Uganda & Pemba Island i særklasse

Inspiration til din skræddersyede rejse

Rejs til skønne Uganda og den lille tropeø Pemba Island på noget nær den perfekte kombination mellem jungleeventyr og strandparadis. 

Rejsen starter med en tur rundt til Ugandas største attraktioner; Murchison Falls og sejltur på Nilen, chimpansetrekking i Kibale Forest, safari i Queen Elizabeth Nationalpark og once-in-a-lifetime gorillatrekking i Bwindi Impenetrable Forest. Undervejs bor du på charmerende, eksklusive lodges i overdådige omgivelser.

Til at fordøje de store oplevelser i Uganda, rundes rejsen af med nogle rolige dage på øen Pemba Island, der hører til Tanzania og ligger i det Indiske Ocean. Her er der tid til at boltre sig i det smukke koralrev og nyde de smukke strande og den afslappede atmosfære – vel og mærket på en luksus lodge med direkte udsigt til havet.

Rejsen er et eksempel på en skræddersyet rejse, men rejseprogrammet kan altid justeres og tilpasses efter dine ønsker og behov. Tag endelig fat i os på tlf. 6075 6075 eller mail info@voresafrika.dk.

Pris fra DKK 58.850

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly Danmark – Uganda tur / retur
Fly Entebbe – Zanzibar – Pemba tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Safari og trekking som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Transfer i minivan eller firhjulstrækker
1 x gorillatilladelse per person
1 x chimpansetilladelse per person
Ophold på Pemba Island
Erfaren engelsktalende chauffør / guide
Flaskevand under safari (2 x halvliter per person/dag)
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Guide under ophold på Pemba Island

Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Pemba Island

  • Gorilla trekking

  • Azurblåt hav

  • Murchison Falls

  • Kazinga Kanalen

  • Queen Elizabeth Nationalpark

  • Chimpanse trekking

  • Pemba Island

Program

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Du rejser fra Danmark om eftermiddagen via Amsterdam.

Dag 2: Ankomst i Entebbe – Kampala – Murchison Falls

Ved ankomst i Entebbe Lufthavn om morgenen går du først igennem alle indrejseformaliteter, inden du uden for lufthavnen møder din chauffør. Sammen med ham påbegynder du køreturen mod Murchison Falls. Du kører via Zziwa Rhino Sanctuary, hvor næsehorn, som er blevet udslettet fra Ugandas vildtliv, opdrættes til atter at blive sat ud i det fri.

Du ankommer til Zziwa, hvor du sammen med en guide og bevæbnet ranger, tager på vandresafari for at lede efter næsehornene. Ønsker du ikke at tage på vandring, kan du stadig spore næsehornene fra dit køretøj.

Når du får øje på næsehornene, kan du sidde og nyde synet og deres tilstedeværelse. Du spiser desuden frokost her, inden du kører til Murchison. Ved ankomst i parken tjekker du ind på din lodge.

Indkvartering: Murchison River Lodge inkl. helpension

Dag 3: Safari og bådtur til Murchison Falls

Denne morgen står du tidligt op og spiser morgenmad for herefter at tage ud på din første safari. Her har du mulighed for at opleve den smukke solopgang fra den anden side af den åbne savanne. Lyt til fuglenes tidlige morgenkvidder og læg mærke til de stiplede skove og flodvegetationen langs Nilen. Du udforsker området og er på jagt efter vildtliv lige fra løver, bøfler, elefanter, giraffer, antiloper og meget mere. Mellem kl. 10.00-11.00 vender du tilbage til lodgen for afslapning og frokost.

Omkring kl. 14.00 tager du på bådtur på Nilen og sejler ned til det kraftfulde Murchisons Falls. Denne tre timers sejltur peaker ved kanten af Rift Valley-skrænten. Du stiger ud af båden og vandrer op til toppen af vandfaldene.

Efter at have oparbejdet en god portion sved på vej op, kan du se frem til at blive badet i den tågede vanddis, som Nilen skaber, mens den tvinger sig igennem den syv meter lange kløft for at skabe det berømte Murchison vandfald. Din guide venter på toppen for at køre dig tilbage til lodgen, hvor du frisker dig op og spiser middag.

Indkvartering: Murchison River Lodge inkl. helpension

Dag 4: Murchison Falls – Kibale Forest Nationalpark

Du spiser morgenmad for herefter at tjekke ud og mødes med din chaufførguide i receptionen. Sammen med ham kører du nu mod Fort Portal. Undervejs vil du komme forbi traditionelle huse omgivet af marker med afgrøder i et meget grønt område. Ved ankomst i Fort Portal spiser du frokost for herefter at køre videre til Kibale Forest Nationalpark, hvor du tjekker ind på din lodge.

Resten af eftermiddagen er til fri disposition.

Indkvartering: Turaco Treetops Lodge inkl. helpension

Dag 5: Chimpanse trekking – Kør til Queen Elizabeth Nationalpark

I dag kan du se frem til ægte abestreger. Efter morgenmaden tager du nemlig til Kibale Forest, der er kendt for at have den største variation og højeste koncentration af primater i Østafrika. Du tager på en guidet naturvandring i den tropiske regnskov på jagt efter de vilde chimpanser, rødhaleaber, sorte og hvide colobus aber og mange andre. Guiderne og rangerne vil undervejs komme med detaljeret information, ikke blot om primaterne, men også om al skovens flora og fauna. Du kan således se frem til en både informativ og fornøjelig vandring. Men det du primært er her for, er selvfølgelig chimpanserne. Når du har fundet dem, får du en time i deres tilstedeværelse. Du observerer dem i deres dagligdag. De unge leger, og de voksne plejer hinanden eller leder efter mad. Du finder dem enten i toppen af de store frugttræer eller på jorden. Det er virkelig en magisk oplevelse, hvis du er heldige at spotte dem på jorden.

Efter at du har betragtet chimpanserne i en time, går du tilbage til parkens hovedkvarter. Her venter din chaufførguide, som vil køre dig til Queen Elizabeth Nationalpark. Du kører gennem den smukke kraterregion, hvor udsigten og landskabet er til at miste pusten over. Du kører videre med Rwenzori bjergene i baggrunden, og inden længe er du ved parken. Her checker du ind på din lodge og spiser frokost.

Sidst på eftermiddagen besøger du Katwe Salt Lake, hvor uganderne har udvundet salt gennem tiderne. Saltsøen er en del af et netværk af kratersøer, der er dominerende i dette område. Her er intet dyreliv, men siden det 16. århundrede har stedet sikret Katwe beboerne overlevelse. Her tilbringer de deres dage under ækvatorialsolen og høster salt fra søens mælkeagtige vand.

Nyd den spektakulære køretur til Katwe, mens du beundrer dyrelivet undervejs, herunder bøfler og elefanter. Når du ankommer til saltminerne, vil du nok spekulere over netværket af stier og hytter, der er bygget på tværs af søen for at støtte de hundredvis af arbejdere. Saltet sælges til handlende fra hele Uganda, og så langt som Congo og Rwanda. Denne udflugt giver dig et indblik i den fascinerende, men hårde proces med saltminedrift.

Efter en oplevelsesrig dag vender du tilbage til din lodge, og bruger det sidste af dagen, som du har lyst.

Indkvartering: Marafiki Safari Lodge inkl. helpension

Dag 6: Safari og bådtur på Kazinga Kanalen

Efter tidlig morgenmad kl. 6.30 tager du på safari. Du leder efter løverne i deres naturlige habitat, elefanter og bøfler, inden du vender tilbage til lodgen for at spise frokost. Ved 15.00 tiden er det tid til at tage på bådtur langs Kazinga kanalen – et stort højdepunkt på en safari i Queen Elizabeth. På sejlturen vil du have mulighed for at opleve er stort antal dyreliv, herunder elefanter, krokodiller, flodheste, bøfler og et stort antal fugle som ørne, isfugle, væverfugle og mange flere. De kommer her for at slukke tørsten i vandet.

Der findes desuden omkring 1.500 flodheste langs kanalen, som elsker at komme her for at køle ned i det svalende vand.

Efter en dejlig dag returnerer du til din lodge, hvor du spiser middag.

Indkvartering: Marafiki Safari Lodge inkl. helpension

Dag 7: Kør til Bwindi via Ishasha Sector

Efter morgenmaden siger du farvel til Queen Elizabeth og kører nu mod Bwindi Nationalpark. Der er indlagt en morgensafari på 2-3 timer, hvor der er rig mulighed for at opleve endnu mere vildtliv. Ved ankomsten til Ishasha-området leder du efter de berømte og unikke træklatrende løver. Hvis det er en varm dag, kan de ofte findes i toppen af ​​figen- eller akacietræerne, der dominerer denne del af parken. Hold også øje med hannerne og deres sorte manke, hvilket er et bemærkelsesværdig syn for løver. Måske er du heldig at opleve nogle af de mange elefanter, der også holder til her i området. Det er normalt at se et stort antal.

Ved ankomst i Bwindi tjekker du ind på din lodge, hvor du har resten af ​​dagen til fri disposition.

Indkvartering: Engagi Bwindi Lodge inkl. helpension

Dag 8: Gorilla trekking – Mbarara

Efter tidlig morgenmad omkring kl. 06.00 vil din guide tage dig med til det trekkingspor, hvor du påbegynder dit første fantastiske og uforglemmelige eventyr op gennem regnskoven for at møde de enestående gorillaer. Omkring kl. 08.00 sørger din guide for registrering og vil sammen med de lokale rangers briefe dig om forløbet op ad bjerget, og hvordan du skal forholde dig, når du møder gorillafamilien. Herfra begynder din tur igennem det enestående terræn. Selve trekkingen kan tage fra en halv time til 5 timer, hvorfor det er nødvendigt med et par gode, men lette vandrestøvler.

Når du sammen med din trekkingguide får øje på gorillaerne, får du en magisk time til at betragte disse prægtige dyr i deres daglige omgivelser; de spiser, leger, hviler sig, fodrer- og opdrager deres unger. At befinde sig ansigt til ansigt med en kæmpemæssig silverback, må virkelig betragtes som værende en af de største naturoplevelser, man kan forestille sig.

Herefter går turen atter ned ad bjerget, og du vil tage dig selv i at gå og summe over den fantastiske oplevelse, du lige har overværet. Din chauffør vil herefter køre dig til Marara by, hvor du kan bruge resten af eftermiddagen og aftenen, som du har lyst.

Indkvartering: Igongo Country Hotel inkl. helpension

Dag 9: Mbarara – Entebbe – Fly til Zanzibar

Du kører mod Entebbe, hvor du om eftermiddagen tager et fly til Zanzibar via Nairobi.

Ved ankomst i lufthavnen bliver du modtaget og kørt til nærliggende Stone Town, hvor du har en enkelt overnatning. Du kan vælge at spise din aftensmad på hotellet eller gå en tur ud i byen og mærke den særlige Zanzibar vibe, der findes her.

Indkvartering: Serena Hotel inkl. morgenmad

Dag 10: Zanzibar – Fly til Pemba Island

Denne morgen står du tidligt op for at blive hentet og kørt til lufthavnen. Her tager du flyet til Pemba Island. Ved ankomst bliver du hentet og kørt til din beach lodge på øen.

Indkvartering: The Aiyana inkl. helpension

Dag 11 – 13: Pemba Island

Du nyder dagene ved stranden, hvor du kan smide fødderne i det Indiske Ocean og tage dig en velfortjent slapper. Pemba Island er en af de mindre kendte øer i Zanzibar gruppen. Det er det ideelle sted til hvile og ro, og hvor du vil mærke en helt særlig atmosfære.

Koralrevene omkring hele øen danner desuden en ganske fin legeplads for snorkel- og dykkerinteresserede. Havlivet er formidabelt med masser af farverige fisk, delfiner og endda indimellem hvaler. Ligeledes kan du også sejle kajak, surfe eller blot nyde et romantisk sunset cruise.

Indkvartering: The Aiyana inkl. helpension

Dag 14: Pemba Island – Fly til Zanzibar – Hjemrejse

I dag er det tid til at tage afsked med dette ø-paradis og tage flyet tilbage til Zanzibar.

Ved ankomst bliver du modtaget og kørt til dit hotel i byen. Her har du et dagsværelse stillet til rådighed, inden du om aftenen atter bliver hentet og kørt tilbage til lufthavnen for dit fly hjem. Vi kan anbefale, at du går lidt på opdagelse i byen eller går ned på stranden og finder cafeen Livingstone. Her kan du sidde med tæerne begravet i sandet og nyde en forfriskning.

Du rejser hjem med hovedet fuld af gode minder om en oplevelsesrig rejse i Østafrika.

Indkvartering: Dagsværelse på Serena Hotel

Dag 15: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Uganda: Visum påkrævet. Købes online (USD 50).
Tanzania: Kan købes online eller kontant ved ankomst i lufthavnen (USD 50).

Ansøgning om visum er på eget ansvar og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til, hvordan du anskaffer dig visum til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vaccinationer
Gul feber:             Påkrævet
Hepatitis A:          Kontakt venligst egen læge
Malaria:                Kontakt venligst egen læge
Andet:                   Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Obligatorisk for lægehjælp og hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport          
Firhjulstrækker eller minivan

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs USD/DKK.