Luksus i Senegal | Strandferie og natur

Inspiration til din skræddersyede rejse

Denne rejse kombinerer Senegals summende storbyer, Rabat og Saint Louis med skønne naturoplevelser. Oplev den historiske Gorée Island som var centrum for slavehandel i kolonitidens Senegal og nyd de smukke landskaber ved den pinke sø, Lac Retba. Rejsen tager dig ligeledes til et af verdens største fuglereservater, og du overnatter i de storslåede sandklitter på kanten Sahara-ørken i Lampoul.
Til slut tilbringer du nogle dage ved den smukke Atlanterhavskyst, Senegals berømte riviera. Her står programmet på afslapning og forkælelse på et af et af de luksuriøse hoteller i kystbyen Saly, hvor du også kan udforske de lokale fiskemarkeder og restauranter.

Pris fra DKK 30.885

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Erfaren engelsktalende guide, chauffør og kok
Mineralvand under transfer og udflugter
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Senegals hovedstad Dakar

  • Saint Louis

  • Gorée Island

  • Senegals smukke sandstrande

Program

Dag 1: Ankomst i Dakar

Du ankommer i Dakar, Senegals hovedstad, om eftermiddagen. Her bliver du modtaget af en repræsentant fra vores team i byen, som kører dig til dit hotel.

Indkvartering: Din valgte lodge (måltider for egen regning)

Dag 2: Lac Rose og grænsen til Sahara

Du spiser morgenmad på hotellet, hvorefter du mødes med din private guide. Efter morgenmaden kører du mod Lac Rose (den lyserøde sø), som er en lavvandet saltvandssø omgivet af sandbanker. Søen er også kendt som Lac Retba. Vandet her er ti gange mere salt end i havet og på grund af den høje koncentration af mineraler, skinner søen ofte lyserød. Mere end 600 arbejdere samler på traditionel vis salt i søens vand; Du aflægger besøg ved saltopsamlerne.

I firhjulstrækker kører du flere kilometer på stranden mellem bølger og sand, for at komme til den største fiskerby i Senegal: Mere end 4500 farverige træbåde kommer ind til kysten med dagens fangst. Du vil møde fredelige folk som fiskere, der sælger deres fangst på det lokale marked, tømrer, der udskærer store træbåde, malere der dekorerer bådene med lyse farver og de “lokale hellige”, der garanterer de endelige magiske velsignelser.

Du forlader stranden, og efter at have krydset Lampoul ørkenen ankommer du til en permanent lejr beliggende på spektakulære sandklitter.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 3: Saint Louis

Efter morgenmad går turen til Saint Louis, en charmerende gammel bydel, som var den første hovedstad i de franske vestafrikanske kolonier (AOF). Efter at have fungeret som tidligere base for luftpost-pioneroperationen mellem Europa, Afrika og Sydamerika, havde Saint Exupéry, den berømte pilot og forfatter af ’Den lille prins’, base her. Den bedste måde at opleve de smalle stræder i Saint Louis er med lokal calash, ligesom lokalbefolkningen. Der vil være tid til at slentre gennem de små gader og nyde den unikke atmosfære i denne gamle bydel. Du tilbringer to nætter på et historisk hotel i byen. Hotellet blev bygget i 1895 og er nu fuldt renoveret – ligeledes var det her, at alle luftpost piloter boede i sin tid.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 4: Fuglefristed og afrikansk atmosfære

Denne morgen fortsætter rejsen mod nord for at tage på opdagelse i Djoudj Nationale fuglefristed (Parc National des Oiseaux du Djoudj). Stedet er en naturlig oase formet af hundredvis af kilometer delvist oversvømmet land, som i øvrigt er blevet erklæret verdenskulturarv af Unesco. Dette fugtige paradis er det bedste ynglested for over en million migrerende samt blivende fugle, og er beliggende på den sydøstlige banke af Senegal River. Du vil opleve en række vådområder, der er meget populære blandt trækfuglene, hvoraf mange kommer hertil efter at have krydset Sahara. Udover fugleliv er her også en bred vifte af dyreliv.

Du returnerer til Saint Louis om eftermiddagen, hvor du kan slappe af og måske gå en tur i byen, hvis det skulle friste.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 5: Dakar og afrikanske metropoler

I dag kører du syd på mod Dakar. Hovedstaden blev centrum for politisk, kunstnerisk og intellektuel “renouveau” efter uafhængigheden.

Du aflægger besøg ved “Plateau-kvarteret” og dets fascinerende gamle koloniale arkitektur, det farverige Kermel-marked og IFAN-museet, der huser en stor samling tribal kunst.

Om aftenen ankommer du til havnen i Dakar, hvor du går ombord på en færge til Gorée Island. Her bliver du indkvarteret på et nyrenoveret og charmerende, historisk hotel

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 6: Gorée Island

At vågne op i Gorée før alle andre, og slentre rundt i de små stenbelagte gyder i denne historiske bosættelse er en fornøjelse. I Gorée blev slaver førhen samlet sammen og sendt til Amerika. Byen er fuldstændig restaureret for at vidne om disse gamle tider, men takket være den dejlige brise, de mange restauranter og butikker er Gorée i dag en meget behagelig og trendy destination.

Du tager en færge til Dakar, og spiser frokost i en typisk restaurant, specialiseret i fisk og skaldyr (der vil også være et udvalg af andre menuer).

Herefter besøger du Village des Arts, som er en kunstnerby bestående af 92 atelier. Alle discipliner i billedkunst er repræsenteret her, såsom maleri, skulptur, keramik, fotografi, video og meget andet. Stedet har et stort galleri, som er vært for udstillinger året rundt.

Efter besøget bliver du kørt til Saly, hvor du indkvarterer jer på et beach resort.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 7: Strand

Slap af ved stranden og brug dagen som du har lyst til.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 8: Strand – Hjemrejse

Brug dagen ved stranden. Om eftermiddagen bliver du hentet og kørt til lufthavnen, hvor dit fly hjem mod Danmark venter. Med i bagagen har du dejlige minder om en oplevelsesrig rejse i Senegal. En rejse, du aldrig glemmer.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 9: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Ikke påkrævet.

Vaccinationer
Gul feber:    Påkrævet
Malaria:       Venligst konsulter egen læge
Andet:          Venligst konsulter egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport
Micro-/minibus eller firhjulstrækker

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs EUR/DKK.