Safari i det nordlige Namibia

Inspiration til din skræddersyede rejse

Denne rejse er arrangeret for at give dig en komprimeret, men alligevel omfattende safari rundt til højdepunkterne i det nordlige og centrale Namibia.

Du besøger private safarireservater, kommer tæt på det storslåede dyreliv i Etosha Nationalpark og oplever stenalderkulturen helt tæt på, når du besøger en spændende Himba-stamme og udforsker antikke stenindgraveringer i Twyfelfontein. Turen går herefter videre til Damaraland og til sidst et besøg til Swakopmund, inden du vender retur til Windhoek.

Pris fra DKK 26.895

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Safari og udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Transfer i minivan eller firhjulstrækker
Erfaren engelsktalende chauffør / guide
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Windhoek

  • Himba-stamme

  • Etosha Nationalpark

  • Swakopmund

  • Twyfelfontain

Program

Dag 1: Ankomst i Windhoek

Ved ankomst i Namibia bliver du modtaget af en repræsentant fra vores team i byen. Du bliver kørt til dit hotel, hvor resten af aftenen er til fri disposition.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Waterberg regionen

Du bliver hentet på hotellet mellem kl. 8.30 og 9.00, hvorefter turen går nordpå mod Namibias største marked for forskelligt træudskæringsarbejde. Markedet er et af de bedste steder at shoppe de lækre, namibiske souvenirs. På vejen stopper du ved nogle mindre landsbyer, blandt andet Okahandja. Du fortsætter nordpå og passerer forskellige landbrugsområder, inden du når til Mount Etjo Safari Lodge omkring eftermiddag.

’Etjo’ betyder stedet for tilflugt. Siden 1975 har Mount Etjo Safari Lodge været hjertet af Okonjati Wildlife Sanctuary. Stedet byder på et spektakulært dyreliv og er samtidig meget mere end blot et sted at overnatte. Her er rolige omgivelser og mulighed for at svinde hen i den smukke, afrikanske natur. Ved et besøg til denne lodge efterlader man som rejsende sit hjerte og sjæl til stedet og finder ægte fred og idyl i den afrikanske vidunderlige verden.

På lodgen kan du blandt andet opleve et livligt fugleliv, der udspiller sig henover lodgens smukke have. Enorme palmetræer, endeløse græssletter og en flamingodam inviterer dig til en gåtur i de smukke omgivelser. Lodgen er bygget omkring en stor sø, hvor dyrene regelmæssigt får slukket tørsten og flodhestene kommer på besøg. I horisonten ligger det storslåede bjerg Mount Etjo, som bidrager til dette billedskønne landskab. Den unikke arkitektur på værelserne er møbleret og dekoreret i en glimrende kombination af afrikansk, traditionel stil og den bedste luksus, hvilket gør dit ophold på Mount Etjo Safari Lodge til en helt særlig oplevelse. Lodgen er ligeledes indrettet med 22 luksuriøse værelser, hver med eget badeværelse. De fleste af værelserne ligger ved siden af lodgens swimmingpool, som har udsigt over vandhullet, hvor dyrene kommer forbi og drikker. De andre værelser har udsigt over haven, hvor flamingoerne slår sig løs.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad og middag

Dag 3: Etosha Nationalpark – East

Dagen skydes tidligt i gang, og turen fortsætter nordpå, hvor du på vejen passerer mindre byer, hvor du kan vælge at stoppe for diverse fornødenheder. Du ankommer til Namutoni Region Camp i det østlige Etosha omkring frokosttid, hvor der er tid til at slappe af, inden du skal på den første safari i Etosha Nationalpark.

Lodgen ligger på et gammel tysk fort og har udsigt over King Nehale vandhullet. Der er bygget en sti, der gør det muligt at nyde det omkringliggende landskab, dyrelivet og de spektakulære solnedgange. Fortet bugner med forskellige aktiviteter lige fra restauranter, lounges, en bar, håndværksbutikker, smykkeforretninger og bogforhandlere. Du indkvarteres i behagelige dobbeltværelser eller bush hytter.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 4: Etosha Nationalpark – East

I dag står den på safari hele dagen. Du tager igen afsted tidligt og får mulighed for at nyde den kølige morgenbrise, mens du bevæger dig gennem Etosha Nationalpark til Halali Camp, der ligger midt inde i parken. På vejen besøger du adskillige vandhuller og får en uovertruffen udsigt over Namibias store saltslette Etosha Pan. Safarien i dette område er oftest fuldstændig fantastisk, og der er mulighed for at opleve nogle arter, som ikke kan ses fra Namutoni regionen.

Vi stopper ved campen omkring middagstid for at hvile kroppen og få serveret en afslappende frokost. Du kan bruge pausen til at besøge vandhullet eller tage et dyp i swimmingpoolen. Turen fortsætter herefter, og du kører mod Okaukuejo, som er Etoshas største camp og resort, hvor du checker ind. Oprindeligt er campen bygget på et tysk fort tilbage i 1901, og campen huser nu Etoshas økologiske institut, der blev grundlagt i 1974. Det runde udkigstårn står nu tilbage som minde fra det daværende fort.

Efter aftensmaden er der stadig mulighed for at se Etoshas vilde dyreliv ved det oplyste vandhul, som ligger ud for campen og kun tager et par minutter at gå over til.

Vandhullet er kendt for at være et af de bedste steder at se dyreliv i det sydlige Afrika og er det ideelle sted at være vidne til det fascinerende dyreliv. Sorte næsehorn, Afrikas højeste elefanter, løver og utallige antilopearter besøger regelmæssigt stedet i den tørre og kølige sæson.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 5: Etosha Nationalpark – West

I dag rejser du igennem den vestlige del af Etosha Nationalpark med indgang via Otjovasandu Gate. Du indkvarteres på Hobatere Lodge. Navnet ’Hobatere’ betyder find mig, og mens du gør det, kan du nyde den gæstfrie og personlige service, som lodgen tilbyder. Lodgen ligger 80 km nord fra Kamanjab på den vestlige grænse af Etosha Nationalpark og er beliggende i et område på 32.000 hektarer og samtidig hjem for et bredt udvalg af safaridyr lige fra løver, leoparder, oryx, eland, geparder, giraffer, zebraer og elefanter. Udflugterne her består hovedsagelig er dags- og natsafari, fuglespotting og guidede gåture. På den måde er det muligt at nyde overflodet af dyreliv og de endemiske arter i området (udflugterne er ikke inkluderet i turen, men kan tilkøbes). Det er ligeledes muligt at nyde udsigten over det nærliggende vandhul eller sætte sig op på lodgens solterasse, hvorfra du kan nyde den panoramiske, flotte udsigt, som er oplyst det meste af natten.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 6: Twyfelfontein

I dag har du mulighed for at besøge en Himba landsby. I det område ligger nemlig det eneste traditionelt fungerende Himba samfund udenfor den nordlige Kaokoland region. Det spændende stammefolk er migreret hertil og har formået at holde deres livsstil og skikke intakte. Her lever de på traditionel vis i deres landsby på en gård. Dog kan den nøjagtige placering ændre sig, da Himbaerne skifter lokation fra tid til anden. På besøget lærer du om ægteskabstraditioner, traditionel mad og mysteriet omkring ’Holy Fire’ religionen.

Turen tager dig med videre til en af de smukkeste ørkenregioner i Namibia, nemlig Damaraland. Du kører vest på via Grootberg Pass og besøger derefter de gamle Bushman stenindgraveringer ved Twyfelfontein. Her vil en lokal guide fortælle mere om stedet på en kort tur i området.  Twyfelfontein er på UNESCO’s verdensarvsliste og er en af de største steder for stenkunst i hele Afrika. Tusindvis af turister besøger hvert år dette forunderlige område for at opleve de mere end 2.500 klippeudskæringer og malerier. Indgraveringerne er mellem 2.000 og 6.000 år gamle og er fordelt på 17 forskellige stenkunstsider, som samlet vedrører 212 indgraverede stenplader. Der er yderligere 13 sider med stenmalerier.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 7: Swakopmund

I dag kører du dybere ind i ørkenen og passerer Namibias højeste bjerg The Brandbjerg (2.573 meter) og flere smukke landskaber i Damaraland. Der gøres et stop i den gamle mineby Uis, hvor du kan købe semidyrebare sten, som Namibia er kendt for. Her kan du forhandle priser på sten som Ametyst, Turmalin osv. Herfra kører du vestpå og krydser grussletterne på vej mod det Atlanterhavet og Skeleton Coast. De to have møder hinanden ved Henties Bay, og du fortsætter nordpå langs kysten og besøger sælkolonien ved Cape Cross, hvor helt op mod 100.000 sæler samles på bestemte tidspunkter af året. Du har mulighed for at komme tæt på de pelsede fætre fra kun 200 meters afstand.

Næste destination er Swakopmund, der er kendt som Namibias største kystby. Du ankommer sent på eftermiddagen, hvorefter der er mulighed for at gå rundt i byen og suge atmosfæren til dig. Swakopmund blev grundlagt i 1892 og er kendt som den vigtigste havn for det tidligere tyske/ sydvestlige Afrika og siges ofte at være mere tysk end Tyskland selv. Det skæve miks mellem tysk og namibisk indflydelse gennem tiden, bygninger fra kolonitiden og den kølige havbrise gør byen vældig populær.

Også maden i Swakopmund er sublim. Din guide kan anbefale, hvor du kan spise på den lokale restaurant om aftenen.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad og frokost

Dag 8: Windhoek

Turen tilbage mod Windhoek tager ca. 4,5 time. Du kører afsted ved middagstid, så du har morgenen til at slappe af i Swakopmund. Byen byder på mange lækre butikker, en god lang strand (dog med køligt vand fra Atlanterhavet) og et udendørs marked. Du kan også besøge byens museum eller marine akvarium. Alternativt kan der arrangeres udflugter, hvis du ønsker at tilkøbe dette. Det kan eksempelvis være ørkenflyvning, sceniske kørerturer, fisketurer, tur på quadbike i ørkenen, sandboarding, skydiving, surfing, fuglespotting og mange andre aktiviteter.

Din guide vil tage en snak med dig om de forskellige muligheder, inden du når Swakopmund, og her får du mulighed for at booke turene på forhånd (der tages forbehold for udsolgte udflugter).

I dag er turens sidste dag, og efter frokost bliver du kørt tilbage til Windhoek, hvor du indkvarteres på dit hotel sen eftermiddag eller tidligt på aftenen.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 9: Hjemrejse

I dag har du dagen til fri afbenyttelse i Windhoek, inden du om aftenen bliver hentet af din chaufførguide, der kører dig til lufthavnen for dit fly mod Danmark.

Du rejser fra Namibia med hovedet fuld af skønne rejseminder fra en rejse, du aldrig glemmer.

Indkvartering: Dagsværelse i Windhoek

Dag 10: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Visum ikke påkrævet (ved rejser på op til 90 dage).

Vaccinationer
Gul feber:            Ikke påkrævet
Hepatitis A:         Kontakt venligst egen læge
Malaria:               Kontakt venligst egen læge
Andet:                  Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælpe, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplan og indkvarteringer mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs NAD/EUR/DKK.