Oplev Ghanas Guldkyst

International grupperejse i Vestafrika

Tag med på denne fantastiske rejse til Ghana, som helt sikkert vil fylde dig op med intense følelser. Sammen skal vi opleve hvordan Krobo befolkningen fremstiller deres kendte glasperler, deltage i en Ashanti begravelse og her opleve den særlige glade atmosfære, som omringer hele ceremonien med de hundredvis af lokale deltagere. Nyd ligeledes farverne og atmosfæren på det største åbne afrikanske marked, når vi vandrer ned langs de mange boder. Her kan ikke kan undgå at bliver overvældet af både varieteten af varer samt de hundredvis af dufte og farver.

Glæd dig også til, at opleve den magiske atmosfære og hektiske rytmer, der omringer en traditionel voodooceremoni, Det Gyldne Ashanti Kongerige og en ashanti begravelse, som i virkeligheden er en festlig fejring blandt hundredvis af fremmødte, for at hylde en afdød. Ligeledes skal vi langt ind i regnskoven, hvor vi skal vandre oppe blandt trætoppene i nogle af verdens højeste fastspændte hængebroer. Naturligvis kan man heller ikke tage til Ghana, uden et bevægende besøg til slaveslottene.

Pris fra DKK 25.995

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Erfaren engelsktalende guide, chauffør og kok
Mineralvand under transfer og udflugter
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Accra

  • Voodooceremonier

  • Kakum Nationalpark

  • Ashanti kongeriet

  • Gyldne strande

Program

Dag 1: Ankomst til Accra

Ved ankomst i lufthavnen bliver du mødt af en repræsentant fra vores team i Ghana, som kører dig til dit hotel.

Indkvartering: Lodge inkl. morgenmad

Dag 2: De afrikanske metropoler

Rejsen starter med en tur i byen i Accra, som er Ghanas hovestad. En interessant by, der på trods af en hurtig voksende udvikling, har formået at bevare sin egen identitet, som reflekteres i både moderne og gamle områder i byen, hvor traditionelle aktiviteter fortsat udføres i større grad.

Det luksuriøse administrative område, som er præget af elegante villaer bygget tidligt i det 19. århundrede minder os om, at Ghana var en af de mest blomstrende kolonier i Vestafrika.

Turen starter med et besøg til ’kistemagere’, som har specialiseret sig i at lave kister i alverdens interessante udformninger. Nogle forestiller frugter andre fisk, flyvere, dyr – ja, kun den ’kommende beboers’ fantasi sætter grænsen. Kistemuseet er især interessant, da det blev opført for at bevare traditionel afrikansk kunst, men også for at promovere moderne kunst.

Sidst på dagen kører vi til Sogakope.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 3: Voodoo

Vi befinder os i voodooens land og i en fjerntliggende landsby deltager vi i en voodoo ceremoni: de hektiske rytmer fra trommerne og sang og nynnen fra adepter hjælper med at tilkalde voodooånden, som tager besiddelse i nogle af danserne, som derved falder i dyb trance; de vender det hvide ud af øjnene, laver grimasser, går i krampe og bliver ufølsomme over for ild og smerte. I den lille landsby, som er omringet af en magisk atmosfære fra voodooceremonien, vil vi omsider forstå betydningen af: ”I jeres kirker beder I til Gud; I vores voodooverden bliver vi Gud! ”

Vi kører til Krobo regionen. Området her er kendt for at lave perler opkaldt efter samme område. Perlerne har en helt særlig position blandt de største samlinger i verden. Krobobefolkningen bærer de perler, de laver, til indvielsesritualer for at udføre deres kult eller blot for det æstetiske aspekt.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 4: Ashanti kongeriget

Vi kører til Kumasi området. Tæt ved Ejisu besøger vi Besease Templet, som har været et vigtigt tilbedelsessted brugt af Ashanti folket i mere end tre århundreder.

Vi ankommer til Kumasi om formiddagen.

Kumasi er en by, som kan være stolt af sin fortid; men absolut også sin nuværende tilstedeværelse. Byens fortid blev hovedsageligt påvirket af Ashanti konger, som fra slutningen af det 17. århundrede, altid har været kendte for at bevare deres traditioner samt deres folks styrke. Nutiden er repræsenteret af økonomiske aktiviteter i udvikling, som sker gennem udnyttelse af underliggende guldminer og af alt det, som skoven tilbyder.

Vores tilgang til byen inkluderer en forståelse for disse to aspekter gennem besøg til Ashanti museet, som ligger i hjertet af kunstcenteret, samt et besøg til det åbne marked, som er kendt for at være et af Vestafrikas største.

Om eftermiddagen deltager vi i en Ashanti begravelse, som i modsætning til hvad mange tror, er en festlig ceremoni, der tager plads hver lørdag for at ære den afdøde. Det er gennem denne ceremoni, at den døde bliver en forfader i hele familiens øjne. De mange hundrede gæster er klædt i festlige røde og sorte klæder. Høvdingene, som sidder i skyggen af store farverige paraplyer, tager del i fejringen omringet af hele deres hof. Når de traditionelle hilsener er færdige, tager gæsterne plads rundt om arenaen og beundrer de ekstremt delikate trin fra Ashanti dansene.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 5: Guld og magt

Om søndagen vågner Kumasi langsomt op. Byens gader, som ikke er for travle om morgenen, er et sceneri for den rejsende, som er nysgerrig efter at observere detaljer, som giver byen dens specielle charmerende karaktér: De koloniale bygninger rundt om markedet, samt de håndmalede reklameskilte i meget original stil og de troende, som går til kirken i deres flotte traditionelle søndagstøj.

En Ashanti høvding, klædt i traditionelt tøj, byder os velkommen i sin gård og vi får en interessant snak med ham om skikke og traditioner blandt hans folk. Først vil atmosfæren virke meget formel, som i en kongelig gård, men med tiden vil den blive mere løssluppen og vi vil være i stand til at nå en nærmere forståelse af denne store befolkningsgruppe.

Vi besøger også nogle få nabolandsbyer, som har specialiseret sig i at væve traditionelt ’Kentetøj’. Ligeledes har de specialiseret sig i at lave ceremonielle stole gennem hvilke, at mindet om forfædrene lever for evigt.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 6: Slaveslotte

Vi kører tilbage til kysten.

Vi besøger Elmina slottet, som er den ældste europæiske bygning i Afrika, opført af portugiserne i det 15. århundrede. På forskellige tidspunkter har slottet været brugt som varehus til handel med guld, elfenben og til sidst slaver. Slottet, vi besøger i dag, er resultatet af successive forlængelsesarbejder og anerkendes som et UNESCO verdensarvssted.

Udenfor slottet finder vi en vidunderlig fiskerby med masser af store farverige fiskerbåde. Hver dag bliver disse kanoer styret af dygtige fiskere på tværs af stærke havbølger og strømme. Her kæmper de for at tjene til livet.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 7: Skov

I dag kan vi se frem til en halvdagstur til Kakum Nationalpark. Få kilometer fra kysten, i midten af regnskoven, ligger denne park, som giver jer  mulighed for at observere skoven fra oven, da Kakum har baldakinbroer, der hænger højt oppe i træerne. Kakums baldakinbroer er de højeste og  længste rebbroer i verden, og giver fra 30-45 meters højde en betagende udsigt ud over skoven og trækronerne, der strækker sig mod himlen.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 8: Gyldne strande – Hjemrejse

I dag kan du slappe af på stranden eller vandre ud og besøge landsbyerne og møde fiskerne.

Vi kører til Accra hvor du har tid til en sidste shoppetur. Her vil der også være værelser til rådighed, så man kan få et bad eller et hvil inden sidste transfer til lufthavnen, hvor vi tager flyet hjem til Danmark pakket med fantastiske minder om en interessant og kulturel oplevelse til Ghana.

Dag 9: Hjemkomst

Vi lander i Danmark i henhold til vores flyselskab.

Praktisk

Afrejsedatoer 2023/2024
Kontakt os for nærmere information.

Visum
Visum påkrævet.

Ansøgning om visum er på eget ansvar og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til, hvordan du anskaffer dig visum til de pågældende landende, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vaccinationer
Gul feber:            Påkrævet
Hepatitis A:         Kontakt venligst egen læge
Malaria:               Kontakt venligst egen læge
Andet:                  Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport
Micro-/minibus eller firhjulstrækker

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs EUR/DKK.