Ørkenekspedition i det vestlige Sahara

International grupperejse i Vestafrika

På denne 11-dages ekspeditionsrejse gennem det vestlige Sahara, vil du opleve nogle af Afrika mest øde egne. Her kommer du på en rejse, der er et sandt miks imellem eventyr og kulturelle opdagelser.

Du er afsted sammen med en international gruppe, hvor I sammen besøger Marokkos raffinerede storbyer, de golde og mastodontiske sandbanker samt landets smukke kyststrækninger.

Kontakt os på tlf. 60756075 eller mail info@voresafrika.dk, hvis du gerne vil høre mere om ørkenekspeditionen gennem Sahara.

Pris fra DKK 35.350

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Erfaren engelsktalende guide, chauffør og kok
Mineralvand under transfer og udflugter
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Sarahas ørkenlandskab

  • Agadir

  • Lokalt dyreliv

  • Sandbanker og laguner

Program

Dag 1: Afrejse fra Danmark – Ankomst i Agadir

Du rejser fra Danmark om morgenen og ankommer til Agadir om aftenen.

Ved ankomst til Agadir bliver du budt velkommen af din chaufførguide, som kører dig til dit hotel i byen.

Indkvartering: Lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Agadir og Sidi Ifni

Agadir er en berberisk og kosmopolitisk by med fønikisk oprindelse. Fra år 1140 f.Kr. til i dag har den været permanent beboet takket være dens geografiske placering med en stor strand beskyttet af en bugt og dets milde klima. Byen har også været beboet af karthagere, portugisere, hollændere, sefardiske jøder og af frankmænd. Byen blev ødelagt af to jordskælv i 1731 og 1960, men er altid blevet genopbygget. I dag er det et kendt turistmål.

Markedet i Agadir, Souk El Had, er et af de største i Marokko med mere end seks tusinde købmænd, der tilbyder næsten alle produkter og kunsthåndværk fra landet. De handlende er ikke nøjeregnende, hvilket gør besøget endnu mere behageligt.

Vores konvoj af firehjulstrukkede køretøjer vil forlade hovedvejen for en mere naturskøn rute langs Atlanterhavskysten.

Vi får sen frokost på en typisk marokkansk restaurant i en fiskerlandsby ud mod havet.

Vi når senere til byen Sidi Ifni, der går tilbage til år 1476 og var en spansk enklave indtil 1969. Det stadig beboede latinamerikanske-morske citadel dominerer havet fra en klippefyldt bakke.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 3: Kamelmarked

Guelmim er en gammel karavaneterminal. I medinaen kan vi kigge på varer og gamle glasperler fra den handelen over trans-Sahara.

Den rigtige dag at være i Guelmim er på markedsdagen. Her er der opstillet et dyreafsnit i souken med flokke af får, geder og kameler, hvilket danner en unik scene af farver, lyde… og lugte. Nomadiske hyrder klædt i den traditionelle djellaba dragt med hoved og ansigt dækket af en blå turban ankommer så langt som fra den mauretanske ørken.

Vi får senere frokost i en lokal restaurant.

Vi forlader vejen til et spor til fortet Ksar Tafnidilt, der ligger på toppen af ​​en bakke med udsigt over den vestlige bred af Ouadi Draa flodlejet. Dette sydlige område var sammen med Ouadi Draa flodens udmunding grænsen mellem det franske protektorat i Marokko og den spanske Sahara-koloni. Et spektakulært spøgelsesmilitærfort “bevogter” stadig de tidligere grænser mellem det franske protektorat i Marokko og det spanske Sahara. Spejderne af fortet vil få os til at føle, at vi er på settet til en gammel fransk fremmedlegion-film.

Sen eftermiddag ankomst til et charmerende og komfortabelt hotel. Hotellet vil være vores base i to nætter.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 4: Flodmundinger og ørken

I dag krydser vi en stejl række af klitter for at nå Drâa-regionen. Det er et område, som kun besøges af eventyrere, der tør at finde vej gennem de sandede stier mellem klipperne og Atlanterhavet. Her vil vi opdage bittesmå midlertidige bosættelser af fiskere, forladte militærposter, sandklitter og kameler i et uberørt landskab. Hvis vi er heldige med tidevandet, kører vi kilometervis på en vild strand, hvor de høje klitter møder havet.

Vi forlader kystlinjen og følger flodbredden langs en stor kløft, som er den eneste mulige vej mellem de høje klitter, klipper og havet. Vi ankommer senere til lodgen, hvor aftensmaden serveres.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 5: Sandbanker og laguner

Ruten fortsætter langs en klippeskrænt mellem Sahara og Atlanterhavet.

Vi besøger i dag Naila saltlagune, der er adskilt fra havet af rækker af sandbanker med en flodmunding, der munder ud i havet. Naila er den største saltsø i Marokko med sine ca. 100 kvadratkilometer. Det er et beskyttet område med stor naturskønhed og er et vigtigt hvilested på fuglenes trækrejse. Lagunen kan huse op til 20.000 individuelle arter som flamingoer, skarver, måger, hejrer og mere.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 6: Smara | Ørken citadel

Efter en køretur i den stenede ørkenregion Seguia el Hamra, ankommer vi til Smara.

Smara blev grundlagt i år 1898 af sheik Maa el Ainin, født i Oualata i Mauretanien af ​​en vigtig sufi-religiøs familie.

Smara blev bygget med støtte fra sultanen af ​​Marokko, der sendte midler, teknikere, materialer og arkitekter. Før opbyggelsen af ​​byen var stedet en karavane på vejen til Mauretanien.

Smara er i dag en hyggelig, lille by med et velforsynet marked. Fra gamle tider er der stadig nogle spansk-morske koloniale militærkvarterer og det interessante palads i Zawiya bygget af Maa el Ainine i sten med et hvidt gipsbasreliefloft.

Efter middagen vil vi være gæster til en traditionel fest, hvor vi skal overvære kvinder, der trommer, hvilket er typisk for saharawi-kulturen.

Vi overnatter på en lejr i store telte med tæpper og perler.

Indkvartering: Telt inkl. helpension

Dag 7-9: Sahara | Det forbudte spor

I Smara møder vi vores lokale guide, som er en nomade fra en saharawi-stamme. Han vil lede os i fire dage gennem en total ørkenekspedition, der krydser Vestsahara fra nord til syd.

Under denne Sahara-ekspedition vil vi krydse store sandklitter og passere opstillede brønde, der er omringet af flokke af kameler, der tilhører de legendariske Reguibat-nomader. Vi vil have det privilegium at besøge et område rigt på gamle helleristninger, som netop er blevet opdaget og undersøges af arkæologer, der mener, at disse steder skjuler den højeste koncentration af forhistorisk graffiti i Nordafrika.

På dag 7, 8 og 9 slår vi lejer under ørkenens tusinde stjerner i komfortable telte med senge og tæpper.

Indkvartering: Telt inkl. helpension

Dag 10: Fra ørken til oceanet

Vi fortsætter vores ekspedition i retning mod havet.

Dagen i dag fortsætter gennem Sahara, hvor vi bevæger os ind i en region med klitter, brønde og nomadelejre. Om eftermiddagen vil en vej bringe os til havet, hvor vi kan nyde den smukke udsigt for en stund.

Om eftermiddagen ankommer vi til Dakhla. Landskabets enestående skønhed gør Dakhla-halvøen til et særligt sted. Rio de Oro er en 25 kilometer lang sø, beliggende mellem klipper og klitter. Forskellige pastelfarver maler landskabet; det blå hav, det gule sand, de grønne tangmarker og de mørke klipper.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 11: Rio De Oro – Hjemrejse

I dag kører vi den sidste strækning langs kysten, hvor bølgerne slår ind mod klitterne.

Under højvandet vil vi få den unikke oplevelse af at se, havet oversvømme ørkenen, og hvor klipper og klitter bliver til en midlertidig ø.

Den lille by Dakhla blev grundlagt af spanske navigatører i 1502 som “Villa Cisneros.” Vi besøger den farverige fiskerihavn og får frokost på en østersfarm. Er du ikke til østers, er der også andre måltider at vælge imellem. Takket være sin beliggenhed er Dakhla i dag en af verdens mest berømte kitesurf destinationer.

Vi vender senere tilbage til vores hotel for et sidste brusebad, inden vi om eftermiddagen eller aftenen bliver kørt til lufthavnen for flyet hjem.

Indkvartering: Dagsværelse i Dakhla

Dag 12: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Afrejsedatoer 2023
9. november
26. december

Afrejsedatoer 2024
1. februar
29. februar
18. april
7. november
26. december

Visum
Senegal: Ikke påkrævet

Vaccinationer:
Gul feber:   Påkrævet
Malaria:      Konsulter venligst egen læge
Andet:         Konsulter venligst egen læge

Forsikringer:
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp og evakuering i tilfælde af nødsituation.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for køb af rejse.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

Transport
Micro/minibus eller firhjulstrækker

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs EUR/DKK.