Madagaskars højdepunkter i nord og syd

Inspiration til din skræddersyede rejse

På denne rejse skal du opleve nogle af Madgaskars fantastiske landskaber og øens unikke dyreliv. Rejsen starter i byen Fort Dophin, som ligger i smukke omgivelser på Madagaskars sydkyst. Herfra går turen videre til det private vildtreservat i Berenty, der blandt andet er kendt for de smukke og forunderlige lemurer. Der er mere end 100 arter af lemurer, og det er en helt særlig oplevelse at se disse i deres naturlige omgivelser. Berenty er en naturperle uden lige med frodig skov og et helt unikt plante- og dyreliv.

Efter mødet med lemurerne skal du opleve Andasibe Nationalpark. Rejsen hertil tager dig igennem dele af Madagaskars højland, som byder på storslåede landskaber. Nationalparken er hjemsted for kamæleoner i alle regnbuens farver. Turen foregår til fods, og en lokal guide beretter om den fantastiske natur I møder på jeres vej.

Du slutter rejsen af med afslapning på praradisøen Nosy Be. Den 300 kvadratkilometer store tropeø har fantastiske sandstrande og indbyder til luksus og afslapning. For de aktive byder øen på både golfbane og enestående muligheder for dykning og snorkling.

Pris fra DKK 25.850

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Safari og udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Transfer i minivan eller firhjulstrækker
Bil inkl. lokal engelsktalende chauffør / guide
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Udflugter på Nosy Be
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Antananarivo

  • Fort Dauphin

  • Berenty Reservatet

  • Andasibe

  • Nosy Be

  • Baobabtræer

Program

Dag 1: Ankomst i Antananarivo

Du ankommer til Madagaskars hovedstad Antananarivo, hvor du i lufthavnen bydes velkommen af en repræsentant fra vores team i byen, som hjælper dig med transporten til dit hotel. Resten af dagen er til fri disposition.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Antananarivo – Fort Dauphin – Berenty Reservatet

I dag efter morgenmaden tager du afsted med din chauffør, hvor du skal køre en strækning på ca. 100 km. Først køres du til lufthavnen i Antananarivo for at nå dit fly til Taolagnari (Fort Dauphin). Derefter er der kørsel i 4 timer i bil til Berenty vilddyrsreservat i den sydøstlige del af Madagaskar. Undervejs vil du bemærke hvordan klimaet ændrer sig, og du vil ankomme til et langt mere tørt område af øen.

Venligst bemærk at hvis du ankommer med fly efter kl. 14.00 er det af sikkerhedsmæssige årsager ikke muligt at blive kørt til Berenty Lodge. En overnatning i Fort Dauphin vil derfor være nødvendig.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension.

Dag 3: Berenty Reservatet

Efter morgenmaden besøger du det fantastiske Berenty vilddyrsreservat. Det er et reservat, der består af skov og eksotiske planter, og som er hjem for adskillige fuglearter såsom Couas, Vangas, Drongos og Falcon fuglen. Ligeledes er reservatet naturligvis hjem for den verdenskendte halvabe, lemuren, som kun lever på Madagaskar og på nogle af de omkringliggende øer. Det vil også være muligt at opleve en af de helt store flagermusearter, nemlig den gråhovedet flyvehund. Om aftenen nydes aftensmaden på hotellet.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension.

Dag 4: Berenty Reservatet – Fort Dauphin – Antananarivo

Morgenmaden serveres på hotellet, hvorefter du kører fra Berenty Reservatet til Taolagnaro lufthavn (Fort Dauphin) for at nå dit fly til Antananarivo. Ved ankomst til Antananarivo møder du en repræsentant fra vores team i byen, som hjælper dig med transfer til dit hotel.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 5: Antananarivo – Andasibe

I dag kører du mod Andasibe igennem et fascinerende landskab af rismarker, vandfald og tropiske skovområder. Før aftensmaden tager du på en gåtur i mørket for at opleve nogle af Madagaskars nataktive dyr. Hvis du er heldig, kan du spotte forskellige lemurarter, eksempelvis den uldne lemur eller mus lemuren. Der er også mulighed for at spotte nogle af de farverige kamæleoner, som bor på øen. Efter aftenens gåtur tager du tilbage til hotellet.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 6: Andasibe

Morgenen starter med en gåtur på omkring 3 timer sammen med en lokal parkguide gennem den grønne og frodige skov i Analamazaotra parken. Terrænet er hovedsageligt fladt, men er let opadgående først på turen. Med lidt held kan du på denne morgentur se nogle af de største lemurarter, bl.a. arten indri, eller nogle af de andre lemurarter (diadem lemuren, den brune lemur eller bamboo lemuren). Der er også mulighed for at spotte en masse forskellige fuglearter eller krybdyr, hvis ikke klimaet er for koldt. Et besøg til Vakonna Lemurs Island vil give dig mulighed for at komme helt tæt på lemurerne. Nogle gange så tæt, at de unikke dyr, sætter sig på din skulder.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 7: Andasibe – Antananarivo – Nosy Be

Du køres fra Andasibe til hovedstaden Antananarivo for at nå flyet til den eksotiske badeø Nosy Be. Øen er den største af Malagasy Islands, der ligger omkring fastlandet, og er samtidig den mest udviklede når det kommer til turisme. Her er et stort udvalg af flotte hoteller – alt fra simple hostels til 4-stjernede hoteller, og der går daglige flyafgange til og fra Antananarivo. Fra lufthavnen til hotellet er der ca. 40 minutters kørsel.

Øen har en størrelse på ca. 300 km² og har udover strand og vandaktiviteter også en del andre udflugter at tilbyde. Du kan blandt andet besøge Lemuria Land, som er et reservat rigt på flora og fauna, og hvor der lever forskellige lemurer og fuglearter. Du kan også besøge et destilleri, der fremstiller olier til parfumefremstillig fra den velduftende ylang ylang plante, som kan duftes fra forskellige områder på øen. På Nosy Be Island er der ligeledes en golfbane med 18 huller, hvor du kan nyde nogle timers golf og samtidig få et flot overblik over øen og nyde solnedgangen. Der er også mulighed for at besøge nogle af de mindre omkringliggende øer, blandt andet Nosy Komba, som har et højdepunkt på 622 m, Nosy Tanikely, der har et smukt marinereservat og er god til snorkeling, eller Nosy Sakatia, som tilbyder rigtig gode dykkermuligheder. Ydermere kan du tage på udflugter til Nosy Bes hovedstad, Hell Ville, der er fyldt med kolonistiske bygninger og en række lokale markeder, hvor du kan købe eksotiske frugter og grøntsager, forskellige krydderier, fisk og meget mere.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 8-10: Nosy Be

Morgenmaden serveres på hotellet. Dagene bruges til afslapning på stranden, hvor det også er muligt at booke en af ovenstående udflugter.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 11: Nosy Be – Antananarivo

Idag køres du til lufthavnen, hvor flyet går tilbage til hovedstaden Antananarivo.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 12: Antananarivo – Hjemrejse

Om morgenen er der inkluderet en udflugt til Ambohimanga, et tidligere kongepalads, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Paladset ligger på en smuk bjergtop omdækket af frodig skov. Om eftermiddagen tager du tilbage til Tana, hvor der er mulighed for at besøge et marked med forskelligt håndværk. Senere på eftermiddagen køres du tilbage til hotellet, hvor du kan tilbringe resten af dagen, som du har lyst.

Om aftenen køres du til lufthavnen for at nå dit fly tilbage til Danmark. Med i baggagen har du en masse gode minder og uforglemmelige oplevelser fra Madagaskar, som du kan tage med hjem i kufferten. Minder fra en rejse, du aldrig glemmer.

Indkvartering: Dagsværelse i Antananarivo

Dag 13: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Visum påkrævet. Kan søges ved Madagaskars ambassade eller ved ankomst til Madagaskar (EUR 35).

Ansøgning om VISA er på eget ansvar og skal søges i god tid inden afrejse, hvis du vælger at søge hjemmefra. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig visum til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vaccinationer
Gul feber:             Kontakt venligst egen læge
Hepatitis A:          Kontakt venligst egen læge
Malaria:                Kontakt venligst egen læge
Andet:                   Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp og hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs EUR/DKK.