Sådan fik leoparden dens plettede frakke

De afrikanske safariguider er kendte for at have søde og sjove fortællinger om, hvordan de afrikanske savannedyr har formet sig. En af disse fortællinger har vi valgt at viderebringe i dette blogindlæg. Nemlig fortællingen om hvordan leoparden fik dens plettede frakke. Så sæt dig godt til rette og nyd historien.

Historien om den plettede leopard

Der var engang en løve, der havde to unger. En dag var den lille familie ude at gå, da ungerne så nogle masai-krigere i fuld krigsmaling. Løveungerne blev vildt imponeret. “Lad os lave vores egen krigsmaling ligesom mændene” sagde en af ungerne. “Hvordan?” spurgte den anden. “Det er simpelt” sagde den første unge, “vi får fat i noget maling og dekorerer os”.

Løveungerne fik straks skaffet sig sort maling og herefter gik de i gang med arbejdet. Med stor koncentration malede den første unge nogle hundrede pletter på brorens pels. “Se”, sagde ungen, da den var færdig, “se hvor smuk, du ser ud. Nu skal du male mig.”

leopard-klippe-jumpstory-botswana-1024x685-17

Den anden løveunge tog fat i penslen for at farve brorens frakke magen til. Men lige i dét, at penslen skulle til at ramme pelsen, udbrød der et stort skrig fra den nærliggende landsby. “Vi har mistet en ged” råbte folket fra landsbyen. Vildt begejstret ved tanken om at få lov at fange en ged, smed den anden unge bøtten med maling på sin bror og løb afsted mod geden.

Det var sådan at den plettede unge blev til leoparden og den anden unge blev til hyænen.

Skulle den søde historie om leoparden have inspireret dig til en safarirejse i Afrika, kan du læse om vores rejser her.