Oplev Rwanda

Inspiration til din skræddersyede rejse

Rwanda er et lille land med deres moderne hovedstad, Kigali, i centrum. Herfra stråler vejene udad, og det er bestemt anbefalelsesværdigt at tilbringe nogle nætter her. Det er en behagelig by spredt over et bakket terræn, og her er nok til at holde sig beskæftiget i nogle dage: Det er let og trygt at vandre rundt blandt de mange barer, cafeer og restauranter. Eller blot tage på opdagelse i de fascinerende bakker.

Én af de første ting, besøgende lægger mærke til er, at Kigali er fuldstændig ren og pletfri. Dels fordi der længe har været forbud mod plastposer i landet, men også grundet den månedlige arbejdsdag kaldet Umuganda. Her mødes alle den sidste lørdag formiddag i hver måned og arbejder på forskellige samfundsprojekter, som at holde gaderne rene, pleje haver og hjælpe naboer.

Rwandas rige naturliv er heller ikke at kimse ad. Chimpansetrekking vil være et opdagelseseventyr gennem junglens flora, ledsaget af entusiastisk skrig og klan. At opleve chimpanserne i deres naturlige habitat vil være en oplevelse i særklasse. Nungwi Nationalpark er, udover at være hjem til en af Østafrikas sidste intakte chimpansebestande, også det helt ideelle sted at opleve disse primater. De er mest aktive om morgenen, hvorfor du denne dag skal tidligt op og afsted for at opnå det helt  maksimale møde. Måske skal du også forberede dig på at nyde morgenmaden på farten. Vores erfarne trackere guider dig gennem den dybe skovsti, hvor du lærer om de fantastiske skabninger og den fortryllende skov, de kalder hjem.

Pris fra DKK 23.495

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Safari og udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Transfer i minivan eller firhjulstrækker
Erfaren engelsktalende chauffør / guide
Mineralvand i bil under besøg
Entre til Memorial Centre, Butare og Nyanza Museum
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Hovedstaden Kigali

  • Nyungwe Nationalpark

  • Chimpanser

  • Nyungwe Canopy Walk

Program

Dag 1: Ankomst i Kigali

Ved ankomst i Kigali International Airport vil du blive modtaget af en repræsentant fra vores Rickshaw kontor i byen. Du bliver kørt til din lodge, hvor du overnatter. Resten af aftenen er til fri disposition.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Kigali City Tour – Kibuye

Efter morgenmaden mødes du med din guide og kører ud på city tour. Du besøger håndværkscentre samt Kigali Memorial Centre, som er et absolut must see, når man er i byen. Museet er veltilrettelagt med en både grundig og velformidlet introduktion til den historiske baggrund. Derudover har det en meget eksplicit og følelsesladet beskrivelse af selve massakrerne. Du vil kunne se fotos og læse personlige historier.

Efter frokost køres du vest på mod Kibuye langs bredderne af Lake Kivu. Undervejs passerer du smukke områder i den nordlige del af Rwanda. Senere tjekker du ind på din lodge, hvor du overnatter.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 3: Karongi – Nyungwe Nationalpark

Du spiser morgenmad på lodgen for herefter at tilbringe en afslappet formiddag ved søen, før du med din guide kører til Nyungwe Forest Nationalpark. Ved ankomst tjekker du ind på din lodge, hvor du overnatter. Frokosten indtages på lodgen og om eftermiddagen kan du se frem til et spændende eventyr. Du skal vandre på Nyungwe Canopy Walk – baldakinbroer, der er spændt fast 70 meter over jorden i skovens træer. Herfra venter dit livs naturvandring med spektakulære udsigter udover den uberørte skov og den slående Lake Kivu.

Tilbage på lodgen kan du friske dig op, nyde en god sundowner og spise middag.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 4: Nyungwe Nationalpark

Denne dag står du tidligt op kl. 04.30 for at blive kørt til Cyamudongo Forest, startpunktet for din chimpansetrekking. Det er vigtigt at være forberedt på det meget kuperede terræn i denne regnskov. Her er stejle skrænter og dybe dale og chimpanserne er kun semi-beboede og har tendens til at bevæge sig langt og bredt over et stort område. Dette kan gøre det vanskeligt og uforudsigeligt at spore chimpanserne. Men turen gør sig bestemt godt som en fascinerende regnskovsoplevelse. Måske er du så heldig at spore de sorte go hvide colobus aber også.

Eftermiddagen bruges på afslappende vis i lodgen, hvor du spiser frokost og middag.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 5: Nyungwe – Kigali

Efter morgenmad køres du tilbage til Kigali med et stop undervejs ved Butare Museum. Dette enestående museum blev givet til byen som en gave fra Belgien i 1989 for at mindes 25 års uafhængighed. Mens selve bygningen i særdeleshed er en af de smukkeste konstruktioner i Kigali, vinder museet topkarakterer for at have en af de bedste etnologiske og arkæologiske samlinger i hele regionen. De syv udstillingshaller indeholder nogle meget interessante genstande, og alt er usædvanligt godt oplyst og præsenteret.

Længere mod syd besøger du Kings Royal Palace i Nyanza for herefter at fortsætte til Kigali. Her spiser du middag og overnatter.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 6: Hjemrejse

I dag er det tid til at tage afsked med Rwanda. Du bliver kørt i lufthavnen for dit fly hjem mod Danmark. Med i bagagen har du vidunderlige minder om en oplevelsesrig rejse i Rwanda. En rejse, du aldrig glemmer.

Dag 7: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem

Praktisk

Visum
Visum påkrævet. Søges online (USD 50).

Ansøgning om visum er på eget ansvar og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til, hvordan du anskaffer dig visum til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vaccinationer
Gul feber:        Kontakt venligst egen læge
Hepatitis A:    Kontakt venligst egen læge
Malaria:          Kontakt venligst egen læge
Andet:              Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport
Firhjulstrækker eller minivan

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs USD/DKK.