte, hvis dette skulle have interesse. Vi har sammensat et program fyldt med spændende oplevelser, og skal rejsen krydres lidt ekstra kunne man f.eks. tage på nogle sjove og adrenalinholdige oplevelser i Jinja: Safari på quad bikes, bungee jump, river rafting, tur på hesteryg og meget andet.

Glæd dig også til at opleve Ugandas kultur, natur og lokalbefolkning samt Murchison Falls National Park – Ugandas største bevaringsområde, som krydses af Nilen. Den bevæger sig fra Kibale Forest National Park, Queen Elizabeth National Park og slutter i Lake Mburo National Park.

Vi skræddersyr rejsen efter dine ønsker, så kontakt os endelig for et uforpligtende rejseforslag.

Pris fra DKK 25.995

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Safari og udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Transfer i minivan eller firhjulstrækker
Erfaren engelsktalende chauffør / guide
Flaskevand under safari (2 x halvliter per person/dag)
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Lake Bunyonyi

  • Lake Mburo

  • Queen Elizabeth Nationalpark

  • Kaffeplantager

  • Queen Elizabeth Nationalpark

Program

Dag 1: Ankomst til Uganda

Jambo! Ved ankomst i Entebbe International Airport bliver du mødt af en repræsentant fra vores team i Kampala, som vil køre dig til dit hotel.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Kampala City Tour

Efter morgenmad er du klar til at tage på rundtur i Kampala. Turen byder på en blanding af kulturelle, historiske og religiøse steder, der er indlejret i Ugandas politiske og sociale historie. De kulturelle steder du besøger tilhører Baganda-stammen, der er den største etniske gruppering i Uganda. Baganda/Buganda-riget var det største, da de tidlige europæiske opdagelsesrejsende kom til Afrika og kongeriget, som eksisterer i dag, har en central plads i Ugandas politiske og sociale historie. På Uganda Museum vil I ligeledes opleve hele landets historie og arv. Frokost nydes en-route. Turen slutter med et besøg i håndværksbyen, hvor der er mulighed for at købe nogle souvenirs eller blot se på den lokale kunst samt kunsthåndværk. Du kan vælge at besøge Ndere Center eller returnere til dit hotel i god tid til middag.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 3: Kampala – Mbale via Nilen

Efter morgenmad kører du til byen Mbale via Jinja. Du kører ad Kampala/Jinja vejen og gør første stop ved Ssezibwa Falls. Dette er et kulturarvssted for Baganda – et sted der er rigt på traditionel folklore. Udover det kulturelle aspekt, er vandfaldene og de smukke og frodige landskaber meget spektakulære. Der er masser af fugle og et dyreliv, der bl.a. består af aber, der kan ses i den nærliggende skov. Du bruger ca. en time på at udforske dette fredfyldte område, før du genoptager ruten mod Mbale. Fra Ssezibwa Falls fortsætter du til Jinja – gennem Mabira Forest, der er den største naturlige skov i det centrale Uganda. Du tager direkte til Jinja Sailing Club, hvor du nyder frokost. Efter frokost tager du på en bådtur fra Nilens kyster til det sted, hvor Nilen har sit udspring og hvorfra vandet starter turen mod Middelhavet. Efter bådturen vender du tilbage til bilen og kører til Mbale by.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 4: Sipi Falls og ”Coffee Community Walk”

Efter morgenmad kører vi til Kapchorwa via Sironko/Mbale-vejen mod Sipi. Sipi Falls er en serie af tre vandfald i Kapchorwa-distriktet, nordøst for Sironko og Mbale. Vandfaldene ligger på kanten af ​​Mount Elgon National Park, nær den kenyanske grænse. Sipi Falls-området er udgangspunktet for mange vandreture op ad Mount Elgon. Du vil vandre ved bunden af vandfaldene og slappe af samt blive ”badet” i tågedis, der dannes af faldene. Hvis du har lyst er der mulighed for at tage en dukkert i det kølige vand. Herefter tjekker di ind på Sipi Falls Lodge og nyder din frokost. Herefter tager du på en kaffe-gåtur, med mulighed for at se, hvordan kaffe dyrkes, forarbejdes samt hvilken indvirkning kaffedyrkning har på lokalbefolkningen.

Du vender tilbage til dit hotel, hvor du overnatter.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 5: Lake Mburo National Park

Efter tidlig morgenmad omkring kl. 06.30 begynder du køreturen mod Lake Mburo National Park. Frokost nydes enten i Kampala eller en-route i Ækvatorkrydset på Kayabwe. På Ækvator udfører du et simpelt eksperiment, for at opleve den magnetiske balance, der findes her. Hold udkig efter de traditionelle trommer og håndværk, der laves her. Efter frokost kører du mod sydvest, for at ankomme til Lake Mburo National Park – der er en udvidelse af de tanzaniske sletter, med store flokke af zebra, impala, eland og andre hovdyr. Du ankommer til din lodge tidligt om aftenen, hvor du spiser middag og overnatter.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 6: Safari i Lake Mburo – Nshenyi Cultural Village

Efter morgenmad kan du vælge enten at tage på traditionel safari eller tage på en såkaldt ”bush-walk” i parken. Lake Mburo National Park er én af ​​to safariparker i Uganda, hvor besøgende får lov til at tage på ”bush-walks” med en erfaren ranger. En ”bush-walk” i Mburo giver en enestående og spændende mulighed for at nærme sig dyrelivet på meget tæt hold.

Efter jeres besøg i parken, kører du til Nshenyi Cultural Village. Traditionelt er Nshenyi et pastoralistisk område. Terrænet er præget af endeløse ”rullende” bakker, savannegræs og akacietræer – et miljø der er ideelt til opdræt af kvæg. Der er også store bananplantager og forskellige former for traditionelt landbrug, der kan ses på de mange gårde i området. Frokost nydes en-route på Igongo Kulturcenter og Museum i Mbarara.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 7-8: Nshenyi Cultural Village

I løbet af de næste to dage vil du opleve Banyankole folkets traditionelle livsstil. Der er arrangeret forskellige aktiviteter, der vil have som formål at give dig et indblik i den lokale Nkole-kultur. Aktiviteterne dækker bl.a. over naturvandringer, besøg på lokale gårde og skoler, gåtur til de lokale markeder samt besøg ved Batwa, der producerer keramik. Du kan også vælge at gå langs Kagera-floden og krydse ind i Tanzania og Rwanda. Andre aktiviteter, som du har mulighed for at deltage i, omfatter kvæggræsning og malkning af de lang-hornede Ankole-kvæg, behandling af ghee, madlavning i et typisk lokalt hjem, landsbyvandringer, traditionel musik og dans, besøg ved lokale landmænd, der høster honning fra huler og klipper omkring bakkerne og fugleture.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 9: Nshenyi Cultural Village – Lake Bunyonyi

Efter morgenmad siger du farvel til Nshenyi Cultural Village og kører mod den smukke og maleriske Lake Bunyonyi. Lake Bunyonyi er et godt sted at tage på en kano eller motorbådstur til nogle af de 29 øer, der skaber søens naturskønne omgivelser. Man kan også vælge at slappe af, eventuelt med en god bog.

Her findes en række aktiviteter, der bl.a. omfatter: Kano/sejlads, svømning (for gode svømmere), ”bird-watching”, vandreture og kulturelle besøg.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 10: Lake Bunyonyi

Du tilbringer en hel dag ved Lake Bunyonyi. Et navn, som betyder “småfuglenes sted”. Det er ikke kun et sted for fugle, men et restaurerende og forfriskende sted – et sted for trøst, ro, stilhed og refleksion. Der kan siges mange positive ting om Lake Bunyonyi i Uganda – og du vil ikke være i tvivl om, at du står ved en af de smukkeste søer i Afrika. Besøgende fra nær og fjern er simpelthen betagede af dette mystiske og magiske område og dets skønhed: De snoede og maleriske landskaber og de mange øer med forskellige former og størrelser. En kanotur er den bedste måde at bevæge sig rundt på Lake Bunyonyi, og giver mulighed for at tage på udforskning på øerne. På en af øerne besøger du et Batwa-fællesskab, der bliver yderst taknemmelige, hvis du har mulighed for at donere mindre gaver til dem, som eksempelvis gammelt og brugt tøj. Du vil tage på en guidet tur, hvor en af ​​de lokale guider tager jer med rundt og fortæller de forskellige historier og beretninger, der omgiver øerne. Kanoturen har en varighed på ca. 2 timer. Du kan tage af sted når du har lyst, men morgenoplevelsen er ekstra speciel, da tågen og dens rolige ”aura” føles mystisk, men utrolig smuk. Aftenturen er også speciel til at fange de spektakulære solnedgange. Når turen er slut, vende du tilbage til din lodge i tid til middag og overnatning.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 11: Lake Bunyonyi – Queen Elizabeth Nationalpark

Vågn op og nyd en afslappende morgenmad. Efter morgenmaden starter du turen mod Queen Elizabeth National Park via Ishasha – der danner hjem for de berømte træklatrende løver. Hvis vejret er varmt kan du være sikre på at finde dem på toppen af ​​figen- eller akacietræerne, der dominerer denne del af parken. Der er omkring 4 grupper af løver i området, der anslår sig til mere end 40 stk. i alt. Der er også omkring 1.000-plus elefanter til stede i området, der normalt går sammen i større grupperinger. Der findes ligeledes et stort antal af Topi og Uganda Kob antiloper i området.

Du fortsætter mod nord og ankommer til området Mweya, hvor du forlader parken og kører mod din lodge, hvor du tjekker ind.

Efter indtjekning kan du slappe af i lodgen. Omkring kl. 17.00 er der planlagt besøg ved Katwe-kratersøen, for at møde de ugandere, der udvinder salt i søen.

Nyd den spektakulære køretur til Katwe, hvor der undervejs er mulighed for at spotte forskellige dyr, herunder bøfler og elefanter. Hold øje med Lake Kitagata – der er fyldt med saltvandskilder – uden dyreliv, men med en meget spektakulær udsigt.

Denne sø, som ligger lige nord for den imponerende Mweya-halvø, er alt for salt til at understøtte nogen former for dyreliv. Men siden 1600-tallet har det sikret Katwe-beboernes overlevelse, som tilbringer deres dage under solen, hvor de høster salt. Når du ankommer til saltminerne, kan du benytte netværket af stier hen til hytter, der er bygget over søen, til gavn for de hundredvis af arbejdere. Salten sælges til handlende fra hele Uganda, og så langt som Congo og Rwanda.

Denne tur giver besøgende et unikt indblik i den fascinerende, omend hårde proces det er, at dyrke saltminedrift. Et erhverv der giver en alternativ indkomst til Katwe. Under rundvisning ved søen vil du se de arbejdende folk samt krydse muddergangene.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 12: Safari og bådtur ved Kazinga Kanalen

Efter en tidlig morgenmad omkring kl. 6.00 vil din guide sammen med en ranger tage dig med på en safari i Queen Elizabeth National Park via Kasenyi-sporet. Der er bl.a. mulighed for at spotte løver, hyæner, elefanter og bøfler samt mange andre dyr. Efter din safari vender du tilbage til lodgen til afslapning og efterfølgende frokost.

Omkring kl. 15 skal du starte på en bådtur langs Kazinga-kanalen, der forbinder Lake Edward og Lake George – et stor højdepunkt i forbindelse med safari i Queen Elizabeth National Park. På denne bådtur er der rig mulighed for at spotte mange forskellige dyr, herunder elefanter, krokodiller, flodheste, bøfler og mange forskellige fugle, som ørne, King Birds, spurve, duer og mange andre. Efter en 2-timers bådtur vender du tilbage til din camp i tid til middag og overnatning.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 13: Queen Elizabeth Nationalpark – Kampala via Mbarara

Efter morgenmad begynder jeres køretur mod Kampala. Du kører langs Mbarara, hvor du har mulighed for at se den naturskønne dal nedenfor. Frokost nydes i Mbarara på Igongo Cultural Center & Museum. Efter frokost fortsætter du til Kampala, men vil undervejs gøre stop ved Ækvatorkrydsningen, hvor den imaginære linje, der deler jorden i to halvdele, er placeret. Her kan du tage billeder og købe souvenirs. Ved ankomst i Kampala bliver du kørt til Eden Lawn. Hvis det passer med, at du ankommer i Kampala en søndag aften, er det muligt at deltage i Ndere Troupes kulturelle musik- og kulturpræstation, der starter kl. 18.00.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 14: Mbarara – Entebbe – Hjemrejse

Efter morgenmad tjekker du ud af dit hotel og kører til Uganda Crafts Village. Her kan du købe souvenirs eller speciel kaffe fra Uganda på den nærliggende 1000 Cups butik. I Entebbe findes der en række aktiviteter, bl.a. kan nævnes: besøg i slangepark, den botaniske have, zoologisk have eller bare slappe af på en af ​​de mange strande, hvor du eventuelt kan nyde en tilapia til frokost.

Din chauffør kører dig til lufthavnen for dit fly mod Danmark. Du er således klar til at tage afsked med Uganda. En rejse, der har budt på mange spændende og enestående oplevelser. En rejse du aldrig glemmer!

Dag 15: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Visum påkrævet. Købes online (USD 50).

Ansøgning om visum er på eget ansvar og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til, hvordan du anskaffer dig visum til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vaccinationer
Gul feber:             Påkrævet
Hepatitis A:          Kontakt venligst egen læge
Malaria:                Kontakt venligst egen læge
Andet:                   Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Obligatorisk for lægehjælp og hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport          
Firhjulstrækker eller minivan

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs USD/DKK.