Sådan oplever du Madagaskar med familien

Madagaskar er virkelig en enestående destination med 80% af dets flora og fauna, som ikke findes andre steder i verden. Det er det perfekte sted for alle, der leder efter en ny og spændende rejsedestination i Afrika. Og så kan vi virkelig anbefale at tage på Madagaskar med familien, da øen gør sig godt for både store og små eventyrer.

Familieferie på Madagaskar

Men hvad så med rejsende familier? Opfylder denne usædvanlige destination de forskellige krav for at gøre rejsen familievenlig? Det har vi prøvet at svare på her under.

Børn kan have meget specifikke behov, men vi kan glæde dig med at Madagaskar er den perfekte destination for en familieferie, især for børn på 8 år og ældre. Vi har samlet nogle tips om den bedste måde at opleve Madagaskar på som familie, samt udvalgt nogle steder i landet, som er særligt ideelle til formålet.

 

Vi anbefaler at kombinere nogle nationalparker og naturreservater med lidt sol og hav for at holde det sjovt og interessant. Den smukke eksotiske ø Nosy Be, som er beliggende på Madagaskars nordkyst, er utroligt familievenligt med et roligt hav. Desuden er de fleste overnatningsmuligheder bygget i resort-stil, så børnene kan plaske i poolen eller lege i børneklubben. Ile St Marie er en anden fantastisk stranddestination. Øen har en ekstra bonus i form af en piratkirkegård – hvilket barn ville ikke elske det? Samt fremragende hvalsafari og snorkle/dykke muligheder.

Når det kommer til de fascinerende klippeformationer i Tsingy, anbefaler vi, at rejsende med yngre børn vælger Petite Tsingy frem for Grande Tsingy. Sidstnævnte kan endda være en udfordring for selv de voksne, hvor Petite Tsingy har meget færre udfordrende stier.

Disneys Madagaskar

Ethvert barn (eller voksen), der har set den berømte Disney film, der netop omhandler Madagaskar, vil være begejstret for at få øje på lemuren Kong Julian, som er en ringhalet lemur. Men snart vil I opdage, at der er en hel overflod af lemurer i Madagaskars naturreservater. Lige fra små søde muselemurer til den store syngende Indri lemur. Men det er langt fra alt, der findes her.

Madagaskar består også af spændende fauna såsom farvestrålende firben og frøer, fascinerende insekter og strålende fugle. Hvad du ikke finder her, er store rovdyr eller giftige slanger, når det kommer til vilde dyr. Mange af nationalparkerne har besøgscentre, der har fokus på at lære børn om bevaring. Især Andasibe Mantadia og Ranomafana er gode på det punkt.

Det er forholdsvist nemt at rejse til Madagaskar med familien, så længe der tages hensyn til interesser og behov. Vi mener dog, at landet er mest velegnet til teenagere og pre-teenagere. For små børn kan det blive hårdt med de lange rejsetider eller ujævne veje. Men hvis familien er vant til at rejse, er der ikke noget, der behøver at holde jer tilbage.

Giv os gerne et kald eller send en mail om dine tanker. Vi vil meget gerne være behjælpelige med et skræddersyet rejseforslag til en familierejse på Madagaskar.