Sådan holder du dig i form, mens du rejser i Tanzania

Måske går du lange ture eller tager i fitnesscentret et par gange om ugen, eller du løber ture i skoven med dine kolleger om tirsdagen efter arbejde. Og der er bestemt ingen grund til at sige farvel til sund kost eller motion bare fordi du tager ud at rejse. Det handler blot om at justere og tilpasse, så det passer ind i dine rejseplaner.

Måske skal du på en rejse til Tanzania. Du er på vej ud på safari, og det kan være, du skal udforske vulkaner og cykle gennem Zanzibars krydderiplantager. Og her vil vores nøje udvalgte overnatningssteder tilbyde friske, lokale frugter og grøntsager for at holde dig på sporet og føle dig frisk og sund. I Tanzania behøver du ikke at gå glip af en sund livsstil, mens du rejser, og du kan sagtens vende hjem i god form, og måske endda mere frisk og mere levende end nogensinde. Er det en aftale?

Derfor er det en leg at holde formen ved lige i Tanzania

Når du rejser rundt i Europa eller Nordamerika, er der stor sandsynlighed for, at du vil forelske dig i baguettes og brie eller burgere og milkshakes. Der er altid mulighed for at drikke lidt mere vin end normalt, og også for at være mindre aktiv og mere stillesiddende. Du er trods alt på ferie, ikke? Du har set frem til ferie længe, så hvorfor ikke gribe muligheden for at forkæle dig selv, og måske forsøde tilværelsen med ekstra god mad, mens du er på ferie?

Denne tankegang er netop derfor vi mener, at Tanzania er den perfekte rejsedestination for de, der ikke ønsker at ofre den gode fysiske form under ferien.

I dette blogindlæg dækker vi vigtigheden af glæden ved at bevæge sig, mens vi er på ferie, og gennemgår derefter nogle af Tanzanias mest aktive aktiviteter. Vi slutter af med de bedste forslag til at holde sig i form undervejs, plus den bedste safari-træning, vi kan tilbyde. Noget vi kalder: Fem minutters formidabel træning.

Rejseliv og fitness – det kan godt betale sig

Hvad sker der, når du holder op med at bevæge din krop derhjemme? Hvad sker der, når du kun vælger kalorierigt mad frem for en lettere og sundere kost? Du bliver med stor sandsynlighed humørsyg og får måske en kortere lunte. Det er bevist, at inaktive livsstilsvalg påvirker dit fokus, energi og din proaktivitet negativt. Så derfor kan det være anbefalelsesværdigt, at forholde dig nogenlunde aktiv, selv når du rejser.

Fire bud på tanzaniske oplevelser for den aktive rejsende

Tanzania byder på et væld af aktiviteter og faciliteter, der både vil berige dit rejseliv og samtidig holde dig aktivt kørende undervejs.

1: Bestig en vulkan

Denne giver sig selv, men vi er selvfølgelig nødt til at nævne Mount Kilimanjaro og Mount Meru. I stedet for fitness centerets stair master, hvorfor så ikke vandre op på verdens højeste fritstående bjerg? I 5.895 meters højde byder Mount Kilimanjaro på et virkelig smukt og ikke mindst udfordrende trek. Men samtidig tilbyder bjerget også unikke lektioner i naturhistorie og geologi. Du kan vælge mellem et trek på 6-9 dage, hvor du er garanteret aktive oplevelser på vej mod den berømte bjergtop. Det er en ikke-teknisk vandretur og kræver ingen tidligere klatreerfaring – blot stærke ben og stærk vilje.

For en kortere, men bestemt ikke mindre krævende opstigning, hviler Mount Meru National Park uden for Arusha og er et fantastisk betagende bjerg at vandre på. Hvis du er frisk på en lidt større udfordring, kan du jo kombinere Mount Meru og Mount Kilimanjaro.

2: Tag på vandresafari

Ved solopgang begiver du dig ud til fods gennem den afrikanske savanne for at spotte efter fugle og vildtliv. Vandre safarier i Tanzania er nogle af de mest mindeværdige oplevelser, du kan få, da en stor del af storvildtsafari som regel nydes fra en firehjulstrækkers sikkerhed. Hos Rickshaw tilbyder vi flere muligheder for vandresafari. Kontakts os gerne for at høre om dine muligheder.

3: Sejl i kano

En måde at engagere din overkrop på – din ryg, kerne og arme – er at tage fat i en pagaj. Uden for Arusha og i flere nationalparker er der flere muligheder for at padle langs charmerende vandveje og floder. Dette er både en fantastisk måde at forblive aktiv og samtidig være diskret, når du ser dyreliv.

4: På cykel på Zanzibar

På ø-paradiset Zanzibar er det nemt at tilbringe dage, hvis ikke uger, med en afslappet tilværelse på stranden, sat læse og spise de fleste timer af en dag. Selvfølgelig lyder det også fantastisk og tiltrængt. Vi anbefaler dog, at tiden også bruges på at bevæge sig rundt i dette mangfoldige og eksotiske sted. Cykling er en fantastisk måde at besøge de historiske krydderifarme på. Her kan du dufte til friske nelliker og kanel, muskatnød og kardemomme. Plus, efter en lang cykeltur vil et hop i Det Indiske Ocean føles så meget bedre bagefter, ikke?

Fem Minutters Formidabel Træning i Tanzania

Det er vigtigt, at vi har let tilgængelige træningsøvelser med os undervejs, og enkle bevægelser, der kan udføres hvor som helst og når som helst. Større byer som Arusha og udvalgte feriesteder på Zanzibar tilbyder fitnesscentre, men det er ikke noget, du kan satse på.

Vi har undersøgt og testet det bedste inden for kropsbevægelsesøvelser, er kommer her med en plan, der styrker din krop og muskler under din tanzaniske safari:

Planken (1 minut)
Squats (20 gentagelser)
Push-ups (15 gentagelser)
Lunges (20 gentagelser/10 pr. ben)
Side Crunch (15 hver side)

Gentag programmet i fem minutter eller mere alt efter behov.

Konklusion?

Det er bestemt vigtigt, at nyde sin rejse, men der er ingen grund til at være inaktiv, mens du rejser. Selvfølgelig kan det være svært at fastholde en rutine på ferien, men med lidt disciplin og nogle valg af aktiviteter, der kræver brug af muskler og høj puls, bliver din tid i udlandet mere mindeværdig og kraftfuld. Tanzania er en af de bedste destinationer for at nyde verdensklasses seværdigheder, mens du også holder gang i hjerte og puls, og dine ben i bevægelse.