Jungle og strand i Uganda & Zanzibar

Inspiration til din skræddersyede rejse

Er du til frodig, storslået natur kombineret med kulturoplevelser og lækre paradisstrande, så er her en rejse, der byder på det bedste fra alle hylder. 

Du starter rejsen i Uganda, landet der er kendt som Afrikas perle, hvor programmet byder på aktiviteter som sejltur på Nilen, besøg til en pygmæ stamme, gorilla- og chimpansetrekking og safari i Ugandas smukke nationalparker.

Som prikken over i’et fortsætter rejsen til Zanzibar, hvor du har dagene til at slappe af og nyde de lækre omgivelser. På Zanzibar har du også en overnatning i den charmerende by Stone Town, hvor du kan gå på opdagelse i de smalle gader og lade dig drage af de mange sanseindtryk.

Vi skræddersyer rejsen efter dine behov, og rejseprogrammet skal ses som inspiration. Du er altid velkommen til at kontakte os på tlf. 6075 6075 eller mail info@voresafrika.dk, hvis du har spørgsmål eller ønsker en uformel rejsesnak.

Pris fra DKK 36.650

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly Danmark – Uganda – Zanzibar tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Safari og trekking som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Transfer i minivan eller firhjulstrækker
1 x gorillatilladelse per person
1 x chimpansetilladelse per person
Ophold på Zanzibar
Erfaren engelsktalende chauffør / guide
Flaskevand under safari (2 x halvliter per person/dag)
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Guide under ophold på Zanzibar
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Queen Elizabeth Nationalpark

  • Zanzibars paradisstrande

  • Gorilla trekking

  • Kazinga Kanalen

  • Lake Bunyonyi

  • Chimpanse trekking

  • Stone Towns charmerende gader

Program

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Du rejser fra Danmark om eftermiddagen via Amsterdam.

Dag 2: Ankomst i Entebbe – Kibale Forest Nationalpark

Ved ankomst i Entebbe Lufthavn om morgenen går du først igennem alle indrejseformaliteter, inden du uden for lufthavnen møder din chauffør. Sammen med ham påbegynder du køreturen mod Kibale Forest Nationalpark. 

Køreturen tager dig gennem det frodige grønne landskab på Mityana-Mubende-vejen til Fort Portal. Du kan gøre stop undervejs, hvis noget har fanget din opmærksomhed. Mod Fort Portal er køreturen malerisk, og du vil se te plantager, der bringer de faktiske konturer af landskabet frem.

Ved ankomst til Kibale tjekker du ind på lodgen, frisker dig op og spiser middag.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 3: Chimpanse trekking – Kør til Queen Elizabeth Nationalpark

I dag kan du se frem til ægte abestreger. Efter morgenmaden tager du nemlig til Kibale Forest, der er kendt for at have den største variation og højeste koncentration af primater i Østafrika. Du tager på en guidet naturvandring i den tropiske regnskov på jagt efter de vilde chimpanser, rødhaleaber, sorte og hvide colobus aber og mange andre. Guiderne og rangerne vil undervejs komme med detaljeret information, ikke blot om primaterne, men også om al skovens flora og fauna. Du kan således se frem til en både informativ og fornøjelig vandring. Men det du primært er her for, er selvfølgelig chimpanserne. Når du har fundet dem, får du en time i deres tilstedeværelse. Du observerer dem i deres dagligdag. De unge leger, og de voksne plejer hinanden eller leder efter mad. Du finder dem enten i toppen af de store frugttræer eller på jorden. Det er virkelig en magisk oplevelse, hvis du er heldige at spotte dem på jorden.

Efter at du har betragtet chimpanserne i en time, går du tilbage til parkens hovedkvarter. Her venter din chaufførguide, som vil køre dig til Queen Elizabeth Nationalpark. Du kører gennem den smukke kraterregion, hvor udsigten og landskabet er til at miste pusten over. Du kører videre med Rwenzori bjergene i baggrunden, og inden længe er du ved parken. Her checker du ind på din lodge og spiser frokost.

Sidst på eftermiddagen besøger du Katwe Salt Lake, hvor uganderne har udvundet salt gennem tiderne. Saltsøen er en del af et netværk af kratersøer, der er dominerende i dette område. Her er intet dyreliv, men siden det 16. århundrede har stedet sikret Katwe beboerne overlevelse. Her tilbringer de deres dage under ækvatorialsolen og høster salt fra søens mælkeagtige vand.

Nyd den spektakulære køretur til Katwe, mens du beundrer dyrelivet undervejs, herunder bøfler og elefanter. Når du ankommer til saltminerne, vil du nok spekulere over netværket af stier og hytter, der er bygget på tværs af søen for at støtte de hundredvis af arbejdere. Saltet sælges til handlende fra hele Uganda, og så langt som Congo og Rwanda. Denne udflugt giver dig et indblik i den fascinerende, men hårde proces med saltminedrift.

Efter en oplevelsesrig dag vender du tilbage til din lodge, og bruger det sidste af dagen, som du har lyst.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 4: Safari og bådtur på Kanzinga kanalen

Denne morgen står du tidligt op og spiser morgenmad for herefter at tage ud på din første safari. Her har du mulighed for at opleve den smukke solopgang fra den anden side af den åbne savanne. Lyt til fuglenes tidlige morgenkvidder og læg mærke til de stiplede skove og flodvegetationen langs Nilen. Du udforsker området og er på jagt efter vildtliv lige fra løver, bøfler, elefanter, giraffer, antiloper og meget mere. Mellem kl. 10.00-11.00 vender du tilbage til lodgen for afslapning og frokost.

Omkring kl. 14.00 tager du på bådtur på Nilen og sejler ned til det kraftfulde Murchisons Falls. Denne tre timers sejltur peaker ved kanten af Rift Valley-skrænten. Du stiger ud af båden og vandrer op til toppen af vandfaldene.

Efter at have oparbejdet en god portion sved på vej op, kan du se frem til at blive badet i den tågede vanddis, som Nilen skaber, mens den tvinger sig igennem den syv meter lange kløft for at skabe det berømte Murchison vandfald. Din guide venter på toppen for at køre dig tilbage til lodgen, hvor du frisker dig op og spiser middag.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 5: Kør til Bwindi via Ishasha Sector

Efter morgenmaden siger du farvel til Queen Elizabeth og kører nu mod Bwindi Nationalpark. Der er indlagt en morgensafari på 2-3 timer, hvor der er rig mulighed for at opleve endnu mere vildtliv.

Ved ankomsten til Ishasha-området leder du efter de berømte og unikke træklatrende løver. Hvis det er en varm dag, kan de ofte findes i toppen af ​​figen- eller akacietræerne, der dominerer denne del af parken. Hold også øje med hannerne og deres sorte manke, hvilket er et bemærkelsesværdig syn for løver. Måske er du heldig at opleve nogle af de mange elefanter, der også holder til her i området. Det er normalt at se et stort antal.

Ved ankomst i Bwindi tjekker du ind på din lodge, hvor du har resten af ​​dagen til fri disposition.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 6: Gorilla trekking

Efter tidlig morgenmad omkring kl. 06.00 vil din guide tage dig med til det trekkingspor, hvor du påbegynder dit første fantastiske og uforglemmelige eventyr op gennem regnskoven for at møde de enestående gorillaer. Omkring kl. 08.00 sørger din guide for registrering og vil sammen med de lokale rangers briefe dig om forløbet op ad bjerget, og hvordan du skal forholde dig, når du møder gorillafamilien. Herfra begynder din tur igennem det enestående terræn. Selve trekkingen kan tage fra en halv time til 5 timer, hvorfor det er nødvendigt med et par gode, men lette vandrestøvler.

Når du sammen med din trekkingguide får øje på gorillaerne, får du en magisk time til at betragte disse prægtige dyr i deres daglige omgivelser; de spiser, leger, hviler sig, fodrer- og opdrager deres unger. At befinde sig ansigt til ansigt med en kæmpemæssig silverback, må virkelig betragtes som værende en af de største naturoplevelser, man kan forestille sig.

Herefter går turen atter ned ad bjerget, og du vil tage dig selv i at gå og summe over den fantastiske oplevelse, du lige har overværet. Din chauffør vil herefter køre dig til din lodge, hvor du kan bruge resten af eftermiddagen og aftenen, som du har lyst.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 7: Bwindi – Batwa Trail Experience – Kør til Lake Bunyonyi

Efter en god nats søvn nyder du din morgenmad og påbegynder herefter kørslen til Mgahinga Nationalpark for din Batwa-oplevelse. Batwaerne, der førhen blev kendt som pygmæfolk, er et af de ældste folkeslag i Afrika. De strejfede rundt i skovene og ledte efter frugte og honning samt jagede med buer og trænede hunde. Da skoven blev fældet af bantu folket, faldt antallet af Batwaer.

Et besøg på Batwa-stien vil give dig mulighed for at opdage magien i det oprindelige folks gamle hjem, mens du vandrer i naturen og lærer om stammens kulturelle arv.

Under dette møde demonstrerer Batwaerne jagtteknikker, samler honning og udpeger medicinplanter. Du inviteres til den hellige Ngarama-hule, der engang var hjemsted for Batwa-kongen.

Efter at have mødt Batwa-folket, kører du mod betagende Lake Bunyonyi, hvor søen er overstrøet med små øer i forskellige former og størrelser. Du bruger resten af dagen, som du har lyst.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 8: Lake Bunyonyi – Lake Mburu

Denne morgen spiser du en afslappet morgenmad for her efter at blive hentet og kørt til Lake Mburu. Denne lille park er den eneste i Uganda, hvor der lever eland, impala antiloper og Burchell’s Zebra.

Ved ankomst i parken starter du med en safari. Landskabet med de bølgende bakker, søer og sumpe gør Afrika virkeligt. Det er også i Mburu søen, at den tanzaniske savanne møder Uganda på en meget naturskøn måde.

Sent om eftermiddagen køres du til din lodge, hvor du kan friske dig op, nyde en sundowner og spise middag.

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

Dag 9: Lake Mburu – Entebbe – Fly til Zanzibar

I dag er det tid til at sige farvel til Uganda. Men først står du tidligt op for at tage på vandresafari i bushen med en ranger. På denne guidede morgenvandring kan du være heldige at støde på hyæner, der vender tilbage til deres huler efter en nat med jagt. Samtidig er der også god sandsynlighed for at se flodheste vende tilbage fra græsning i løbet af natten og tilbage til søen, hvor de køler sig ned om dagen. Det er heller ikke unormalt at se zebra, giraffer, antiloper, bøfler, fugle og sommerfugle på dette tidspunkt.

Efter din safari køres du til lufthavnen, hvor dit fly mod Zanzibar venter.

Du lander på Zanzibar om morgenen, hvor du først går igennem diverse indrejseformaliteter, inden du møder din chauffør uden for lufthavnen. Han vil køre dig til din beach lodge, som er beliggende på Zanzibars smukke kyst.

Her kan du smide fødderne i Det Indiske Ocean og nyde nogle afslappende dage på den kridhvide strand og under de svajende palmer. Glæd dig til en skøn ’hakuna matata’ agtig stemning – her skal du ikke nå noget.

Indkvartering: Lodge inkl. morgenmad

Dag 10-13: Zanzibar – Nyd dagene ved stranden

Brug dagene som du har lyst. 

Zanzibar er lokaliseret ud fra Tanzanias kyst i Det Indiske Ocean. Foruden de hvide sandstrande, palmerne og det turkisblå vand, byder Zanzibar på spændende kulturer, mad- og krydderimarkeder samt muligheder for shopping eller udforskning på egen hånd

Du kan se frem til dage fyldt med afslapning, svømmeture i det smukke hav, udflugter – eller hvad du nu lige har lyst til. Valget er jeres. Har du lyst til at benytte dig af de mange forskellige udflugter, som Zanzibar byder på, kan du aftale nærmere med dit hotel omkring dette.                        

Indkvartering: Lodge inkl. morgenmad

Dag 14: Zanzibar – Transfer til Stone Town

Denne morgen spiser du en afslappet morgenmad, inden du bliver hentet og kørt til Stone Town.

Dagen har du til fri disposition. Tag eventuel på byvandring, med eller uden guide, og lad dig fascinere af denne smukke og hyggelige by og de smalle gader. Her har du mulighed for at få et indblik i historien og nyde godt af alt lige fra hyggelige cafeer, strand og smuk arabisk arkitektur. Det er umuligt ikke at forelske sig i stemningen her.

Du kan eksempelvis også besøge Forodhani Food Market, der ligger ned til havet og i umiddelbar nærhed af dit hotel. Her kan du udvælge aftensmaden fra hundredvis af lokale boder, hvor der sælges frisk fisk og sødmefuld ingefærjuice.

Vi vil også anbefale, at du en eftermiddag går ned til stranden og finder cafeen Livingstone. Her kan du sætte dig godt til rette med tæerne begravet i sandet og nyde den smukke solnedgang samt alle de lokale mennesker, der kommer her for at hænge ud på stranden. Det er en hyggelig stemning, du vil opleve.

Indkvartering: Lodge inkl. morgenmad

Dag 15: Zanzibar – Hjemrejse

Du har dagen i dag til fri disposition, hvor du kan suge endnu mere af Stone Towns stemning til dig. Vi har sørget for, at du har et dagsværelse til rådighed hele dagen.

Om eftermiddagen bliver du hentet og kørt til lufthavnen for dit fly retur mod Danmark. Du rejser hjem ovenpå en oplevelsesrig rejse i Uganda og på Zanzibar.

Indkvartering: Dagsværelse i Stone Town

Dag 16: Hjemkomst

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Uganda: Visum påkrævet. Købes online (USD 50).
Tanzania: Kan købes online eller kontant ved ankomst i lufthavnen (USD 50).

Ansøgning om visum er på eget ansvar og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til, hvordan du anskaffer dig visum til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vaccinationer
Gul feber:             Påkrævet
Hepatitis A:          Kontakt venligst egen læge
Malaria:                Kontakt venligst egen læge
Andet:                   Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Obligatorisk for lægehjælp og hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport          
Firhjulstrækker eller minivan

Afrejse fra
Valgfri lufthavn

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs USD/DKK.