Mountainbike tur gennem Tanzania

Inspiration til din skræddersyede rejse

På denne rejse har du mulighed for at være aktiv i Afrika. Kom med på dit helt eget skræddersyede eventyr og oplev en fem dages spændende og uforglemmelig mountain bike tur gennem Tanzanias berømte nordlige kredsløb. På turen cykler du gennem nogle af Tanzanias mest ikoniske nationale og kulturelle seværdigheder: Fra foden af verdens højeste fritstående bjerg Mount Kilimanjaro til verdens største ubrudte caldera og vilde rige Ngorongoro Crater. Muligvis vil start- og slutpunkterne på turen lyde som højdepunkterne på hele turen, men vent bare til du oplever alle de fantastiske steder og kulturer, du vil opleve på din vej.

Vi byder dig velkommen med på mountain bike tur med din helt egen guide. En rejse, du aldrig glemmer.

Pris fra DKK 29.995

per person i delt telt

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Safari og udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Transfer i minivan eller firhjulstrækker
Leje af TREK Mountain Bike
Leje af hjelm
Erfaren engelsktalende MTB guide
Førstehjælpskasse
Erfaren engelsktalende chauffør / guide
Flaskevand under safari (2 x halvliter per person/dag)
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Mountain biking i Tanzania

  • Tarangire Nationalpark

  • Udsigt til Kilimanjaro

  • Ngorongoro krateret

  • Tarangire Nationalpark

Program

Dag 1: Ankomst i Tanzania

Jambo! Ved ankomst i Kilimanjaro Airport, bliver du hentet af en repræsentant fra vores team, som vil køre dig til dit hotel i Moshi. Resten af aftenen er til fri disposition.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Moshi

I dag mødes du med din private guide, der vil orientere dig om din kommende tur. Du får tilpasset cyklen og kan evt. tage en testtur gennem nærliggende kaffeplantager og omkringliggende landsbyer. Resten af dagen kan du bruge som du har lyst. Der er rig mulighed for at udforske Moshi by eller blot slappe af og lade op til næste dag.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 3: Fra Moshi til det vestlige Kilimanjaro

Turen i dag er på 64 km, og tager dig fra den grønnere sydlige side af Mount Kilimanjaro mod den bredere vestlige side af bjerget. Undervejs kommer du gennem kaffe- og bananplantager, mens du cykler gennem de mere frugtbare områder i det sydlige Kilimanjaro. I vest når du til bredere åbne sletter og akacia-skove. Disse sletter er hjem til en bemærkelsesværdig række af vilde dyr samt en spektakulær udsigt over Kilimanjaro. Mens Moshi er hjem til Chagga befolkningen er den vestlige del af Kilimanjaro-sletterne hjemsted for de velkendte nomadiske Masai stammer, der sameksisterer med det omkringliggende dyreliv. Derfor er dette område også kendt som Masai Lands.

Du kan se frem til et ride på både grusveje og asfalterede veje, og du vil afslutte turen i landsbyen Ngabobo, hvor du overnatter.

Overnatning: Lodge/Camp inkl. morgenmad, frokost og aftensmad

Dag 4: Fra det vestlige Kilimanjaro til Arusha

Dagens tur på 83 km. går fra de vestlige Kilimanjaro-sletter mod Arusha. Første del af turen tager dig gennem de åbne Ngasurai-sletter, der fungerer som træksti for elefanter, der vandrer til og fra Amboseli Nationalpark i Kenya. Du kan i øvrigt se frem til en varm og støvet dag forude.

Fra grusvejen kommer du ind på den asfalterede hovedvej mod Arusha. Du passerer et par små landsbyer og bygder, såvel som  det smukke bjerg Mount Meru, der toner frem i baggrunden. Lige inden du når den travle by, kommer du forbi en kaffefarm inden du når til din lodge, som har beliggenhed uden for byen. Du afslutter en lang dag på Tembo Club, hvor du overnatter.

Overnatning: Lodge/Camp inkl morgenmad, frokost og middag

Dag 5: Arusha til Tarangire Nationalpark

Dagens tur på 102 km. vil være den længste rent afstandsmæssigt, men ikke den hårdeste. Du vil primært cykle på asfalterede veje og gennem mange landsbyer og åbne sletter.
De lange strækninger med bølgende veje gennem det tanzaniske landskab repræsenterer perfekt Ernest Hemingways citat, da han sagde: ”Det er ved at cykle, at du lærer konturerne af et land bedst, da du er nødt til at svede op ad bakkerne og trille ned ad dem”. Når du afslutter asfaltvejs-delen, cykler du videre på en grusvej, der fører dig til din lejrplads, som har beliggenhed lige på grænsen til Tarangire Nationalpark. Parken er i øvrigt hjemsted for den største koncentration af elefanter i Tanzania.

Du tilbringer natten på Roika Tented Lodge, som markerer den perfekte afslutning på en lang, varm dag med cykling, da der er en swimmingpool, hvor du kan tage dig en forfriskende og afkølende svømmetur.

Overnatning: Lodge/Camp inkl morgenmad, frokost og middag

Dag 6: Tarangire Nationalpark til Lake Manyara

Dagens cykeltur på 74 km. markerer endnu en spændende dag, når du cykler gennem de migrerende vildtdyrskorridorer mellem Lake Manyara og Tarangire. Første del af turen bringer dig tilbage til hovedvejen, som du følger et par kilometer for herefter at cykle på grusvej mod Lake Manyara. Dette område er rigt på dyreliv, og du vil bemærke et betydeligt antal masai-bosættelser undervejs. Et af dagens højdepunkter vil være den smukke udsigt over Great Rift Valley, som dukker op lige foran dig, når vi cykler mod Manyara-søen. Efter grusvejen vil du atter nå ind på den asfalterede hovedvej mod den hyggelige by Mto wa Mbu før du når til Migunga Tented Camp, hvor du overnatter.

Overnatning: Lodge/Camp inkl morgenmad, frokost og middag

Dag 7: Lake Manyara til Ngorongoro Crater

Dagens ridt er på 43 km. og går forbi Mto wa Mbu samt indgangsporten til Lake Manyara Nationalpark. Derefter fortsætter du med en meget hård stigning op ad Great Rift Valley sletter og efterlader dermed en spektakulært udsigt bag dig. Før du når toppen af ​​skrænten, stopper du for at få vejret ved udsigtspunktet og nyder udsigten over Lake Manyara Nationalpark. Hvis den perfekte selfie findes, kunne dette måske være stedet at tage den. Derefter fortsætter du på asfaltvej forbi den farverige Karatu by, inden du når til Ngorongoro Crater, som kan tage pusten fra de fleste. Din tur i dag afsluttes ved indgangen til Ngorongoro Conservation Area og markerer dermed en afslutning på en udfordrende, men spændende fem dages mountain bike tur i Tanzanias nordlige kreds. Efter en festlig skål for din flotte præstation, vil du blive kørt til Ngorongoro Farm House (el. lign.), hvor du overnatter.

Overnatning: Lodge/Camp inkl morgenmad, frokost og middag

Dag 8: Hjemrejse

Du spiser en afslappet morgenmad, og kan se frem til en rolig dag på lodgen. Dagen er til fri disposition. Om eftermiddagen bliver du hentet og kørt til Kilimanjaro Lufthavn for dit fly hjem. Med hjem i bagagen har du vidunderlige minder om en aktiv og mindeværdig rejse på to hjul gennem Tanzania.

Dag 9: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Visum påkrævet. Kan købes online eller kontant ved ankomst i lufthavnen (USD 50).

Vaccinationer
Gul feber:            Ikke påkrævet
Hepatitis A:         Kontakt venligst egen læge
Malaria:               Kontakt venligst egen læge
Andet:                  Kontakt venligst egen læge 

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport
Trek Mountain Bike / Toyota firhjulstrækker eller minivan

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs USD/DKK.