Tanzanias bush og stammefolk med dansk rejseleder

Tag med Vores Afrika på grupperejse til Tanzania

Fra de ikoniske masaier til mindre kendte stammer som Datoga, Hadzabe og Chagga, må man sige at Tanzania har en rig kulturel verden at udforske. Tanzanias kulturelle mangfoldighed er en af landets største styrker, og vi tager dig med helt ud i den vilde bush for at møde stammefolkene, hvor de bor. Samtidig er Tanzania en sand legeplads for et overvældende antal vilde dyrearter. De strejfer frit igennem Serengetis gyldne græsarealer – her får vi at se, hvorfor Tanzania bliver kaldt verdens bedste safaridestination 

På denne rejse vil vi fordybe os i de helt nære møder med den gæstfrie befolkning. Det er en rejse, der vil bringe os tættere på naturen på en måde, som du sandsynligt aldrig før har oplevet. Med et landskab så forskelligartet er det muligt at opleve naturlig pragt, som mange søger vidt og bredt efter. Fra flade champagnefarvede savanner, til høje bjergtoppe til vulkaner og underjordiske huler. Tanzania er et land så usædvanligt og et sted, og som vil begejstre dine sanser og efterlade dig med minder umulige at matche.

Tag med på denne grupperejse til Tanzania, hvor du vil være i selskab af dansk rejseleder med stort kendskab til landet. Ring til os på 60756075 og hør mere om denne grupperejse. 

7. – 19. marts 2024

Pris DKK 34.950 per person i delt dobbeltværelse/telt

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur på økonomiklasse
Indkvartering i delt dobbeltværelse
Erfaren dansk rejseleder 
Udflugter og safari i henhold til rejseprogram
Besøg ved stammegrupper
Middag på økofarm
Erfarende engelsktalende chauffører/guider
Drikkevand under safari
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Valgfri ballonsafari på dag 8
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guider, chauffører, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Eventuelle udgifter for hospitalsophold
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

 • Dansk rejseleder med stort kendskab til Tanzania

 • Besøg Hadzabe stammen ved Lake Eyasi

 • Traditionel hamba frokost i det fri

 • Ngorongoro Conservation Area

 • Imødekommende folkefærd

 • Flamingoer ved Lake Natron

 • Oplev den autentiske livsstil

 • Lær om århundrede gamle jagtmetoder

 • Safari i Serengeti Nationalpark

 • Interager med lokale stammer

 • Traditionel udsmykning

 • Besøg den lokale skole

Program

Dag 1: Afrejse fra Billund – Ankomst til Kilimanjaro Airport

Vi rejser fra Billund tidlig morgen via Amsterdam. Det er også muligt at arrangere udrejse fra Aalborg eller København.

Ved ankomst til Kilimanjaro Airport om aftenen går vi først igennem alle indrejseformaliteter, inden vi uden for lufthavnen mødes af vores chauffører fra vores søsterkontor Rickshaw i Arusha. Vi kører til byen Moshi, som ligger ca. en times kørsel fra lufthavnen. Her tjekker vi ind og kan nyde en øl eller sodavand i restauranten, inden vi går til ro.

Indkvartering: Chanya Lodge el.lign. inkl. morgenmad

Dag 2: Moshi – Besøg i Marangu Village

Vi står op og spiser morgenmad for herefter at mødes med vores chaufførguider. Sammen med dem kører vi til den hyggelige landsby Marangu Village, som ligger i smukke grønne omgivelser. Størstedelen af befolkningen, der bor her, tilhører Chagga stammen, som bedst kan beskrives som pendanten til den velkendte Masai stamme. Vi vil høre mere om denne stamme, deres hverdag, kultur og endda besøge de berømte Chagga huler, hvor de førhen skjulte sig for Masai stammen, som de var i krig med.

Chagga stammen er den tredje største etniske gruppe i Tanzania og er oprindeligt jordbrugere. Det er de fleste af dem stadig den dag i dag. Vi går ned i de dybe underjordiske huler og hører mere om deres historie, levevis og kampen mod masaierne. 

Efter nogle timer kører vi tilbage til lodgen, hvor vi spiser frokost. Hvis tiden tillader det, kan det være nogen har lyst til en svømmetur i poolen.

Kl. 16.00 bliver vi atter hentet og kører mod shamba. Shamba betyder farm på swahili, Tanzanias modersmål, og det er en økofarm, vi har samarbejdet med i flere år. Vi bliver vist rundt på det store økologiske landbrug, hvor der både dyrkes tomater, bananpalmer, kål og masser af andet grønt. Vi får også mulighed for at plante et træ eller flere på farmen.

Ved mørkets frembrud tændes der et stort bål i den hyggelige have, og hvis vi er heldige, har vi direkte udsigt til Kilimanjaro, der ofte titter frem fra skyerne på dette tidspunkt. Vi spiser lækkert lokal mad og hygger med et glas vin, øl eller sodavand under den lune afrikanske aftenhimmel. Omkring kl. 22.00 kører vi tilbage til lodgen, hvor vi går til ro efter en begivenhedsrig dag.

Indkvartering: Chanya Lodge el.lign. inkl. helpension 

Dag 3: Moshi – Karatu Village

Efter morgenmaden tjekker vi ud og kører nu videre mod Karatu Village. Undervejs besøger vi African Galleria, som er et stort og imponerende galleri med mange interessante udstillinger for kunstelskeren. Her er fantastiske udskæringer, smykker og bronze skulpturer. Ligeledes er de hampre priser her ikke til at tage fejl af, så vær forberedt på at finde din indre købmand frem, hvis der skal handles.

Vi spiser frokost på Manyara Serena Lodge. Nyd en fantastisk kulisse af Mto Wa Mbu skråningen samt en førsteklasses beliggenhed tæt på Lake Manyara, hvor mange fantastiske og fascinerende fugle kommer forbi hver dag. Det er svært ikke at føle sig afslappet her.

Senere kører vi til vores lodge, hvor vi tjekker ind. Vi bruger resten af eftermiddagen på lodgen, hvor vi kan slappe af ved poolen og nyde en sundowner.

Indkvartering: Marera Valley Lodge el.lign. inkl. helpension*

*Helpension: Morgenmad, frokost, middag  

Dag 4: Karatu Village – Lake Natron

Denne morgen spiser vi morgenmad og tjekker ud for at køre videre mod Lake Natron med forskellige stop undervejs. Første stop er ved Engaruka Ruins, som er en kæmpe arkæologisk udgravning på 45 km². Stedet er især kendt for et sindrigt system af kunstvandingssystemer.

Desuden boede Sonjo stammen her i det 15. århundrede. Her dyrkede de landbrug grundet den gode, frugtbare jord. Og de dyrkede kunstvandinger, så de kunne producere mere mad. De udviklede ligeledes mange værktøjer for at blive mere effektive.

Vi går en times tid med en lokal arkæolog som guide. Her er desuden meget varmt, så husk solcreme og evt. en hat.

Vi tager videre mod ’Hollow of God’, som er et vulkansk krater, som beboerne i området bruger som en del af deres traditionelle og kulturelle bevidsthed. Her spiser vi frokost i det fri. En såkaldt hampa frokost, som vel nærmest kan beskrives som en stor picnic kurv med flere forskellige varme retter i små skåle som er medbragt fra lodgen. Her kan vi nyde udsigten, mens vi får stillet sulten.

Efterfølgende er det tid til at tage videre mod Gregory Wall, som er en del af Rift Valley. The East African Rift System (EARS) er et af verdens geologiske vidundere og er et sted hvor jordens tektoniske kræfter i øjeblikket forsøger at skabe nye plader ved at adskille gamle. Enkelt sagt kan en såkaldt rift opfattes som et brud i jordens overflade, der udvider sig over tid. Eller mere teknisk som et aflangt bassin afgrænset af modsatte stejlt dyppede normale forkastninger.

Vi kører videre mod vores lodge, hvor vi undervejs samler vores lokale Masai guide op. Vi forventer at ankomme til lodgen ved 15.00 tiden, hvor der vil være tid til afslapning.

Kl. ca. 17.00 er der briefing af vores lokale guider, før vi kører til søen og observerer flamingoerne. Et fantastisk syn med tusindvis af lyserøde fugle. Vi går ca. en halv times tid i fugtigt sand – så lukkede sko anbefales. Husk evt. en kikkert. Som afslutning på en spændende dag nyder vi et glas vin og lidt snacks ved et viewpoint, mens solen går ned foran os. Her fortæller vores Masai guide om deres levevis og om Lake Natrons særlige miljø, som gør, at flamingoerne yngler netop her.

Vi returnerer til lodgen til sen aftensmad.

Indkvartering: Giraffe Eco Lodge el.lign. inkl. helpension

Dag 5: Lake Natron – Oplevelser i området

Efter en god nats søvn starter vi tidligt denne morgen. Efter en hurtig kop kaffe eller te kører vi kl. 6.00 vest om Lake Natron for at se flamingoerne ved solopgang. Også her går vi en tur i området. Efterfølgende oplever vi de lokale, som ved håndkraft høster soda/salt. Det samles i sække og sælges i hele Tanzania.

Vi kører tilbage til lodgen for at spise god morgenmad ved 9.00 tiden. Herefter er der afgang igen. Denne gang for at besøge en lokal skole. Her møder vi de mindre skoleelever og kan se frem til at sidde med i deres klasseværelse. Der modtages med glæde papirblokke, kladdehæfter, blyanter, kuglepenne og hvad man ellers har gavn af i skolen.

Vi kører tilbage til lodgen for at spise frokost og slappe af indtil kl. 15.00, hvor vi kører til det lokale vandfald. Vejen ned til vandfaldet er smuk, og vi kan forvente en gåtur på ca. 45 minutter. Turen kræver gode ben og vandresko eller sandaler, som tåler vand. Medbring også gerne solhat eller kasket. Man kan sagtens have badetøj indenunder tøjet med henblik på at tage sig en forfriskende dukkert. I den dejlige varme har du måske lyst til at stå under vandfaldet og køle af.

Vi går tilbage og bliver kørt retur til lodgen, hvor vi vist har fortjent en sundowner inden vores middag bliver serveret. Middagen denne aften består af barbeque med kød tilberedt over bål.

Indkvartering:  Giraffe Eco Lodge el.lign. inkl. helpension

Dag 6: Lake Natron – Serengeti Nationalpark

Vi går endnu en spændende dag i møde. Derfor står vi tidligt op og får vores kop kaffe eller te for så at køre ud kl. 6.30 til en stor Masai boma. Her oplever vi hverdagslivet med mændene, der malker køer og geder samt rengører indhegningerne. Imens laver kvinderne mad og sørger for børnene ved hytterne.

Vi kører tilbage til lodgen og spiser morgenmad for så at tjekke ud og fortsætte turen mod de champagnefarvede sletter på Serengeti sletten. Vi kører via Kleins Gate. Her nyder vi endnu en hampa frokost i det fri og starter efterfølgende vores første game drive i den nordøstlige del af Serengeti.

Vi ser mange forskellige slags gazeller såvel som store flokke af zebraer og gnuer samt flere andre af savannens vilde dyr. Det er svært ikke at blive imponeret over dette enorme reservat, som er både smukt og stort. Senere når vi til vores lodge, hvor vi bor i store flotte telte med en dejlig restaurant.

Der er ingen tvivl om, at verdens bedste safari foregår her i Serengeti og det samme gælder udsigterne.

Indkvartering: Mbuzi Mawe Lodge el.lign. inkl. helpension

Dag 7: Safari i Serengeti Nationalpark

Efter morgenmaden tjekker vi ud og tager på heldagssafari i Serengeti. Vi er 6-7 personer i hver firhjulstrækker foruden chaufføren, der også fungerer som guide. De ved nærmest alt, taler godt engelsk og elsker alle vores spørgsmål og interesse for naturen og dyrelivet omkring os. Dagen bruges i det centrale Serengeti, hvor vi ser masser af dyr. Både elefanter, løver, flodheste, gnuer og alle de andre. Undervejs er der hampa frokost i det fri.

Sidst på dagen ankommer vi til vores næste lodge i Serengeti, hvor vi forkæles med stor buffet og spændende retter til aften.

Der er desuden mulighed for at tilkøbe ballonsafari. Hvis du tager med på sådan en tur, vil det være tidligt om morgenen på dag 8.

Indkvartering: Serengeti Serena Lodge el.lign. inkl. helpension

Dag 8: Serengeti Nationalpark – Ngorongoro Conservation Area

Hvis ballonsafari er dit ønske, står du meget tidligt op denne dag. ved 4.00 tiden om morgenen nyder du en kop kaffe eller te for herefter at blive kørt til opsamlingsstedet for ballonoplevelsen.

Alternativt nyder vi en rolig morgenmad for så at tjekke ud og tage på en sidste safari på de endeløse sletter. Efterfølgende samles vi alle og kører nu videre syd på mod Ngorongoro Conservation Area. Her er store flokke af gnuer og zebra fremherskende. Vi vil ligeledes se mange Masai bomaer undervejs. Frokosten nydes atter i det fri tæt ved Ngorongoro krateret, hvor vi kan nyde de spektakulære udsigter, der får de fleste til at tabe kæben.

Senere kører vi til vores lodge, hvor vi tjekker ind og atter kan betages over udsigterne ud over krateret. 

Indkvartering: Ngorongoro Serena Lodge el.lign. inkl. helpension

Dag 9: Ngorongoro Conservation Area – Lake Eyasi

Vi står op til tidlig morgenmad og med en smuk solopgang fra restauranten. Vi tjekker ud og kører videre mod Lake Eyasi, hvor spændende kulturoplevelser venter. Vi samler vores guide op og er ved Lake Eyasi Lodge kl. ca. 15.00. Kl. ca. 16.00 kører vi ud for at besøge Datoga stammen. De tæller ca. 6.000 personer og er polygame. Dvs. én mand og måske otte koner samt en masse børn. De ernærer sig af køer og geder. Manden har sin egen hytte. Vi inviteres ind i en af kvindernes hytter og taler via vores guide med nogle af disse kvinder. Alle er smilende og imødekommende.

Tilbage på lodgen spiser vi middag og tilbringer tid med afslapning ved den dejlige pool og med udsigt til søen.

Her vil være et rigt fugleliv lige omkring os.

Indkvartering: Lake Eyasi Lodge el.lign. inkl. helpension

Dag 10: Lake Eyasi – Karatu Village

Vi står atter tidligt op – ingen tid at spilde. Kl. 4.30 får vi en kop varmt at drikke, inden der kl. 5.00 er afgang til bushen, hvor vi besøger den bemærkelsesværdige Hadzabe stamme. De tæller blot 1.000-1.300 personer i denne stamme, og de ernærer sig udelukkende ved jagt med bue og pil. De taler i øvrigt deres helt eget sprog, som består af kliklyde.

Vi inviteres med ud på jagt i mindre grupper, og i fuld fart traver vi ud i bushen. Der er masser af hunde med til at afspore byttet. Måske finder vi en lille gazelle eller en abe, som kan skydes. Alt jages, på nær hyæner.

Jagten er en tur på mindst et par timer i højt tempo. Gode ben, sko og vand er derfor nødvendigt. Påklædning er lange bukser og langærmet bluse for at undgår rifter fra de tornede akaciebuske. Alternativt tager man på en mindre tur med en af vores guider.

Tilbage ved stammens bosted tilberedes dyret over bål, og vi tilbydes små bidder af forskellige dele af dyret. Det kunne f.eks. være abelever. Vi hilser desuden på kvinderne, som passer børn og graver spiselige rødder op. Under besøget sludrer mændene og ryger deres joint, som er kutyme her i stammen.

Det er stadig tidligt på morgenen, og hvis man ikke har haft lyst til at spise de tilberedte dyr over bål, kan vi glæde med at vi har medbragte morgenmadpakker med på turen. Disse nydes i det fri.

Vi besøger senere på dagen Datoga Blacksmith og oplever, hvordan de smelter affaldsmetal samt laver pilespidser samt andre redskaber og smykker. Man kan købe fine armbånd, men her får du brug for din indre købmand endnu engang, når der skal forhandles pris.

Vi kører til vores lodge, hvor en god frokost venter. Måske er der behov for lidt hvile efter den aktive dag i bushen. Kl. 14.00 er det dog tid til atter at tage på farten, når vi kører mod Karatu til en gammel kending.

Vi tjekker ind og bruger resten af dagen til afslapning.

Indkvartering: Marera Valley Lodge el.lign. inkl. helpension

Dag 11: Karatu Village – Besøg i Mto Wa Mbu

Efter morgenmaden kører vi ca. kl. 8.00 mod landsbyen Mto Wa Mbu, hvor vi mødes med lokale guider og hører om dagligdagen her. Vi går i mindre grupper og besøger bl.a. bananplantager, rismarker, små husdyrhold og smager den lokale bananøl. Vi spiser varm frokost tilberedt af lokale ’mamas’. De kan ikke et ord engelsk, men de griner meget, og vi kan næsten garantere, at alle går derfra med fyldte maver. En meget autentisk og lærerig dag.

Ved 16.00 tiden er vi tilbage på lodgen, hvor vi tilbringer dagen, som vi har lyst.

Indkvartering: Marera Valley Lodge el.lign. inkl. helpension

Dag 12: Karatu Village – Hjemrejse

Efter morgenmaden bestemmer vi selv hvad tiden skal bruges på, indtil efter frokost, hvor vi tjekker ud. Vi kører mod Arusha, og har ved ankomst i byen et besøg på Arusha Coffee Plantation, som er Tanzanias største kaffeplantage. Det er det ideelle sted at slutte en god rejse af, inden vi tager videre til lufthavnen. Vi går langs rækkerne af smaragdgrønne kaffetræer. Her hører vi mere om hvordan kaffen dyrkes, høstes, tørres og produceres til den aromatiske kaffe, vi drikker hver dag.

Senere kører vi videre til lufthavnen, hvor vores fly hjem mod Danmark venter. Vi rejser hjem med hovederne fulde af gode minder om en særlig oplevelsesrig rundrejse i Tanzania.

Dag 13: Hjemkomst

Vi lander i Billund i henhold til KLM

Velkommen hjem.

Praktisk

Afrejsedato
7. – 19. marts 2024

Rejsedatoer kan ændres mod et gebyr. Eksempelvis hvis du ønsker at rejse ud af anden lufthavn, kombinere rejsen med strandferie eller andre aktiviteter. Kontakt os for et skræddersyet rejseforslag.

Rejseleder
Einar Mark Christensen (vi forbeholder os retten til at sende en anden rejseleder med, hvis Einar mod forventning bliver forhindret).

Afrejse fra
Billund Lufthavn den 7. marts 2024 (eller anden lufthavn efter aftale)

Returrejse fra 
Kilimanjaro Lufthavn den 18. marts 2024

Vaccinationer
Gul feber:            Ikke nødvendig
Hepatitis A:         Kontakt venligst egen læge
Malaria:               Kontakt venligst egen læge
Andet:                  Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Visa
For danske statsborgere kræves der visum ved indrejse til Tanzania. Disse kan købes online eller ved ankomst i lufthavnen. Visum koster USD 50 (skal betales kontant i lufthavnen).

Transport
Toyota firhjulstrækker

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs USD/DKK.