Sådan tager du gode billeder på din safarirejse i Afrika

Så, du har sat dit hovede op på en afrikansk safari? Du er ikke den eneste. Safarirejser i Afrika har været populære siden 1904. Og i dag kender de fleste af os nogle, der har rejst på safari. Det kan endda være du selv har været afsted før? Uanset hvor du er på din safarirejse, er chancerne store for, at du gerne vil fange øjeblikket. Og hver vil vi gerne være behjælpelige til at tage nogle fantastiske billeder på din rejse. Vi har her den komplette guide til at hjælpe dig med at planlægge, pakke i overensstemmelse hermed og tage fantastiske billeder, mens du er på dit safarieventyr.

Dit valg af kamera har betydning

Det er ingen hemmelighed, at din iPhone har et fantastisk kamera. Men hvad den ikke har, er et fantastisk zoomobjektiv. Og hvis de professionelle kunne bytte de tunge objektiver ud med iPhone-kamera, kan du være sikker på, at de ville gøre det. Men sandheden er, at for at få de helt fantastiske billeder, har du brug for et godt kamera. Og endnu vigtigere, du har brug for den rigtige linse.

Med hensyn til hvilket kamera du skal tage med på safari, har du et par muligheder. Den gode nyhed er, at du kan leje et kamera under din rejse og returnere det, når du er tilbage. Det er rigtigt nok: Du behøver ikke investere tusindvis af kroner i udstyr. At leje kameraudstyr bliver stadig mere og mere populært.

Der findes selvfølgelig nogle fantastiske kameraer fra både Nikon- og Canon-familien, som måske kunne være anbefalelsesværdige, at investere i, hvis du ønsker at tage din fotografering til et nyt niveau. Tag en snak med din kamera-shop og hør mere om de bedste muligheder for dig.

Dit valg af kameralinse er endnu vigtigere

Selvom dit kamera er vigtigt, er dit valg af objektiv (eller objektiver) endnu mere vigtigt. Det er vigtigt at bemærke, at når du er på safari, er du på et vildt eventyr. Så mens du nogle gange vil være langt væk fra det dyr, du ser fra køretøjet, vil du andre gange være utrolig tæt på. Derfor er det meget godt, at have et par valgmuligheder ift. valg af linser.

Teleobjektiv: En lang rækkevidde på ca. 70-200 mm, som giver dig mulighed for at fotografere motiver, der er langt væk

Generelt objektiv: 24-70 mm objektiv. Dette er praktisk til de fleste fotografiske situationer. Denne linse er god at bruge, når du er tæt på dyr

Vidvinkelobjektiv: Et 16-35 mm objektiv er god til at fotografere safarirum/telte, plus det er praktisk, når du prøver at få så meget som muligt ind i rammen. Dette er ikke et nødvendigt objektiv, men hvis du pakker masser af muligheder, skader det aldrig at have en vidvinkel

Glem ikke at pakke akkompagnementet

Med alt det store udstyr af vejen, er det tid til at se på de små ting. Når alt kommer til alt, er et kamera ikke til nogen nytte for dig, hvis du ikke har det nødvendige udstyr til at holde det operationelt.

Batterier: Tag altid en ekstra og/eller en oplader med

Hukommelseskort: Fortrinsvis høj hastighed for at tillade lidt eller ingen nedetid

Linserengøringsudstyr: Du vil ofte vælge at udelade dette, men det kommer næsten altid til nytte. Især hvis du står over for skiftende vejrforhold

Brug Burst Optagelsesfunktion

Også kendt som “sportstilstand”, er dette en fantastisk måde at sikre, at du ikke går glip af det perfekte skud. Brug af burst-tilstand giver dig mulighed for hurtigt at tage flere billeder og er afgørende for at tage fantastiske billeder på safari. Dette skyldes, at dyrene ofte bevæger sig hurtigt og endnu mere, når de interagerer med hinanden, hvilket ofte giver de bedste skud.

Lær at bruge dit kamera før du tager afsted

Det nytter ikke noget at lære, hvordan dit kamera fungerer, mens du allerede er på safari. Da er det for sent. Sørg for at lære at bruge dit kamera, inden du tager afsted. Og hvis alt andet fejler, skal du ikke være for stolt af at bruge automatisk tilstand. Selv den dag i dag kan det være ganske fint at bruge Auto-funktionen ret ofte på safari, da lysforholdene kan ændre sig brat. Og du med stor sandsynlighed ikke gå glip af et godt billede, når der er dyr at fotografere.

Glem ikke at opleve safarirejsen med egne øjne

Selvom alle ovenstående tips vil sikre, at du tager bedre rejsebilleder på din safari, så glem ikke at nyde oplevelsen med egne øjne. Der findes ingen bedre minder end dem, du var vidne til med dine egne øjne, snarere end gennem en kameralinse. Sørg for at holde en sund balance og lav minder, der holder hele livet.