Sådan rejser du med et formål i Afrika

Vi har i andre blogindlæg talt om etiske rejser, bevidste safarier og en ny type af rejsende, der søger mere meningsfulde rejseoplevelser. Vi henviser til dette som “Rejs med formål”. Dette for nylig opfattede udtryk kan betyde alt fra at nyde en imponerende ferie, der opmuntrer til små ændringer i det daglige liv, booke en ferie hos et rejsebureau, der bidrager til velgørenhed, deltage i bevarelsessafarier, købe lokalt fremstillede artefakter. I sidste ende kan det være at planlægge en ferie med en mere filantropisk tankegang, og gå ud over pålydende værdi at grave i hver destinations historie, historie og samfund. Meningsfulde interaktioner og øjeblikke.

Vi har angivet et par måder, hvorpå du kan rejse med formål i Afrika, og hvordan disse ferier muligvis kan påvirke din egen livsstil og det land, du besøger.

Sådan rejser du altså med formål i Afrika, og sådan bliver du mere opmærksom, når du vender hjem.

Deltag i aktivitetsbaserede safariferier

At tage på safari er allerede en aktivitetsbaseret ferie. Designet til at introducere gæsterne for naturen, dynamikken i det vilde og hvordan man afbryder forbindelsen fra det mere moderne og gængse liv; en safari kan være en livsændrende oplevelse. Frisk luft, vidt åbne vidder og et langsomt livs-tempo tilskynder til en opvågning tilbage til det grundlæggende i os.

Hvorfor ikke bringe dette koncept med afbrydelse tilbage i dit daglige liv, og find byparker eller andre steder i naturen, der bringer denne safari-følelse tilbage. Lær andre om vigtigheden af ​​vildtlevende dyreliv og tilskynd respekt for dyr. En safari lærer dig kunsten at afbryde forbindelsen for at finde tilbage til ægtheden af ​​det enkle liv.

En vandre safari i Afrika sætter et helt nyt perspektiv på safari-oplevelsen, og går et niveau dybere med hensyn til at forbinde sig med naturen. Vandresafarier i Afrika tilbyder således en unik måde at opleve vidtlivet på. Der er intet bedre end at være helt tæt på dyrelivet og lære om fauna og flora fra kyndige feltguider. At udforske naturen og lære mere om biodiversiteten i dine omgivelser har betydning. Mens du er til fods, er du mere forbundet med naturen, hvilket fører til en produktiv safari-oplevelse. Det er til fods, hvor du lærer om mikrohabitater for små landdyr. Ligeledes er det her, du lærer mere om de utrolige anvendelser af vegetation – brugbar viden, som du kan tage med hjem.

Gør status over den ro, du føler inden i, når du går i naturen, og genskab denne rejse ved at slutte dig til vandregrupper, når du kommer hjem. Se på træerne i dit kvarter og forstå den vigtige rolle, de spiller i miljøet. Plant træer i dit kvarter eller i din have og opmuntre andre til at gøre det samme.

Disse bevidste safarioplevelser er designet til at få dig til at tænke på mindre ressourcestærke samfund i dit eget land og måske endda tilskynde dig til at finde måder at hjælpe. Bidrag til dine lokale velgørenhedsorganisationer eller giv din tid. Når alt kommer til alt, starter velgørenhed derhjemme.

Lej en porter når du tager på gorilla-trekking

En gorilla-trekking i Rwanda eller Uganda introducerer dig ikke kun til verdens eneste frit-vandrende befolkning af vilde bjerggorillaer. Det giver dig også mulighed for at bidrage til bevarelse af gorillaer. Der er faktisk kun omkring 700 bjerggorillaer tilbage på jorden. Pengene fra omkostningerne ved din gorillatilladelse bliver netop brug på bevarelse af disse smukke skabninger.

Vi anbefaler stærkt, at du bidrager til levebrødet for lokalsamfundet. Du kan gøre dette ved at ansætte en portier til din tur. Nogle af disse bærere har gået over 3 timer til orienteringspunktet i håb om at blive ansat i løbet af din tur. Og tro os, det kan sagtens være, du får brug for dem. De vil bære din rygsæk og hjælpe dig med at navigere i det snoede og glatte bunddække i jungelbunden.

Hold altid øje med, hvor du kan skabe jobs og arbejdsmuligheder for andre. Ikke kun understøtter det individet og samfund, men det inddrager også en følelse af værdi og formål i individet.

Overvej en bevidst og bæredygtig safari i Afrika

Dette er et emne, vi har dækket før – den bevidste safari. En bevidst safari giver en ekstra dimension til standardsafari-oplevelsen. Det indeholder generelt alle aktiviteter synonyme med en afrikansk safari, men har et bevaringselement til oplevelsen. Det er den perfekte måde at afbalancere en ferie med bevarelse af vilde dyr.

Mange safari lodges og camps tilbyder vandre-safarier og køre-safarier som en del af deres aktivitetsliste. Ligeledes er der forskellige muligheder for luksusoplevelser kombineret med en mulighed for at blive involveret i alle mulige bevaringsprojekter såsom ringmærkning af fugle, sporing af gepard og endda feltovervågning.

Måske har du et brændende ønske for at deltage i vigtige aktiviteter for bevarelse af elefanter. Dette er den perfekte måde at kombinere en safari og dermed komme tæt på og få en personlig og følelsesmæssig oplevelse med de grå giganter i safariverdenen. Afhængigt af hvad der er behov for, vil gæsterne deltage i enten en elefant prævention eller mærkning.

Næste gang du bestiller en safari eller enhver form for ferie, så spørg om de tilbyder bevaringsoplevelser. Du vil blive forbløffet over hvor meget tid, der går med at administrere en reservat, beskytte et biom og hjælpe med at bevare dyrelivet.

Shop lokalt i Afrika

Giv os bare en high five allerede nu, for vi opfordrer dig i den grad til at shoppe og forkæle dig med lokale kulinariske lækkerier. Gå efter lokalt fremstillede souvenirs og genstande, hvor du kan være sikker på at dine penge går direkte til kilden; snarere end at bruge penge på et produkt, der er fremstillet i Kina. Smukt udskårne genstande, farverige trykte saronger og udsøgte håndvævede kurve er blot nogle få af de dejlige genstande, der ofte sælges på vores destinationer i Afrika.

At shoppe lokalt kan muligvis betyde, at dine varer er dyrere end de masseproducerede varer fremstillet i Østen. Men at købe lokalt betyder, at du støtter lokale virksomheder, enkeltpersoner, og ofte er kvaliteten meget bedre.

Besøg afrikanske reservater frem for fangenskab

Dette er et massivt stridsspørgsmål, og heldigvis har der de sidste år været en massiv nedgang i store katte-kæleinstitutioner. Vi opfordrer alle besøgende til at besøge reservater for at se dyr i naturen, besøge helligdomme og redningscentre; og stille spørgsmål. Det er aldrig okay at klappe en løveunge, ride på elefanter eller andet, hvor dyrene lever i fangeskab. Løveunger, der krammes af turister, ender med at blive så præget af mennesker, at når de bliver ældre, sælges de overskydende løver til trofæjagt. En løve, der er vant til mennesker, er langt lettere at jage. Hos Rickshaw sælger vi ikke, og promoverer ikke rejser til turistindustrier som disse.

Et ægte fristed, som Drakenstein Lion Park i Western Cape, redder store katte og sikrer, at der ikke er nogen interaktion overhovedet. Rådgiv gerne andre om farerne ved at klappe løveunger for fortjeneste, en industri, som Sydafrika så desperat prøver at slå ned på. Vær en del af løsningen, ikke problemet.

De, der rejser med formål, har mere indflydelsesrige og produktive ture. Find et formål, der driver dig, og giv tilbage til dig selv og dine omgivelser i processen.