Rundrejse i Madagaskar

Inspiration til din skræddersyede rejse

Hvis du føler dig ude af stand til at beslutte mellem en opdagelsesrejse og en ‘spænd støvlerne og gå din egen vej’ -slags rejse, vil du elske at rejse i det nordlige Madagaskar. Aktivitets junkies vil blive forkælet med alle mulige slags valg lige fra  dykning til kitesurfing, mens enhver rejsende kan velsigne sig i regionens forskellige landskaber.

Ifaty er den pefekte stranddestination for dig, der ønsker et langt mindre turistmål end. f.eks. det populære Nosy Be. Snorkeling er fantastisk her og ind imellem kommer hvalerne forbi, når der er sæson for det.

Den nordlige del af fastlandet består af tørre sletter og er frynset med frodige ylang-ylangplantager, og parker med både mærkelige geologiske formationer og regnskov. På vandringer gennem de rolige skove, vil du ofte kunne se et væld af væsener fra verdens mindste kamæleoner, lemurer, frøer, sommerfugle og mange andre dyrearter. Madagaskars imponerende udvalg af dyreliv og unik flora og fauna gør absolut øen et besøg værd.

Pris fra DKK 31.495

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indenrigsfly
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Transfer i minivan eller firhjulstrækker
Erfaren engelsktalende chaufførguide
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Antananarivo

  • Ranomafana Nationalpark

  • Rismarker i Antsirabe

  • Isalo Nationalpark

  • Baobabtræer

  • Lemur

Program

Dag 1: Afrejse fra Danmark – Ankomst i Antananarivo

Manao Ahoana! Velkommen til Madagaskar. Ved ankomst i lufthavnen i Antananarivo bliver du modtaget af en chauffør fra vores team i byen, som vil køre dig til dit hotel.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Antananarivo – Andasibe

Efter en god nats søvn og morgenmad mødes du med din guide, som tager dig med på en kort byrundtur i Antananarivo. I Tana, som hovedstaden ofte bliver omtalt som, finder du alt hvad hjertet begærer af shopping, restauranter, historie og dagsture. Byens centrum er trafikeret og byder på oplevelser ud over det sædvanlige. Tana har været hjemsted for madagaskisk magt og herredømme i tre århundreder og byder på såvel en interessant historie og en kultur, som er værd at tage på opdagelse i.

Efter byrundturen kører din chauffør dig mod Andasibe gennem den østlige del af landets betagende landskaber. Denne del af rejsen bringer dig til den fugtige del af Madagaskar, hvor du vil opleve mange skove og søer. Du ankommer til dit hotel, hvor du kan slappe af og nyde en sundowner, mens solen går ned. 

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 3: Antananarivo – Mantadia Nationalpark

Efter morgenmaden er det tid til et besøg i Andasibe-Mantadia Nationalpark, som blev oprettet i 1989. Det er den perfekte park at komme til for at følge indri-kaldet, der stammer fra indri lemuren, som er den absolutte stjerne her. Her er generelt mange dyr at opleve, og parken kan prale af 15 forskellige pattedyrsarter og mere end 100 forskellige slags fugle og 50 krybdyrarter.

Om eftermiddagen tager du på en lille kanotur til Vakona Lemur Island. Det er et hyggeligt mindre reservat, der beskytter et lille antal lemurer, der lever her. Lemurerne er beskyttet og reddet fra forskellige forhold. Du kan se bambus lemurer, den sort-hvide lemur, den brune lemur og sifaka lemurer.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 4: Andasibe Nationalpark

Morgenen starter med en vandretur på ca. tre timer. Du går sammen med en lokale guide gennem det evigt-grønne skovområde i Analamazaotra-parken. Terrænet er hovedsageligt fladt, men en smule stigende til at starte med. Med lidt held kan du opleve to af de i alt 63 familier af den største lemurart, nemlig indri lemuren. I parken er det også muligt at se forskellige fuglearter, krybdyr (hvis det ikke er for koldt) og andre lemurarter, heriblandt sifaka lemuren, den brune lemur og bambuslemuren.  Efter besøget i nationalparken går turen tilbage til Antananarivo, hvor du ved ankomst tjekker ind på dit hotel.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 5: Antananarivo – Ankarafantsika

Du får en tidlig start på dagen, og efter morgenmaden bliver du hentet af din chauffør. Dagen byder på en flot køretur igennem Madagaskars skiftende landskaber. Målet er Ankarafantsika Nationalpark i det nordvestlige Madagaskar. Du ankommer til Ankarafantsika sidst på eftermiddagen og tjekker ind på din lodge.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 6: Ankarafantsika Nationalpark

Efter morgenmaden er det tid til et besøg i Ankarafantsika Nationalpark for at opleve lemurer og andre dyr i det tørre tropiske skov-og savanne landskab. Parken, som dækker et samlet areal på 135.000 hektar, er hjemsted for mange af Madagaskars endemiske dyr og planter. Der er mere end 800 træarter i området, og nationalparken er hjemsted for otte lemurarter, 44 slags firben samt en række arter frøer og tudser. Foruden den rige flora og fauna byder parken også på flotte klippeformationer og den idylliske sø Lake Ravelobe.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 7: Ankarafantsika – Mujanga – Antananarivo

Efter morgenmaden tager du på bådtur på Lake Ravelope, hvor du kan opleve krokodiller og iagttage det rige fugleliv på søen. Ifølge folketroen anses søen og nilkrokodillerne, der lever her, som hellige. Søens rige fugleliv omfatter blandt andre madagaskisk fiskeørn, fiskehejre, ibis m.fl.

Efter sejlturen kører du ca. 125 kilometer til Majunga Lufthavn og tager et indenrigsfly tilbage til Antananarivo. Du ankommer i Antananarivo sidst på eftermiddagen, hvor din chauffør venter for at køre dig til dit hotel.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 8: Antananarivo – Antsirabe

Du spiser morgenmad, hvorefter du bliver hentet af din guide. Dit Madagaskar-eventyr tager dig videre til Antsirabe gennem landskab bestående primært af bjerge og betagende risterrasser.

Du ankommer til Antsirabe omkring middag, hvor du tager på en kort byrundtur. Du skal blandt andet besøge værksteder, hvor der bliver produceret miniature-ting lavet af genbrugsmaterialer. Herefter tjekker du ind på dit hotel og kan benytte aftenen til hygge og afslapning.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 9: Ansirabe – Ranomafana

Du spiser morgenmad på hotellet, hvorefter du bliver hentet og kører mod Ramomafana. På vejen gør du et stop ved den smukke Andraikiba kratersø. Hen på eftermiddagen ankommer du til den 40.000 hektar store Ranomafana Nationalpark, hvor du kan opleve lemurer, kamæleoner, edderkopper, frøer og forskellige arter af orkideer såvel som andre medicinske planter. Vi skal ikke længere tilbage end 1986, som er året, hvor den gyldne bambus lemur for første gang blev opdaget her. I øvrigt kan man i denne park finde over 100 forskellige slags fugle. Du tjekker ind på dit hotel og har resten af dagen til fri disposition.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 10: Ranomafana Nationalpark

Du spiser morgenmad på hotellet, og herefter skal du på en en 3-4 timer lang guidet vandretur i Ranomafana Nationalpark. Vandreturen foregår på stier, som indimellem kan være lidt stejle og går op og ned. Indimellem forlader du stierne for at vandre ind i skoven og spotte efter lemurer. Vandringen kan være lettere anstrengende, og vi anbefaler, at man er i moderat form. Efter vandreturen returnerer du til hotellet til sen frokost og har resten af dagen til afslapning eller udforskning af området omkring hotellet.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 11: Ranomafana – Ambalavao

Efter morgenmaden kører du mod Ambalavao, og undervejs gør du et stop i Fianarantsoa, hvor du er på en kort byrundtur. Ambalavao er det kommercielle centrum for den sydlige Betsileo region og verdenskendt for sine indbyggere, kunst og håndværk. I Ambalavao kan du, hvis tiden tillader det, besøge Antemoro Paper fabrik, der fremstiller  håndlavet blomsterdekoreret papir lavet af fibre fra træet kaldet Avoha. Du tjekker ind på dit hotel og har aftenen til fri disposition.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 12: Amalavao – Ranohira

Efter morgenmaden bliver du mødt af din chauffør, og så går turen mod Ranohira. Undervejs besøger du Anja Park. Her skal du på en to timers vandring på små humpede stier, hvor du vil se familier af ringhalede lemurer i deres naturlige miljø. Herefter kører du til Ranoira gennem Horombe savanne-plateauet.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 13: Isalo Nationalpark

Denne morgen skal du trekke i Isalo Nationalpark. Trekket tager 3-5 timer på humpede stier for at opdage Isalos massiver, de ruinlignende sandsten, kløfterne og den endemiske flora og fauna. Måske har du lyst til at tage en svømmetur i de naturlige swimmingpools – kreeret af Moder Natur. Du bliver kørt tilbage til dit hotel om eftermiddagen, hvor du kan slappe af og friske dig op inden middag.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 14: Isalo – Tulear

Du spiser morgenmad, hvorefter din chauffør kører dig til Tulear. Landskabet består hovedsageligt af høj bush, tyk skov og nogle stoltdekorerede Mahafaly-gravsteder. Undervejs besøger du Zombitze Nationalpark for at opleve de forskellige lemur- og reptilarter samt det rige fugleliv. Herefter går turen videre til Tulear og Ifaty. Egentlig er Ifaty ikke det mest populære turistmål. Populariteten af dette område skyldes bl.a. stedets beliggenhed tæt på Tulear. Efter en kort køretur til Tulear bliver du kørt til Ifaty, hvor du bliver indkvarteret på et hyggeligt seaside resort. På vejen dertil kan strandene virke ret fattige i forhold til andre muligheder: stenede og til tider meget lavvandet det meste af dagen og med tangbund fremfor sandbund. Ikke desto mindre er her virkelig gode snorklemuligheder og udkig til hvaler, der indimellem nysgerrigt kommer forbi for at hilse på.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 15: Ifaty

De næste dage er fri til afslapning på stranden. Har du lyst, er det muligt at tage et besøg til Reniala Reservatet, hvor nogle af de lokale plantearter kan opleves, såsom baobabtræer, blækspruttetræer, jujube træer, kaktusser og andre slags planter.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 16: Ifaty

Du tilbringer hele dagen ved stranden. Her er mulighed for dykning, snorkling, fiskeri eller hvad du nu har lyst til. Nyd lokallivet og den dejlige afslappede atmosfære. Du kan eventuelt gå på opdagelse i de små fiskerbyer.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 17: Ifaty – Tulear – Antananarivo – Hjemrejse

Du bliver kørt til Tulear Airport for dit fly tilbage til Antananarivo. Ved ankomst i lufthavnen bliver du modtaget af vores repræsentant, som tager dig forbi det lokale marked og videre til dit hotel i byen. Du har et hotelværelse til rådighed denne dag, så du kan friske dig op inden  hjemrejsen om aftenen.

Efter aftensmaden bliver du afhentet af din chauffør og kørt til lufthavnen. Det er tid til at tage afsked med de vidunderlige omgivelser på Madagaskar. Med i bagagen har du fantastiske minder om en dejlig rundrejse.

Indkvartering: Dagsværelse i Antananarivo

Dag 18: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Visum påkrævet. Kan søges ved Madagaskars ambassade eller ved ankomst til Madagaskar (EUR 35).

Ansøgning om VISA er på eget ansvar og skal søges i god tid inden afrejse, hvis du vælger at søge hjemmefra. Er der spørgsmål til, hvordan du anskaffer dig visum, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vaccinationer
Gul feber: Ikke påkrævet
Malaria: Kontakt venligst egen læge
Andet: Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp og hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs EUR/DKK.