Safari i Selous & Zanzibar

Inspiration til din skræddersyede rejse

Fjerntliggende rå og fyldt med dyreliv ligger Selous, som er Afrikas største safarireservat. I modsætning til de ikoniske destinationer i Tanzanias nordlige safarikredsløb, er det dog en relativt ukendt destination for de fleste.

Selous Naturreservat kan være meget vanskelig at forestille sig. Parken er næsten fire gange Serengetis størrelse og et massivt bevaringsområde samt hjemsted for Afrikas The Big Five såvel som flere større rovdyr som vilde hunde, geparder og hyæner. En Selous safari er fantastisk til at opleve store elefant- og bøffelbestande samt flokke af flodheste, giraffer og sabelantiloper.

‘Fænomenalt, vildt og smukt’ er de ikoniske træk ved Selous med den store Rufiji flod, der skaber en række forbundne søer og palmefrankerede kanaler. Floden emmer af dyreliv. Her finder du kæmpe krokodiller, der ligger på lur på solrige sandbanker, elefanter, der vader gennem sumpen og storke, der patruljerer i de lavvandede områder. Derfor er mange Selous safari lodges beliggende på eller i nærheden af floden og tilbyder bådsafarier sammen med safarier i åbne køretøjer.

Zanzibar er en historisk ø ud for Tanzanias kyst i Det Indiske Ocean. Med sin beliggenhed meget tæt på ækvator har Zanzibar et dejligt solskinklima med varmt omringende vande hele året rundt. Strandene omkring Zanzibar er postkort-smukke med blødt hvidt sand, der fører ned til azurblå vand. Zanzibar er et sandt paradis perfekt til bryllupsrejser, romantisk flugt, familieferie, vandsport og alle, der kan se fornuften i en strandferie i smukke omgivelser.

Pris fra DKK 31.495

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Safari og udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Transfer i minivan eller firhjulstrækker
Erfaren engelsktalende chauffør / guide
Flaskevand under safari (2 x halvliter per person/dag)
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Guide under ophold på Zanzibar
Udflugter og aktiviteter under ophold på Zanzibar
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Selous Game Reserve

  • Zanzibars smukke strande

  • Selous Game Reserve

  • Stone Town på Zanzibar

  • Blue Bay på Zanzibar

Program

Dag 1: Ankomst i Dar es Salaam

Ved ankomst i Dar es Salaam i Tanzania bliver du modtaget af en repræsentant fra vores team i byen. Han kører dig til dig hotel, hvor resten af aftenen er til fri disposition.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad.

Dag 2: Dar es Salaam – Selous

Efter morgenmaden bliver du hentet ved hotellet af din chauffør og sammen med ham kører du mod Selous i firhjulstrækker. En køretur på ca. 5 timer. Naturreservatet er beliggende i det sydlige Tanzania langt fra turistmasserne. Det er Afrikas største safarireservat og et af vores absolutte yndlingsområder for at opleve Afrikas vilde dyr. Her er virkelig tale om en skjult perle. Selous’ floder og søer er livsnerven i denne park, der er hjem for et fantastisk vildtliv.

Du ankommer til din lodge omkring middag, hvor det tid til at tjekke ind og nyde en velfortjent frokost på Selous Jimbiza Camp. Om eftermiddagen tager du på bådsafari på Rufiji River. Bådsejlads langs floderne i Selous er en fantastisk måde at opleve flodheste og krokodiller, men faktisk er det også normalt at spotte elefanter, vandbukke og bøfler langs flodbredderne.

Tilbage på lodgen frisker du dig op og får dig måske en sundowner, før middagen serveres i de hyggelige omgivelser.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 3: Safari i Selous

Efter morgenmad i lodgen kan du se frem til en heldagssafari i reservatet. Sammen med guiden kører du ud i den vilde bush i åben firhjulstrækker. Her vil du hurtigt opleve, at parken er så stor og vildt bevokset, at det er umuligt at holde styr på alt vildtlivet, og det er nøjagtigt det, vi elsker ved dette sted. Selous er en uberørt afrikansk vildmark og alligevel let tilgængelig fra Dar es Salaam og Zanzibar.

Selous er hjemsted for over 350 fuglearter og krybdyr og en bred vifte af dyreliv. Bortset fra at være berømt for sin elefantbestand, finder man ligeledes flodheste, næsehorn, gnuer, antiloper, vandbukke, zebraer, giraffer, løver, leoparder og mange andre dyr. Måske er du endda heldig at spotte den sjældne sabelantilope.

Du nyder en drink i solnedgangen, før middagen serveres, og senere er der Masai dans rundt om bålet.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 4: Walking safari

Spis morgenmad i lodgen inden du i selskab med en ranger skal på vandresafari, også kendt som walking safari. De naturlige omgivende kulisser, lydende og duftene på en safari som denne er en speciel oplevelse, der med stor sandsynlighed vil sætte sig som minder i dit sind i lang tid efterfølgende. Følelsen af at komme helt tæt på dyrene i deres naturlige habitat er noget ganske særligt. Lyt til dem, duft dem, betragt dem og tag måske et enkelt billede eller to.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. helpension

Dag 5: Selous – Zanzibar

Du spiser en afslappet morgenmad i lodgen og nyder formiddagen og de betagende udsigter, inden turen går tilbage til Dar es Salaam.

Ved ankomst i Dar bliver du kørt til lufthavnen, hvor dit fly til Zanzibar venter. Ved ankomst på den eksotiske ø bliver du modtaget af en repræsentant fra vores team, som kører dig til dit resort, der er beliggende på østkysten. Her kan du se frem til skøn afslapning lige ud til havet og den fineste hvide sandstrand. Resortet er omgivet af tropiske haver med over 1.000 palmetræer og er en af de mere prestigefyldte ejendomme på Zanzibar.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 6: Zanzibar

Nyd dagene ved vandet. Måske har du lyst til at benytte dig af vandsportsfaciliteterne, der bl.a. tæller bådture, dhow cruises, surfing, snorkling og et væld af andre aktiviteter. Ligeledes er der rig mulighed for at lade sig forkæle på et helt nyt niveau med en lækker spaoplevelse. Spaen er idyllisk beliggende på stranden, hvor den kølige brise og havets beroligende lyde giver dig den ultimative form for afslapning. Mulighederne er mange og ligger lige for dine fødder.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 7: Zanzibar

Nyd dagene ved stranden. Alternativt kan du tage på udflugter som eksempelvis en Spice tour – Zanzibar bliver ikke kaldt krydderiøen for ingenting.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 8: Zanzibar – Stone Town

Spis en afslappet morgenmad på resortet, hvorefter du bliver hentet af din chauffør. Turen går nu mod Zanzibars charmerende by Stone Town, der ligger med smuk placering ud mod vestkysten.

Ved ankomst i Stone Town tjekker du ind på dit hotel, der ligger med en perfekt placering midt i byens livlige gader. Hotellet er et smukt 3-stjernet hotel, hvor du fra tagterrassen kan nyde en fantastisk udsigt ud over den omkringliggende by samt det Indiske Ocean, hvor solen går ned og farver himlen i et væld af røde og orange farver.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 9: Zanzibar – Stone Town

Dagen er til fri disposition. Du kan tage på byvandring og lade dig fascinere af denne smukke og hyggelige by og de smalle gader. Her har du mulighed for at få et indblik i den historiske, gamle bydel, som byder på alt lige fra hyggelige caféer, strand, små snoede gader og smuk arabisk arkitektur – og en masse interessant historie at dykke ned i. Om aftenen kan du besøge Forodhani Food Marked, hvor aftensmaden kan vælges blandt hundredvis af boder betjente af lystige lokale, der sælger frisk fisk, frugt, lækker ingefærdrik og alt muligt andet, som hjertet begærer.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 10: Zanzibar – Stone Town

Nyd den sidste dag i Stone Town. Køb souvenirs i de små hyggelige butikker eller gå en tur på den lange strand. Vi anbefaler, at du tilbringer din eftermiddag på Livingstone Café med tæerne godt plantet i sandet og en drink i hånden. Her kan du betragte solnedgangen, havet og de lokale drenge, der kommer ned på stranden for at dyrke akrobatik. Det er en helt specielt stemning, der findes her på lige netop dette tidspunkt.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 11: Hjemrejse

Spis en afslappet morgenmad på hotellet. Om eftermiddagen bliver du hentet af din chauffør, som kører dig til lufthavnen for dit fly tilbage til Danmark. Det er tid til at tage afsked med Tanzania, og du flyver hjem med hovedet fuld af minder om en oplevelsesrig rejse i Østafrika.

Indkvartering: Dagsværelse i Stone Town

Dag 12: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Visum påkrævet. Kan købes kontant ved ankomst i lufthavnen (USD 50).

Vaccinationer
Gul feber:            Ikke påkrævet
Hepatitis A:         Kontakt venligst egen læge
Malaria:               Kontakt venligst egen læge
Andet:                  Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport
Toyoto Landcruiser

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs USD/DKK.