Safari for seniorer i Sydafrika og Zambia

Er safari for seniorer?

Vi hører ofte ældre give udtryk for, at rejser til Afrika kun er for yngre mennesker. De forestiller sig, at Afrika er for vildt for den ældre generation. Det er vi helt uenige i. Rejsen over de store afrikanske sletter kan sagtens lade sig gøre, uanset om du er i slut 60’erne, 70’erne eller 80’erne. Men hvorfor synes vi egentlig, du skal tage på safari i Afrika? Fordi vi tror på, at det bliver dit livs eventyr.

Nyd livet på dit safarieventyr i Afrika

Den afrikanske bush er det perfekte sted for afslapning og fantastiske oplevelser. Den eneste fysiske anstrengelse, du skal gøre dig, er at nyde de fantastiske omgivelser. Samtidig kan du lytte til fuglesang og holde øje med forbipasserende dyr, mens du læser en bog eller sipper til din drink. Og når du tager på safari, kan du læne dig tilbage og lade eksperterne guide dig. De kører rundt i parken i en behagelig, åben safaribil, mens du leder efter The Big Five og kommer helt tæt på dyrene. Efterfølgende kan turen afsluttes med en afslappende badeferie ved Kariba-søen eller på Mauritius’ eller Madagaskars kridhvide sandstrande og turkisblå havvand.

Ja, Afrika er i sandhed stedet, hvor der er plads til at nyde tilværelsen. Her kan arrangeres utallige af spændende kombinationer med både safari, naturoplevelser, badeferie, storbyliv og kulturelle oplevelser.

Der findes nogle potentielle udfordringer, men med den rette planlægning, kan en tur til Afrika blive dit livs største rejse uanset din alder. Læs her om de mange muligheder for seniorvenlige safaridestinationer i det sydlige Afrika. Vi sammensætter med stor fornøjelse din rejse, så den passer til dit budget og til dine behov og ønsker uanset alder.

Safari for seniorer i Afrika

Udfordringer… og deres løsning

Nogle af de typiske udfordringer, vi ofte hører vores gæster ytre bekymringer omkring, omhandler det fysiske aktivitetsniveau og indkvarteringsforholdene.

Tryghed og komfort

Det er rigtigt, at en safari kan være en bumlet fornøjelse, når du skal sidde i flere timer på de afrikanske veje – og nogle gange går turen endda off road. Selvfølgelig kan dette give ømme kroppe, selv for en 20-årig, men med den rette planlægning, kan man vælge de rigtige nationalparker, så den slags oplevelser bliver minimale.

Mange bliver desuden positivt overrasket over de komfortable forhold, man bor under på sin safari. Til vores ældre rejsegæster vælger vi altid de lodges, der er lette at komme til og med få trapper. Vi sørger også for at booke et værelse til dig, som er tæt på lodgens reception og restaurant. Vi anbefaler, at du tilbringer mindst 3 nætter på samme lodge for at undgå stress og unødvendig udpakning. Så kan du også i ro og mag nå at nyde området. Vi anbefaler også, at du flyver imellem destinationerne på de længere distancer, da mange af de afrikanske veje som sagt kan være en bulet og bumlet oplevelse.

Fra starten bliver din rejse planlagt, så du får præcis de forhold og den assistance og evt. hjælp, som du har behov for. Vi kan arrangere personale, der hjælper dig fra A til B både i lufthavnen, men også på lodgen. Er du eksempelvis svagt gående eller har brug for hyppige stop, så sørger vi også for, at dine guider og hotelpersonalet imødekommer disse behov.

Nedenfor har vi samlet en række eksempler på destinationer, der byder på store oplevelser, som samtidig i særlig grad er ideelle for ældre rejsende.

Seniorvenlige safaridestinationer i det sydlige Afrika

Cape Town i Sydafrika

Cape town er en spændende destination for mange rejsende, men er især perfekt for seniorer. Byen er hjem for et betagende landskab, og samtidig er hotellerne i Cape Town betragtet som nogle af verdens bedste. Byen tager sin daglige gang i et roligt tempo, og din private turguide vil vise dig de lettilgængelige og fascinerende dele af byen.

Nogle af Cape Town’s højdepunkter er havnefronten og Table Bay cruises, som dagligt afgår fra V&A Waterfront. En anden populær tur er udflugten til Robben Island, hvor du besøger den berømte fængselscelle, som Nelson Mandela tilbragte 18 år i. I Kirstensbosch Garden kan du opleve landets imponerende flora og fauna. Parken er let at bevæge sig rundt i med fine, brede stier og desuden tilgængeligt for kørestolsbrugere. Du kan desuden låne en elektrisk golfbil, hvis du er gangbesværet.

Er du interesseret i madlavning, bør du besøge Bo Kaap, hvor du kan opleve madlavningskurser hos Cape Malay. Den bedste del af kurset er, at du får lov at smage de lækre måltider, som du har tilberedt. Cape Town’s kalender er fyldt med spændende festivaller og events. Samtidig er byen omgivet af historie, der afspejler sig i byens monumenter. En af de ikoniske bygninger er Cape Town Castle, hvor der foregår mange guidede ture.

Cape town

Vinlandet i Sydafrika

Vinlandet er uden tvivl et af Sydafrikas smukkeste områder. Den historiske by Franschhoek er en af favoritterne for både unge og gamle. Byen bugner med delikate restauranter, og besøger du Franschhoek, går du ikke derfra hverken sulten eller tørstig! Der er ikke noget bedre end at sippe til et glas rødvin, mens du sidder på den vingård, hvor vinen er produceret.

I maj afholder byen Franschhoek Literary Festival, hvor området fyldes med berømte forfattere og journalister. Der er en bred vifte af indkvarteringsmuligheder at vælge imellem, og alle ligger i gåafstand fra byens centrum, hvor restauranterne ligger side om side mellem spændende kunstgallerier og butikker.

Vin i Sydafrika

Kruger National Park i Sydafrika

Hvis din store drøm er at se The Big 5, så er Kruger Nationalpark det rigtige sted at tage hen! Parken ligger kun en kort flyvetur, eller 5 timers kørsel, fra Johannesburg. Her kan du opleve en masse af Afrikas vilde dyr samlet på ét sted.  De 5 store – løve, leopard, bøffel, elefant og næsehorn er det store trækplaster for de fleste turister. Men der er mange andre spændende dyr, det er værd at skænke opmærksomhed. Fx de talrige eksotiske fuglearter, girafferne, zebraerne, flodhestene og de afrikanske antiloper.

Parken er hjem for adskillige private reservater og luksuriøse lodges. Sabi Sabi Private Game Reserve har specialdesignede ramper, så du let kan komme ind i safaribilerne. Wilderness Safaris tilbyder nogle fantastiske camps rundt i hele Sydafrika. Safari i Kruger Nationalpark kræver ikke mange anstrengelser – alt du skal gøre, er at læne dig tilbage, nyde udsigten og tage en masse billeder, som du kan vise til dine børn og børnebørn derhjemme.

Elefanter

Victoria Falls i Zambia

Et af de mest storslåede syn i det sydlige Afrika må være Victoria Falls, der ligger på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe. Vandfaldet bølger henover kanten af den afrikanske skorpe og efterlader dens fugtige spray omkring sig. Af den grund har vandfaldet også fået navnet ’røgen der tordner afsted’. Victoria Falls er kendt for at tilbyde vilde sportsaktiviteter, bungee jump og meget mere. Der er imidlertid også en del mildere aktiviteter for de mindre actionfyldte gæster. Du kan eksempelvis tage på et flodcruise ned ad Zambezifloden, tage en afslappende tur på elefantryg eller flyve i helikopter henover vandfaldet.

Indkvarteringsmulighederne i området er mange. Vi anbefaler at bo på enten Victoria Falls Hotel eller Royal Livingstone Hotel. Begge hoteller ligger lige ud til vandfaldet. Royal Livingstone Hotel tilbyder ligeledes kørsel mellem dit værelse og hotellets offentlige faciliteter.

Victoria Falls, Zambia

Kafue National Park og Lower Zambezi National Park i Zambia

Zambia udmærker sig ved at være et af få afrikanske lande, der næsten giver garanti for, at du oplever den fulde vifte af fritlevende afrikanske vilde dyr. Det autentiske, vilde dyreliv i Zambia oplever du optimalt i safariparkerne Kafue National Park og Lower Zambezi National Park, der begge ligger tæt på hovedstaden Lusaka.

Udover et fantastisk og varieret vildtliv, der opleves fra første parket, byder en safari i Zambia på lækre, luksuriøse lodges med super komfort og service. Hertil kommer guider, der er blandt Afrikas allerbedste.

Lusaka i Zambia

Alle veje fører til hovedstaden Lusaka i Zambia. Byen er hjertet i landet og udgør den største byzone. Her er støvede gader med træer, livlige afrikanske markeder, højhuse og moderne handelsliv.

Her er ikke hverken nævneværdige reelle attraktioner, større muséer eller historiske skatte. Men byen har med sine ca. 2 mill. indbyggere masser af liv, en ægte afrikansk stemning og et kosmopolitisk vibe. Du finder restauranter og hoteller af god standard, og på en rejse til Zambia er det bestemt værd at tilbringe en nat eller to i landets karakteristiske hovedstad.

Kariba – Zambias franske riviera

Kariba er Afrikas største kunstige sø, og så er den en særdeles fashionabel destination, der både minder om og tiltrækker eliten på samme måde som den berømte franske riviera. Her venter dig usædvanligt smukke solnedgange, som de kun findes i Afrika. Mulighederne er utallige og tæller solbadning, vandsportaktiviteter, fiskeri, friske delikate krebs og afslapning i den helt store stil.

Det er muligt at blive indkvarteret på en luksuriøs husbåd eller måske lokker en af de mange selvforsynende villaer eller camps helt ned til søens bred i og omkring den idylliske by Siavonga dig mere. Med sin beliggenhed blot 200 km fra hovedstaden Lusaka er Siavonga oplagt som endedestination for din safarirejse til Zambia.

Kariba dam

Hvis en rejse til Afrika har været din livslange drøm, og du tror at det er for sent fordi safarirejser kun er for yngre mennesker, så skal du tænke dig om igen. Overrask dine børnebørn ved at vælge en af ovenstående rejser eller tag på en rejse, der kombinerer flere af dem. Uanset hvad garanterer vi, at du får dit livs oplevelse og kommer på en rejse du aldrig glemmer!

Se vores store udvalg af safarirejser og lad dig inspirere til dit livs rejseeventyr i Afrika.