Trekking og hiking i Madagaskar

Inspiration til din skræddersyede rejse

Denne fantastiske rejse til Madagaskar kombinerer det bedste indenfor trekking og hiking, hvor du samtidig får mulighed for at møde den lokale kultur og komme helt tæt på øens mange unikummer.

Madagaskar byder på adskillige ruter, der er oplagte for den aktive rejsende, som ønsker at opleve landet til fods og udforske nogle af øens mange nationalparker og bjergspidser. Rejsen inkluderer blandt andet turen til Madagaskars andet højeste punkt Peak Boby i 2.658 meters højde.

Derudover kan du se frem til eksotiske vandfald, byrundvisninger og et møde med den verdensberømte, frække halvabe, lemuren. Turen afsluttes med nogle velfortjente dage på stranden ved Ifaty, hvor du kan slynge benene op og slappe af i ægte badeferiestil.

Under hele turen har du selskab af en erfaren engelsktalende lokalguide.

Pris fra DKK 33.895

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Transfer i minivan eller firhjulstrækker
Erfaren engelsktalende chauffør / guide
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Antananarivo

  • Ranomafana Nationalpark

  • Andringitra Nationalpark

  • Ifaty

  • Lemurer

  • Baobabtræer

Program

Dag 1: Antananarivo

Ved ankomst til Madagaskars hovedstad Antananarivo modtages du af en repræsentant fra vores team. Herefter bliver du kørt til dit hotel i byen.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Antananarivo bytur og kørsel til Antsirabe

Du mødes med din guide og skal på morgenvandretur til den øvre del af Antananarivo og påbegynder opstigningen til Antaninareina, som er den kommercielle og administrative del af byen. Vandringen fortsætter til hovedindgangen til ’The Queen’s Palace’, hvor du kan nyde en uovertruffen udsigt over Antananarivo. Herefter fortsætter du i bil mod Antsirabe, som ligger ca. 170 km fra Antananarivo.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Gådistance 4 km, 160 meter opstigning, 0 meter nedstigning. Højeste punkt er 1.360 meter, ca. 1,5 times gang.

Dag 3: Vandretur til Mount Ibity

I dag er der planlagt en heldags hikingtur til Mount Ibity, som ligger 25 km syd fra Antsirabe. Mount Ibity består af kvarsitmasse og peaker med sine 228 meter. Bjerget er berømt for dets semikostbare sten som kvarts og beryl. På denne tur vil du opleve den traditionelle landsbrugshverdag, mens du nyder det fantastiske landskab, bestående hovedsageligt af rismarker. Efter gåturen tager du tilbage til Antsirabe.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Gådistance: Ca. 9 km over ca. 6 timers gang (du går tilbage ad samme sti/vej).   

Dag 4: Antsirabe til Ranomafana

Efter morgenmaden går turen mod Ranomafana i bil. Resten af dagen er til fri disposition og kan bruges på at lade op inden de kommende aktive dage.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 5: Hiking i Ranomafana Nationalpark

I dag skal du ud på en heldagsvandretur i Ranomafana Nationalpark på omkring 7-8 timer. Parken er en bjergrig regnskovspark med stigninger fra 600-1.400 meter. Naturen her består af mange forskellige skovtyper, alt fra regnskov i lavlandet til skyskov og skov i det høje plateau. Der er mulighed for at opleve forskellige lemurarter samt fugle, frøer, krybdyr, snegle og orkideer.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Gådistance 10-11 km, 120 meter opstigning, 120 meter nedstigning. Højeste punkt er 1.400 meter –  7-8 timers gang.

Dag 6: Ranomafana til Ambalavao

Du kører til Ambalavao, som ligger 130 km fra Ranomafana. Turen tager ca. 3 timer. Byen er et kommercielt centrum for den sydlige Betsileo region, der er berømt for dets folkekunst og håndværk. Her får du mulighed for at lære om produktionen af Antemoro-papir, som er papir, der er lavet af barken fra Havoha træet. Bagefter besøger du Anja Park, hvor det er muligt at opleve den ringhalede lemur, også kendt som Lemur Catta.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 7: Hiking i Andringitra Nationalpark

Tidligt om morgenen er der arrangeret transfer til Andringitra Nationalpark, der er en af de smukkeste parker på Madagaskar og samtidig med den største biodiversitet. Parken har været styret af WWF siden 1993 og består af 3 økozoner i form af den lavtliggende regnskov, den montane regnskov og den højtliggende vegetation. Selvom Andringitra består af et bredt dyreliv med over 100 forskellige fuglearter, 50 arter af pattedyr heriblandt 13 lemurarter og 55 frøarter, er det oftest landskabet, vegetationen og den sublime trekking, der er de største grunde til at folk vil besøge parken. Der findes mere end 1.000 plantearter i nationalparken, og guiderne er eksperter, når det kommer til viden indenfor de forskellige planter og deres medicinske formål.

Om morgenen besøger du de to berømte vandfald, nemlig ’Riandahy’ og ’Raimbavy’, og du starter trekket mod det andet højeste bjerg på Madagaskar, Peak Boby. Peak Boby går også under navnet ’Pic d’Imarivolanitra’ som betyder ‘tæt på skyerne’. Trekket begynder i skoven og ændrer sig langsomt til alpine enge, der ved slutningen af regnsæsonen er dækket af smukke orkideer. Som du forlader skovområdet, begynder stigningen mod Andahoriana plateau. Mens du bevæger dig gennem zonen med den montane vegetation, når du til en række naturlige pools, hvor der er mulighed for at få en forfriskende (men kold) dukkert. Efter ca. 5 timers gang ankommer du til campen ved Andreamposty i 2.061 meters højde.

Overnatning: Telt i camp ved Andreamposty inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Gådistance: 9 km, 530 m. opstigning, 90. m. nedstigning. Højeste punkt er 2080 m., 4,5 timers gang.

Dag 8: Vandretur til Peak Boby

I dag står der trekking på programmet, og du går den længste trekkingdag i møde. Du påbegynder turen til Peak Boby i 2.658 meters højde. Opstigningen begynder tidligt om morgenen for at undgå vandring under den brandvarme sol. I dag er en dag, hvor du gør klogt i at have dit kamera tæt ved hånden, mens du passerer sublim flora og møder en uovertruffen udsigt over det omkringliggende landskab. Selvom Peak Boby er det højeste punkt, der er tilgængeligt at bestige på Madagaskar, er det en teknisk let bestigning, hvor toppen kan nås på omkring 2 timer. Du går samme vej ned af bjerget og stopper ved campen, hvor du kan slappe af ved floden, mens frokosten tilberedes. Efter frokosten går turen mod et månelignende landskab, granitklipper og en skov af palmetræer kendt som Gloka. Efter ca. 6 timers gang når du campen ved Iantaranomby i 1650 meters højde, hvor du slår dig ned.

Overnatning: Telt i camp ved Iantaranomby inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Gådistance om morgenen – distancen er 10 km (5 km x 2), 868 meter opstigning, 868 meter nedstigning. Højeste punkt 2.658 meter, 4,5 timers gang.

Gådistance om eftermiddagen – distancen er 10,10 km, 224 meter opstigning, 658 meter nedstigning. Højeste punkt 2.140 meter, 6 timers gang.

Dag 9: Andringitra Nationalpark & Tsaranoro

I dag er sidste trekking dag i Andringitra Nationalpark. Efter morgenmaden forlader du de bjergrige omgivelser og tager ud og oplever landsbyen til fods. Som højdemetrene falder passeres mange slags saftige planter, som Pachypodium, der ligner et miniature baobabtræ, og Euphorbia samt den smukke savanne. Efter ca. 4 timers gang, når du campen ved Meva Campsite i Tsaranoro Valley.

Overnatning: Telt ved Meva Campsite inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Gådistance: Ca. 13 km, 237 m. opstigning, 899 m. nedstigning. Højeste punkt er 1535 m, 5-6 timers gang.

Dag 10: Tsaranoro Valley til Ranohira

I dag er der arrangeret kørsel fra Tsaranoro Valley til Ranohira. Resten af dagen er til fri disposition.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 11: Transfer og Namaza campsite til fods

Du køres til Canyon Parking og går derfra til campingområdet Namaza Campsite.

Overnatning: Telt ved Namaza Campsite inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 12: Ranohira

Det er igen tid til at tage vandreskoene på. I dag besøger du Namazas smukke vandfald og de smukke omgivelser, for derefter at begive dig videre mod områdets naturlige swimmingpools. Når det på et tidspunkt er tid til at tage videre, går du tilbage til parkeringsområdet, hvor din bil venter for at køre dig tilbage til Ranohira Village.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Gådistance 10,2 km, 318 meter opstigning, 340 meter nedstigning. Højeste punkt 963 meter, 6-7 timers gang.

Dag 13: Ifaty

I dag kører du til Tulear, hvor der er arrangeret transfer til Ifaty. Eftermiddagen kan bruges på afslapning på de smukke strande eller noget helt andet, som du har lyst til. Valget er dit.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 14: Ifaty

Hele dagen er til fri disposition og kan bruges på afslapning på Ifatys skønne strande.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 15: Antananarivo – Hjemrejse

I dag flyver du tilbage til Antananarivo for at nå dit videre fly mod Danmark. Med i bagagen har du vidunderlige minder om en aktiv ferie på Madagaskar. En rejse, du aldrig glemmer.

Dag 16: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Visum påkrævet. Kan søges ved Madagaskars ambassade eller ved ankomst til Madagaskar (EUR 35).

Ansøgning om VISA er på eget ansvar og skal søges i god tid inden afrejse, hvis du vælger at søge hjemmefra. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig visum til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vaccinationer
Gul feber:             Kontakt venligst egen læge
Hepatitis A:          Kontakt venligst egen læge
Malaria:                Kontakt venligst egen læge
Andet:                   Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp og hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs EUR/DKK.