Rwanda – derfor skal du besøge landet med de tusind bakker

Rwanda bliver med god grund ofte refereret til som “Landet med de tusind bakker”. Landet synes at være dækket af en magisk tåge og utallige grunde til at komme på besøg. Med sine bølgende grønne bakker, frodige bjerge og skove, sit utrolige dyreliv og venlige mennesker, sætter dette lille land et enormt præg på det afrikanske kontinent. Det er efter vores mening et af Afrikas mest inspirerende og utrolige lande. Du vil føle dig beriget, følelsesladet og ivrig efter at vende tilbage efter at have været her én gang. Her er fem grunde til at besøge Rwanda.

1. Rwandas vilde dyreliv

Rwanda er muligvis et meget lille land, men der er bestemt ikke mangel på utroligt dyreliv. Selvfølgelig er Rwanda verdensberømt for at være hjemsted for bjerggorillaer. Du kan endda følge i fodsporene til Diane Fossey på et gorillatrek gennem Volcanoes National Park, som uden tvivl er en af de mest magiske og unikke safari-oplevelser, du kan opleve. Ikke blot finder du bjerggorillaen i Rwanda, men yderligere 12 andre primatarter også. En tur til Akagera National Park fører dig ikke kun til et sted, der kæmper for bevarelse af truede arter, men også til et sted, hvor du kan støde på ‘The Big Five’. 

2. Rwandas element af eventyr

Rwanda er uden tvivl en drøm for alle udendørs og eventyrentusiaster. Bakkerne og skovene er fulde af udfordrende og smukke vandrestier. For cyklister findes der Congo Nile Trail, som er en 141 kilometer lang mountainbike-ekspedition gennem landets bølgende bakker. Dem med højdeskræk har chance for at udfordre deres frygt med en 70 meter høj og 160 meter lang baldakinesti, hvis det skulle friste. Foretrækker du eventyr på vandet? Ikke noget problem, for du kan sejle kajak ved Kivu-søen; alt imens du betragter de “Syngende fiskere”, mens de synger og padler i synkronisering.

3. En luksuriøs flugt

Nogle af os har tendens til at vælge mere glamourøse rejser, og der er intet galt med dette. Når alt kommer til alt, hvad er en ferie, hvis der ikke også er mulighed for at forkæle sig selv og slappe lidt af ? Rwanda bør ikke diskonteres som manglende luksus og glamour. Faktisk er det hjemsted for en række luksushoteller, der giver chancen for at fordybe sig i og slappe af midt i landets smaragdgrønne omgivelser. One & Only Nyungwe House er en lodge, der giver en eksklusiv og fordybende oplevelse af Rwanda. Gastronomiske skovture, sporing af chimpanser, udendørs spabehandlinger og plukning af teblade tilbyder alle et vindue ind i Rwandas kultur og magi. Five Volcanoes Boutique Hotel giver chancen for at slappe helt af med udsigt over vulkanen, lyden af sangfugle og let adgang til alle de utrolige aktiviteter, der er tilgængelige i Rwanda.

4. Rwandas fugle – et paradis for ornitologer

Ornitologer bør tilføje Rwanda til deres liste over steder at besøge. Landet er hjemsted for anslået 650 fuglearter. Halvdelen af dem kan ses i Nyungwe Forest National Park. Det er den bedste af Rwandas nationalparker til fugleopdræt med over 310 fuglearter. Fugleinteresserede vil være begejstrede for muligheden for at spotte nogle af Albertine Rift endemiske arter, som rødhalset bjergblæser og Albertine ugle. Akagera National Park er også en fantastisk destination til at opleve fugle. Fordi det adskiller sig ift. Nyungwe, da der her er savannepark med bølgende bakker, vådområde, skovområder og søer, adskiller det sig ligeledes i fuglearter. 490 Fuglearter er blevet set i parken, herunder red-faced barbet, den hvid-vingede sumpsanger, den gråkronede kran, skopuden og papyrus gonolek.

5. Kigali – Rwandas pulserende hovedstad

Leder du efter en anden grund til, hvorfor du skal besøge Rwanda? Dens hovedstad, Kigali, er et must at besøge, når du skal til Rwanda. Det er et kulturelt knudepunkt, hjemsted for en række talentfulde kunstnere, der fremviser deres kunst, sang, dans, skulptur og vævning. En tur gennem Kimironko Market fører dig gennem de farverige boder, hvor talentfulde syersker skaber et unikt outfit til dig på cirka en time. Kigalis køkken er også værd at forkæle sig med. Prøv de lokale retter som brochetter med ibirayi, eller forkæl dig selv med sushi, pizza eller is, hvis du føler dig hjemlig. Når dagen bliver til nat, oplever du det uhøjtidelige, afslappede natteliv med live musik, dans og karaoke. Byen betragtes også som en af Afrikas hyggeligste og i den grad reneste hovedstæder – de lokale er venlige og vil gøre alt for at sikre, at du får en speciel oplevelse.

Vi håber, at du er blevet inspireret til at tage på opdagelse i Rwanda. Du er altid velkommen til at kontakte os og høre mere om landet.