Sådan forbereder du dig bedst til Kilimanjaro

Det handler om ordentlig planlægning

En Kilimanjaro-bestigning er et særligt slags eventyr, som ikke kan sammenlignes med en traditionel ferie. I modsætning til populære strandferier eller simple vandreture kræver det visse forberedelser at bestige Mount Kilimanjaro. Når alt kommer til alt, tager dette eventyr vandrere til Afrikas højeste punkt i 5.895 meters højde. Dette vil ofte være den højeste højde, mange vandrere nogensinde har opnået, hvilket gør denne tur til en mindeværdig rejse for livet. Man kan sige, at et trek på Kilimanjaro kan være farligt, og medmindre turen er bemandet af professionelle guider og det rigtige udstyr, er vandrerne udsat for visse højderelaterede risici.

Bemærk venligst, at ordentligt udstyr er afgørende. Du kan ikke bestige Kilimanjaro i dit sædvanlige vandretøj og med en dårlig rygsæk.

Der er nogle andre vigtige faktorer at huske på, når du forbereder dig til denne rejse i hjertet af Afrika. Her har vi opsummeret de vigtigste anbefalingstips til et vellykket og såvidt muligt problemfrit Kilimanjaro trek.

Vælg det rigtige rejsebureau

Hvad angår planlægningen af ​​din rejse, er dette måske den vigtigste del. Bestiller du din rejse gennem os,  vil det ufejlbarligt være den bedste måde at sikre, at du bestiller hos de rigtige mennesker. Vi har kontor ved foden af ​​Kilimanjaro, og vi administrerer, kontrollerer og overvåger personligt hver eneste afgang. Nogle bemærkelsesværdige fordele ved at bestille din Kilimanjaro rejse hos os er:

Lokal tilstedeværelse: Vi er et fuldt registreret firma i både Danmark og Tanzania. Vi udliciterer ikke arbejdskraften, idet det lokale team er ansat af os. Vi organiserer hver eneste bestigning selv, så du kan være sikker på, at alle detaljer vil blive håndteret professionelt. Eventuelle spørgsmål eller bekymringer vil vi adressere direkte – der er ingen tredjeparter.

Vi er en af ​​de få operatører i landet, der ejer vores egne køretøjer og andre faciliteter, det kræves for at organisere disse rejser. Dette gør det muligt for os at bevare kontrollen over hver enkelte del af din rejse.

Vi benytter os af ordentligt trekkingudstyr og udstyr fra respekterede mærker til bjergbestigningen. Vi er desuden en af ​​de største turismearbejdsgivere i landet. Vi har et stort team af professionelle guider, portere, kokke og mange andre på vores lokale Kilimanjaro-hold.

Vigtigst af alt, vi har udelukkende positiv feedback fra vores rejsende. Stol på anmeldelserne fra vores tilfredse kunder, og hvad de har at sige om deres oplevelse med os på vores Trustpilot.

Hvis du planlægger at bestille med et andet rejsebureau, anbefaler vi, at du er opmærksom på følgende:

Læs anmeldelserne om operatøren, men basér ikke dine overvejelser udelukkende på disse anmeldelser. Nogle virksomheder overopmuntrer deres kunder til at give en god anmeldelse til gengæld for betaling, fremtidige rabatter og andre frynsegoder. Dem, der efterlader dårlige anmeldelser, bliver nogle gange endda tilbudt penge for at fjerne negative anmeldelser.

Spørg altid indtil de lokale guiders kvalifikationer og behandling af porterne. Mishandling af portører er et voksende problem inden for turistindustrien og Kilimanjaro-bestigninger. Ofte kommer portører fra fattige baggrunde uden videregående uddannelse. Desværre drager nogle operatører fordel af portørens sårbare positioner ved at tilbyde meget lav løn, dårlige arbejdsforhold og utilstrækkelig kost i løbet af deres tid på et Kilimanjaro hold. Det bringer dem ikke kun i fare, og dermed mindsker trygheden for dig. Det betyder også, at selvom de er i arbejde, får de ikke en rimelig løn og måske ikke engang løn til tiden. Og således er der ofte ingen vej ud af deres fattigdom. Når du overvejer en rejsearrangør til din Kilimanjaro-bestigning, opfordrer vi dig derfor altid til at spørge om behandlingen af ​​portere, herunder specifikke handlinger, hver operatør foretager. Stil dig ikke tilfreds med et let svar som at “vi behandler dem godt”, men bed om kendskab til virksomhedens faktiske retningslinjer for betaling og behandling af portører under Kilimanjaro-vandringer.

Vores retningslinjer ift. vores lokale Kilimanjaro team er meget strikse, og du er altid velkommen til at ringe og spørge ind til dette, og hvordan vi passer på alle medlemmer i vores team, inklusive porterne. Vi er altid meget glade for at dele oplysninger om disse værdifulde medlemmer.

Vi har valgt at forlænge dit Kilimanjaro trek med én dag

Hvis du har læst om Kilimanjaro, har du sikkert læst, at Kilimanjaro-rejseplanerne varierer fra korte 5-dages vandreture til længere 7 og 8-dages eventyr. Nogle ture med Crater Camping kan endda tage 10 dage eller mere. Det kan være fristende at vælge en kortere rejseplan, for fører alle ruterne dig alligevel ikke til toppen af ​​Afrika? Så hvad er grunden til at betale mere og bruge mere tid på Kilimanjaros skråninger?

Det kan koges ned til to hovedårsager:

Bedre akklimatisering. Jo højere du kommer op på din vandring, jo lavere iltmætningsniveau bliver i luften. Det sker, fordi det atmosfæriske tryk falder, og små iltmolekyler bliver spredt. Dybest set resulterer hvert åndedrag, du tager i højere højder, i, at der kommer mindre ilt til din krop. Men din krop kan tilpasse sig dette gennem mere intens og dybere vejrtrækning, og hurtigere transmission af ilt gennem kroppen af ​​røde blodlegemer og andre kropslige transformationer. Men din krop har brug for tid og energi til denne transformation. Derfor er det vigtigt at blive længere på bjerget.

Det er også vigtigt at bemærke, at det at skynde sig op ad Kilimanjaro og ikke give tilstrækkelig tid til akklimatisering (din krops tilpasning til lavere iltniveauer i højere højder) kan resultere i højdesyge og risikere, at du bliver nødt til at gå ned til en lavere højde. Og således når du ikke toppen af ​​Kilimanjaro.

Grundlæggende mindsker en kortere rejseplan dine chancer for succesfuldt at bestige Kilimanjaro.

Bedre naturskønne oplevelser. Når man skynder sig frem til næste lejr før solnedgang, kan man nemt springe de mest maleriske områder af Kilimanjaro over. Det synes vi bestemt er en dårlig idé. Kilimanjaro er et af de smukkeste steder på planeten. Hvorfor ikke dvæle lidt på Shira Plateau eller Barranco Wall for at nyde en smuk udsigt og tage fantastiske billeder? Eller bare lav en lille siesta med en kop te i selskab med dine venner lige midt på en vandringen fra den ene lejr til den anden?

At bestige det højeste bjerg i Afrika er en enestående oplevelse, og at haste sig igennem sit trek, er ikke den bedste måde at nyde denne fantastiske mulighed på. Når du overvejer en investering i en Kilimanjaro-bestigning, er der ikke meget forskel mellem et 6-dages eller 7-dages trek, men forskellen for din samlede oplevelse vil helt sikkert være mærkbar. Et længere trek er meget mere givende, for ikke at nævne, at det er en langt mere sikker måde at være på bjerget på.

Rejse til Kilimanjaro

Vælg det rigtige tidspunkt for dit Kilimanjaro trek

Tanzania er et østafrikansk land, der ligger på ækvator, og Mount Kilimanjaro er kun 330 km. fra ækvatorlinjen. På grund af dette er der ingen traditionelle årstider her, men tørre og regnfulde sæsoner i stedet.

De tørre årstider er:

Fra slutningen af december til begyndelsen af marts.

Fra begyndelsen af juni til begyndelsen af oktober: Selvom det er overraskende køligere end i “vinter”-tørsæsonen, er vejret solrigt og himlen er klar.

Regntiden er:

Fra midten af marts til slutningen af maj er den “store” regntid. Den kaldes ikke sådan på grund af intensiteten, men fordi den holder længere end den “lille”, som igen starter i midten af november og varer til midten af december.

HUSK OGSÅ: Tørsæsonen betyder ikke nødvendigvis, at der slet ikke kommer regn. Kilimanjaro er trods alt et bjerg, og ligesom alle væsentlige toppe kan vejret ændre sig når som helst. Det er vigtigt, at du altid har en regnponcho i din dagsrygsæk. På samme måde betyder regntiden ikke, at det regner hele dagen. Normalt begynder det at småregne ved middagstid, og regnen vil blive stærkere om aftenen. Nogle gange kommer der slet ikke regn.

Man skal således ikke forvente en klar himmel i januar og regn i maj som noget uundgåeligt. Vejret bliver sandsynligvis sådan, men det er ikke sikkert. På grund af det, uanset hvilken dato du vælger til dit ret, er det vigtigt, at du har et komplet sæt Kilimanjaro-udstyr til al slags vejr.

Prioriter tid på at træne til Kilimanjaro

Man skal i gennemsnit vandre 5 til 8 km. hver dag gennem et barsk terræn på en Kilimanjaro-bestigning. Dette kræver god udholdenhed og et stærkt kardiovaskulært system. Hvis du i øjeblikket bruger det meste af din tid på at sidde på et kontor, er der flere ting, du kan gøre for at blive klar til dit Kilimanjaro-eventyr:

Vandring, løb og cykling er fremragende træning til at forberede sig til Kilimanjaro. En god løbetur eller cykeltur hver anden dag er en god start. Svømning er også en fremragende aktivitet til at styrke dit hjerte og blodkar.

Hvis du har et fitnessmedlemskab, vil det være nyttigt at løbe på et løbebånd. Udførelse af planke og squats samt step-up på kasser vil også gøre dine ben stærkere og bedre forberedte til lange Kilimanjaro-vandringer.

Mens du træner i fitnesscenteret, er det vigtigt at fokusere mere på aerobe og cardio-aktiviteter end på muskelopbygning. For Kilimanjaro er udholdenhed meget vigtigere end fysisk styrke.

Hvis du bor tæt på landet eller en masse natur, er lange vandreture den bedste måde at blive klar til den fremtidige bjergbestigning. Dette er træning, som vil minde om det, du kommer til at lave på Kilimanjaro. Fokuser på bakker og stejle skråninger for at forberede din krop til Kilimanjaros skråninger. Og gå gerne med din rygsæk, som vejer ca. 5-8 kg, så hele din krop kan vænne sig til trekket.

Hvis du har købt nye vandrestøvler til Kilimanjaro-turen, er en langrendsvandring en glimrende mulighed for at gå dem til. Det er bestemt ikke anbefalelsesværdigt at tage nye, ubrugte støvler med på Kilimanjaro. Du vil sandsynligvis få grimme vabler og hård hud ved brug af dine helt nye støvler. Det kan gøre dét, der oprindeligt så ud til at være et spændende eventyr, til en pinefuld oplevelse. Hvis du går dine nye vandrestøvler til et par måneder inden, skulle de gerne være komfortable og klar i tide til din Kilimanjaro-bestigning.

Vi anbefaler at begynde at træne fysisk til Kilimanjaro 3-4 måneder før starten på din Kili bestigning. Vi foreslår også, at du tager en pause fra træning og vandreture ca. 2 uger, før du ankommer til Tanzania. Således kan din krop hvile fuldt ud og opbygge ny vigtig energi.

Det rigtige udstyr er essentielt – pak rigtigt

Undervejs på dit Kilimanjaro trek vil du krydse adskillige klimazoner, mens du går fra startpunktet til Kilimanjaros top. Faktisk er Kilimanjaro-turen som en rejse fra troperne til Arktis i løbet af syv dage. Vejret, vegetationen og miljøet vil ændre sig dramatisk, og du bør være klar til dette.

Helt overordnet skal du medbringe ordentligt tøj og fodtøj til denne tur. Listen omfatter vandrebukser, en fleecejakke, regnbukser- og jakke, isolerede bukser- og jakke, t-shirts, vandrestøvler og mange andre ting.

Kernen i korrekt Kilimanjaro-outfitting er ideen om “lag-på-lag princippet”. Denne teknik hjælper med at holde din kropstemperatur velreguleret, samtidig med at den giver god isoleringsventilation. Der er specielle typer lagdeling til varmt vejr i lavere-liggende camps og til de koldere forhold i de højere højder.

Nogle gange ser vi også vandrere fra andre grupper i jeans og træningssko, der forsøger at bestige Kilimanjaro. Enten er de ikke blevet instrueret ordentligt af deres guider eller også besluttede de at ignorere rådene. Uanset hvad, er det altid en meget, meget dårlig idé at vandre i jeans. Jeans bør efterlades derhjemme, sammen andet stof med dårlig svedtransport.

Hav styr på vigtige dokumenter

Du skal bruge et pas, der er gyldigt til internationale rejser for at passere immigration og officielt ankomme til Tanzania. Sørg for, at dit pas er mindst seks måneder gyldigt fra dagen for din planlagte ankomstdato til Tanzania, og at det har mindst to tomme sider til visum og et indrejsestempel.

Vores team vil også kræve dine pasoplysninger for at behandle indrejsetilladelserne til nationalparken. Vær sikker på, at alle dine personlige oplysninger og identitetsoplysninger opbevares strengt fortroligt.

Hvordan er maden på Kilimanjaro

Ordentlig og korrekt ernæring er meget vigtigt for et behageligt og sikkert Kilimanjaro-trek. Din krop bruger mange ekstra kalorier for at du kan nå toppen af ​​Kilimanjaro. Energiforbruget på en Kilimanjaro-vandring er således omkring det dobbelte af ens sædvanlige mængde, og det er uhyre vigtigt at spise godt.

Her hos Vores Afrika har vi designet vores specielle Kilimanjaro-menu, der er både velsmagende og energirig. Vores bjergkokke er blevet veluddannet , og de vil overraske dig med et udvalg af måltider, der tilbydes hver dag i spiseteltet. Vi serverer normalt oksekød, kylling, salater, grøntsager, frugter, svampe, kartofler, bønner, spaghetti og andre populære kontinentale måltider. Vi sørger altid for varm frokost såvel som varm aftensmad, da vi ikke mener der er nok næring i en såkaldt kold lunch box, som spises undervejs fra camp til camp.

Vegetariske, veganske og glutenfri madplaner er tilgængelige uden ekstra omkostninger.

Giv os venligst besked, hvis du har allergier eller diætrestriktioner, inden din rejse starter. Vores team vil sørge for, at der bliver foretaget korrekte justeringer af forsyningslisterne, og at kokkene bliver korrekt instrueret.

Kontakt os for eventuelle spørgsmål

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores Kilimanjaro eksperter er altid klar til at hjælpe dig med at planlægge din rejse. Ikke kun er vi passionerede omkring Kilimanjaro, flere af os bestiger jævnligt Mount Kilimanjaro og er i stand til at give dig præcise og rettidige rejseråd.