Oplev Ghanas Guldkyst

International grupperejse i Vestafrika

Tag med på denne fantastiske rejse til Ghana, som helt sikkert vil fylde dig op med intense følelser. Sammen skal vi opleve hvordan Krobo-befolkningen fremstille deres kendte glasperler, deltage i en Ashanti-begravelse og her opleve den særlige, glade atmosfære, som omringer hele ceremonien med de hundredvis af lokale deltagere.

Nyd ligeledes farverne og atmosfæren på det største åbne afrikanske marked, når vi vandrer ned langs de mange boder. Her kan man ikke undgå at blive overvældet af både varieteten af varer samt de hundredvis af dufte og farver.

Glæd dig også til at opleve den magiske atmosfære og hektiske rytmer, der omringer en traditionel voodoo-ceremoni, Ashanti-kongeriget og en Ashanti-begravelse, som i virkeligheden er en festlig fejring blandt hundredvis af fremmødte for at hylde en afdød.

Ligeledes skal vi langt ind i regnskoven, hvor vi skal vandre oppe blandt trætoppene i nogle af verdens højeste fastspændte hængebroer. Naturligvis kan man heller ikke tage til Ghana uden et bevægende besøg til slaveslottene.

Pris fra DKK 25.995

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Erfaren engelsktalende guide og chauffør
Mineralvand under transfer og udflugter
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Voodoo-ceremonier

  • Kakum Nationalpark

  • Ashanti-kongeriet

  • Elmina

  • Ashanti-begravelse

  • Accra

Program

Dag 1: Afrejse fra Danmark – Ankomst til Accra

Ved ankomst i lufthavnen bliver du mødt af en repræsentant fra vores team i Ghana, som kører dig til dit hotel.

Resten af aftenen er til fri disposition.

Indkvartering: Lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Byrundvisning i Accra

Efter morgenmaden mødes vi med de andre deltagere, hvorefter guiden giver en kort briefing.

Herefter skal vi på byrundvisning i Accra, som er Ghanas hovedstad. En interessant by, der på trods af en hurtig voksende udvikling, har formået at bevare sin egen identitet, som reflekteres i både moderne og gamle områder i byen, hvor traditionelle aktiviteter fortsat udføres i større grad.

Det luksuriøse administrative område, som er præget af elegante villaer bygget tidligt i det 19. århundrede minder os om, at Ghana var en af de mest blomstrende kolonier i Vestafrika.

Turen starter med et besøg til ’kistemagere’, som har specialiseret sig i at lave kister i alverdens interessante udformninger. Nogle forestiller frugter andre fisk, flyvere, dyr – ja, kun den ’kommende beboers’ fantasi sætter grænsen. Kistemuseet er især interessant, da det blev opført for at bevare traditionel afrikansk kunst, men også for at promovere moderne kunst.

Sidst på dagen kører vi til Sogakope.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 3: Voodoo-ceremonier

Vi befinder os i voodooens land og i en fjerntliggende landsby deltager vi i en voodoo-ceremoni. De hektiske rytmer fra trommerne og sang og nynnen fra adepter hjælper med at tilkalde voodoo-ånden, som tager besiddelse i nogle af danserne, som derved falder i dyb trance. De vender det hvide ud af øjnene, laver grimasser, går i krampe og bliver ufølsomme over for ild og smerte. 

I den lille landsby, som er omringet af en magisk atmosfære fra voodoo-ceremonien, vil vi omsider forstå betydningen af: ”I jeres kirker beder I til Gud; I vores voodoo-verden bliver vi Gud!”

Vi kører til Krobo-regionen. Området her er kendt for at lave perler opkaldt efter samme område. Perlerne har en helt særlig position blandt de største samlinger i verden. Krobo-befolkningen bærer de perler, de laver, til indvielsesritualer for at udføre deres kult eller blot for det æstetiske aspekt.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 4: Kumasi | Ashanti-kongeriget

Vi kører til Kumasi området. Tæt ved Ejisu besøger vi Besease Templet, som har været et vigtigt tilbedelsessted brugt af Ashanti folket i mere end tre århundreder.

Vi ankommer til Kumasi om formiddagen.

Kumasi er en by, som kan være stolt af sin fortid; men absolut også sin nuværende tilstedeværelse. Byens fortid blev hovedsageligt påvirket af Ashanti konger, som fra slutningen af det 17. århundrede, altid har været kendte for at bevare deres traditioner samt deres folks styrke. Nutiden er repræsenteret af økonomiske aktiviteter i udvikling, som sker gennem udnyttelse af underliggende guldminer og af alt det, som skoven tilbyder.

Vores tilgang til byen inkluderer en forståelse for disse to aspekter gennem besøg til Ashanti museet, som ligger i hjertet af kunstcenteret, samt et besøg til det åbne marked, som er kendt for at være et af Vestafrikas største.

Om eftermiddagen deltager vi i en Ashanti begravelse, som i modsætning til hvad mange tror, er en festlig ceremoni, der tager plads hver lørdag for at ære den afdøde. Det er gennem denne ceremoni, at den døde bliver en forfader i hele familiens øjne. De mange hundrede gæster er klædt i festlige røde og sorte klæder. Høvdingene, som sidder i skyggen af store farverige paraplyer, tager del i fejringen omringet af hele deres hof. Når de traditionelle hilsener er færdige, tager gæsterne plads rundt om arenaen og beundrer de ekstremt delikate trin fra Ashanti dansene.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 5: Kumasi | Gyldne kongeriger

Om søndagen vågner Kumasi langsomt op. Byens gader, som ikke er for travle om morgenen, er et sceneri for den rejsende, som er nysgerrig efter at observere detaljer, som giver byen dens specielle charmerende karaktér; de koloniale bygninger rundt om markedet samt de håndmalede reklameskilte i meget original stil og de troende, som går til kirken i deres flotte traditionelle søndagstøj.

En Ashanti-høvding klædt i traditionelt tøj byder os velkommen i sin gård, og vi får en interessant snak med ham om skikke og traditioner blandt hans folk. Først vil atmosfæren virke meget formel som i en kongelig gård, men med tiden vil den blive mere løssluppen, og vi vil være i stand til at nå en nærmere forståelse af den store befolkningsgruppe.

Vi besøger også nogle få nabolandsbyer, som har specialiseret sig i at væve traditionelt ’kente-tøj’. Ligeledes har de specialiseret sig i at lave ceremonielle stole gennem hvilke, at mindet om forfædrene lever for evigt.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 6: Slavehandelsslotte

Vi kører tilbage til kysten.

Vi besøger Elmina Castle, som er den ældste europæiske bygning i Afrika opført af portugiserne i det 15. århundrede. På forskellige tidspunkter har slottet været brugt som varehus til handel med guld, elfenben og til sidst slaver. Slottet, vi besøger i dag, er resultatet af successive forlængelsesarbejder og anerkendes som et UNESCO verdensarvssted.

Udenfor slottet finder vi en vidunderlig fiskerby med masser af store, farverige fiskerbåde. Hver dag bliver disse kanoer styret af dygtige fiskere på tværs af stærke havbølger og strømme. Her kæmper de for at tjene til livet.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 7: Kakum Nationalpark

I dag kan vi se frem til en halvdagstur til Kakum Nationalpark. Få kilometer fra kysten, i midten af regnskoven, ligger denne park, som giver jer  mulighed for at observere skoven fra oven, da Kakum har baldakinbroer, der hænger højt oppe i træerne. Kakums baldakinbroer er de højeste og  længste rebbroer i verden, og giver fra 30-45 meters højde en betagende udsigt ud over skoven og trækronerne, der strækker sig mod himlen.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 8: Accra – Hjemrejse

I dag kan du slappe af på stranden eller vandre ud og besøge landsbyerne og møde fiskerne.

Vi kører til Accra, hvor du har tid til en sidste shoppetur. Her vil der også være værelser til rådighed, så man kan få et bad eller et hvil inden sidste transfer til lufthavnen, hvor vi tager flyet hjem til Danmark pakket med fantastiske minder om en interessant og kulturel oplevelse til Ghana.

Dag 9: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Afrejsedatoer 2024/2025
Kontakt os for nærmere information.

Visum
Visum påkrævet.

Ansøgning om visum er på eget ansvar og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til, hvordan du anskaffer dig visum, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vaccinationer
Gul feber: Påkrævet
Malaria: Kontakt venligst egen læge
Andet: Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport
Micro-/minibus eller firhjulstrækker

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs EUR/DKK.