Safari og gorillatrekking i Uganda

Inspiration til din skræddersyede rejse

Få reservater i verden kan, som Queen Elizabeth Nationalpark, prale af lige så høj en biodiversitet i landskaber, herunder savanne, bushland, vådområder og frodige skove. Med et areal på 1978 kvadratkilometer er sceniske Queen Elizabeth en af de mest populære parker i Uganda. Glæd dig til en safari i dette område, hvor der lever et væld af forskellige dyr. Heriblandt løver, flodheste, elefanter, leoparder og chimpanser. I det fjerntliggende og sydlige Ishasha kan man endda opleve træklatrende løver, der nyder at tilbringe de varme dage i de skyggende figentræer. 

Herfra tager rejsen dig videre til Bwindi Nationalpark, som er hjemsted for verdens største bestand af bjerggorillaer. Bwindi består af storslået skov, som strækker sig over Albertine Rift Valleys stejle skråninger. Uanset hvor I verden du har rejst, vil vi vove at påstå at ingenting kan sammenlignes med mødet med en gorilla i den fri natur her i parken. Du besøger de uldne fascinerende dyr på deres præmisser i deres hjem i regnskoven. Måske kommer de nysgerrigt hen og hilser på, mens du holder vejret og forundres over deres menneskelignende egenskaber. I denne skattekiste af flora og fauna er der ud over gorillaer også registreret mange andre pattedyr og flere forskellige fuglearter. Men rejsen slutter ikke her. Du skal videre til Jinja – eventyrhovedstaden i Østafrika. På vejen skal du opleve de smukke Sezibwa Falls, og ved ankomst til Jinja skal du på bådtur til Nilens udspring, hvor Nilen starter sin mere end 6.000 kilometer lange rejse mod Middelhavet. Din storslåede rejse i Uganda slutter i Entebbe, hvor det er tid til at vende hjem til Danmark.

Pris fra DKK 30.995

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Safari og trekking som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Transfer i minivan eller firhjulstrækker
1 x gorillatilladelse per person
Erfaren engelsktalende chauffør / guide
Flaskevand under safari (2 x halvliter per person/dag)
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Kazinga kanalen

  • Gorillatrekking

  • Queen Elizabeth Nationalpark

  • Lake Bunyonyi

  • Bwindi Impenetrable Nationalpark

Program

Dag 1: Afrejse til Entebbe

 Ved ankomst i Entebbe International Airport om aftenen bliver du mødt af en repræsentant fra vores team i Entebbe, som vil køre dig til dit hotel.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Queen Elizabeth Nationalpark

Vågn op og spis morgenmad på hotellet. Herefter er din guide klar til at køre dig til Queen Elizabeth Nationalpark, en køretur på ca. 7 timer. Køreturen tager dig over Ugandas åbne sletter, og på vejen passerer du lokale teplantager, før du kører ned i Rift Valley. Du ankommer til din camp, hvor du spiser sen frokost for herefter at slappe af, inden du tager på aftensafari. Safarien foregår i den nordlige del af nationalparken, hvor du er på udkig efter løver, hyæner, afrikanske bøfler, leoparder og vandbøfler samt de mange lokale fuglearter så som ibis, fiskeørne og gribbe.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 3: Safari og bådtur på Kazinga kanalen

Efter en tidlig morgenmad kl. 6.00 vil din guide sammen med en ranger tage dig på safari i den nordlige del af Queen Elizabeth Nationalpark. Via Kasenyi sporet går du på opdagelse for at spotte løver, hyæner, bøfler, leoparder, water buck, bush buck, impalaer samt mange fuglearter. Omkring kl. 10 går turen tilbage til campen, hvor du kan slappe af i de betagende omgivelser og nyde frokosten. Omkring kl. 14 skal du på bådtur langs Kazinga kanalen, der må siges at være et stor højdepunkt i forbindelse med safari i Queen Elizabeth Nationalpark.

På denne bådtur er der rig mulighed for at spotte mange forskellige dyr, herunder elefanter, krokodiller, flodheste, bøfler og mange forskellige fugle som ørne, kongefugle, spurve, duer og mange andre. Efter en 3-timers bådtur vender du tilbage til din camp, hvor du kan friske dig op inden det er tid til middag og overnatning.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 4: Safari og ankomst i Bwindi Impenetrable Nationalpark

Efter morgenmaden går turen sydpå igennem Queen Elizabeth Nationalpark. På vejen passerer du Ishasha, der er kendt for sine træklatrende løver, der som regel gemmer sig i figentræerne, som i denne del af parken fungerer som populær skygge for den brændende sol. Der er også mere end 1.000 elefanter i området samt topi antiloper. Måske er der tid til at tilbringe lidt tid her i området, før du forlader parken og tilbagelægger de ca. 4 timers kørsel til Bwindi Impenetrable Nationalpark, der er hjem for bjerggorillaerne. Du ankommer sidst på eftermiddagen til Buhoma Community Rest Camp til check-in og middag.

Bwindi Impenetrable Nationalpark består af en forbløffende og storslået regnskov, der strækker sig over de stejle højder af Albertine Rift Valley. Denne gamle regnskov er én af de få regnskove, der virkelig stortrives på det afrikanske kontinent og er desuden hjem for halvdelen af verdens samlede bestand af truede bjerggorillaer, hvilket svarer til over 370 bjerggorillaer. Foruden gorillatrekking kan parken prale af 90 pattedyrarter herunder 11 primater og desuden mange forskelligartede fugle. En tur til denne park giver dig mulighed for at komme tæt på disse sjældne, store aber. Den amerikanske zoolog, George Schaller, der er én af de første personer til at studere gorillaer i naturen, sagde engang: “No one who looks into the eyes of a Gorilla, gentle and vulnerable, can remain unchanged”.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 5: Gorillatrekking – Lake Bunyonyi

Efter tidlig morgenmad omkring kl. 06.00 er der transfer til det trekkingspor, hvor du påbegynder et fantastisk og uforglemmeligt eventyr op gennem regnskoven for at møde de enestående gorillaer. Du mødes med den øvrige gruppe, som du skal trekke med op af bjerget. Omkring kl. 08.00 sørger din guide for registrering og vil sammen med de lokale rangers briefe om forløbet op ad bjerget, og hvordan du skal forholde dig, når du møder gorillafamilien. Herfra begynder turen igennem det enestående terræn. Selve trekkingen kan tage fra en halv time til 5 timer, hvorfor det er nødvendigt med et par gode, men lette vandrestøvler.

Når du sammen med din trekkingguide får øje på gorillaerne, får du en magisk time til at betragte disse prægtige dyr i deres daglige omgivelse, imens  de spiser, leger, hviler sig, fodrer og opdrager deres unger. At befinde sig ansigt til ansigt med en kæmpemæssig silverback må virkelig betragtes som værende en af de største naturoplevelser, man kan forestille sig.

Herefter går turen atter ned ad bjerget, mens du går og summer over den fantastiske oplevelse, du lige har overværet. Din chauffør venter nedenfor bjerget og kører dig til dit hotel ved Lake Bunyonyi.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 6: Lake Bunyonyi

Efter en afslappet morgenmad kan du vælge at udforske en smule af Lake Bunyonyi (imod egenbetaling). Du kan eksempelvis vælge imellem kano eller motorbådstur på nogle af de 25 øer. Dagen er til fri disposition, og der er forskellige valgmuligheder at benytte sig af. Heriblandt kanosejlads (USD 15 per person), tur med motorbåd (USD 60 per person), kulturbesøg (USD 30 per person), svømning (dette anbefales til gode svømmere), observere fugle, tage på vandreture og nyde de smukke omgivelser.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 7: Lake Bunyonyi – Kampala

Denne morgen er der mulighed for at spise en afslappet morgenmad. Herefter går turen tilbage til Kampala. På vejen tilbage til hovedstaden gør du stop ved Ækvator monumentet, der markerer Ækvators linje gennem Lima regionen og samtidig er et af Ugandas mest kendte landemærker. Her vil der være mulighed for at tage et hvil samt et par billeder af monumentet, inden du bevæger dig videre. Herfra kører du mod byen Mbarara, hvor du spiser frokost.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 8: Jinja og bådtur til Nilens Vugge – Hjemrejse

Du starter dagen med tidlig morgenmad på hotellet, og klokken 8.00 bliver du hentet af din chauffør. Rejsen går nu videre mod Jinja og Nilens udspring, der ligger 85 kilometer øst for Kampala. På vejen til Jinja er der indlagt et stop ved Sezibwa Falls, som er af stor kulturel betydning for Baganda folket, der er Ugandas største befolkningsgruppe. Du får en rundvisning af en lokal guide ved vandfaldene, hvor du lærer mere om de mange sagn og myter, der knytter sig til stedet. Herefter fortsætter du til Jinja, hvor du ankommer omkring klokken 13.00. Din chauffør venter ved Jinja Sailing Club, imens du tager på ca. 45 minutters sejlads til Nilens udspring ved Victoriasøen.

Efter sejlturen nyder du frokost og herefter går turen til Entebbe Lufthavn. Du er således klar til at tage afsked med Uganda om aftenen og tager flyet hjem til Danmark med hovedet fyldt af dejlige minder om en helt eventyrlig rejse med spændende oplevelser samt betagende gorillatrekking. En rejse, du aldrig glemmer!

Dag 9: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Visum påkrævet. Købes online (USD 50).

Ansøgning om visum er på eget ansvar og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til, hvordan du anskaffer dig visum til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vaccinationer
Gul feber:             Påkrævet
Hepatitis A:          Kontakt venligst egen læge
Malaria:                Kontakt venligst egen læge
Andet:                   Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Obligatorisk for lægehjælp og hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport          
Firhjulstrækker eller minivan

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs USD/DKK.