Safari i Kenya eller Tanzania? Læs guiden her

Østafrika byder på noget af den skønneste og mest varierende safari, der er at finde i Afrika. Både Kenya og Tanzania er blandt de lande i Afrika, hvor flest turister vælger at rejse til for at opleve Afrikas unikke dyreliv og natur. Og det er der selvfølgelig en klar grund til. Eksempelvis de åbne, champagnefarvede sletter og et dyreliv, der er som taget ud af en naturdokumentar.

Tanzania og Kenya har faktisk en del til fælles; begge lande grænser op til det skønne Indiske Ocean, de deler samme økosystem, begge lande huser Victoriasøen og så er de hjemsted for masai-stammer. De mange ligheder kan derfor gøre det virkelig svært at vælge mellem safari i Kenya eller Tanzania.

Men bare rolig! Vi kommer dig til undsætning og præsenterer her højdepunkter, fordele og ulemper ved hvert land. På den måde kan du blive klogere på, om du skal tage på safari i Kenya eller Tanzania.

Safari i Kenya

Safari i Kenya eller Tanzania

Højdepunkter

Kenya er utvivlsomt et af Afrikas bedst lande til at tage på safari i, og landet byder virkelig på nogle spektakulære nationalparker og særlige oplevelser for både store og små gæster. Nedenfor har vi listet nogle af de klare højdepunkter, der får Kenya til at skille sig ud.

Amboseli Nationalpark

Med en kulisse, der siger sparto, udmærker Amboseli Nationalpark som en af Kenyas mest ikoniske nationalparker. Parken grænser nemlig op til det majestætiske Mount Kilimanjaro; Afrikas højeste bjerg på hele 5.895 meter. I Amboseli Nationalpark kan du kommer på safari, og parken er især kendt for dets store bestand af elefanter. Og har du bare den mindste interesse for at tage billeder, er et foto af en elefantflok foran Kilimanjaro altså et money-shot uden lige!

Gnuernes vandring

I Kenya kan du opleve gnuernes vandring, også kendt som Den Store Migration, fra slut juli og frem til oktober. Det er i netop disse måneder, at tusindvis af gnuer og zebraer bevæger sig gennem gennem Masai Mara, hvor de i løbet af perioden krydser den berygtede Mara-flod. En krydsning de fleste nok har set i en naturdokumentar, og som viser den rå og barske natur fra sin mest fascinerende side.

Samburu Nationalpark

I det nordlige Kenya finder du Samburu Nationalpark, der består af et mere tørt og bakket terræn i forhold til resten af landet. Her finder du helt særlige arter, der går under betegnelsen ‘Samburu Speciel 5’; den østafrikanske oryx, netgiraffen, somalistrudsen, Grevys zebra og girafgazellen. Ikke nok med at landskabet og dyrelivet er særegnen, så gør det samme sig gældende for de lokale, der lever i området. I Samburu Nationalpark kan du nemlig møde samburu-stammen som det eneste sted i Afrika.

Tsavo Nationalpark

Mod øst på vej til Mombasa, krydser du Tsavo Nationalpark, der er en af Kenyas ældste og største parker. Tsavo Nationalpark er opdelt i en østlig og en vestlig del. Den østlige del er mere flad, mens den vestlige del består af et mere kuperet landskab. I det østlige Tsavo er jordet utrolig jernholdig, og det gør jorden helt rød, hvilket er et særligt kendetegn for nationalparken. Derudover er Tsavo også kendt for sin store bestande af elefanter, som faktisk er røde, fordi det røde støv fra jorden ligger sig på deres hud.

Børnevenlige oplevelser i Nairobi

Nairobi er mere end bare en afrikansk storby, og her er aktiviteter for alle aldre. Rejser du med børn, kan vi anbefale et besøg til David Sheldricks elefantbørnehjem og Nairobis Giraffe Center. På elefantbørnehjemmet kan du se den daglige fodring af de søde elefantunger. På Giraffe Center kan du få lov at fodre girafferne med fodderpiller. Begge er seværdigheder, som børn som regel får en stor oplevelse ud af.

Diani Beach

Langt de fleste ønsker at afslutte deres safarirejse med en badeferie, og her mangler der virkelig ikke badeferiemuligheder i Kenya. En af de mest populære destinationer til at holde ferie ved stranden er skønne Diani Beach i Mombasa. Her finder du kridhvide sandstrande og blåt badevand, der er som taget direkte fra et postkort.

Lamu Island

Nord for Mombasa ligger Lamu Island, der må siges ligeledes at opfylde kriterierne for en god badeferie! Men ikke nok med at Lamu Island er en god stranddestination, så er der altså her tale om et medlem af UNESCO’s verdensarvsliste grundet dets mange arkæologiske fund og spændende historie.

Fordele ved at rejse til Kenya

 • Egner sig godt til at rejse henover den danske sommerferie
 • Børnevenlige aktiviteter og seværdigheder i Nairobi
 • Relativt korte afstande mellem nationalparkerne
 • Kenya er en anelse mere budgetvenlig end Tanzania
 • Stort udbud af hoteller, lodges og camps i alle prisklasser og standarder
 • God infrastruktur mellem parkerne

Læs mere om vores rejser til Kenya.

Safari i Tanzania

Safari i Kenya eller Tanzania

Højdepunkter

Gnuernes vandring

Ligesom i Kenya, kan du i Tanzania opleve den storslåede naturbegivenhed i form af gnuernes vandring. Det er i Tanzania at de fleste månederne af vandringen foregår, men gæster vælger typisk at opleve begivenheden fra april og frem til juli, hvor gnuernes bevæger sig i det nordlige Serengeti.

Ngorongoro krateret

Tanzania kan bryste sig med en naturperle, der er svær at konkurrere med. Vi taler om Ngorongoro krateret i det nordlige Tanzania. Her kan du tage på safari i et udslukt vulkankrater, hvor dyrelivet strømmer til i både stor og lille format. Det er altså bare en helt særlig oplevelse at køre rundt i det frodige vulkankrater, hvor det vilde, afrikanske dyreliv udspiller sig lige foran næsen af dig.

Zanzibar

For mange er Zanzibar den ultimative destination til en strandferie i Afrika. Og den tanke kan vi kun bakke op om. Jovist, der findes mange skønne strande i flere af de afrikanske lande, men Zanzibar er bare en sikker vinder med øens paradisiske strande, fantastiske resorts og en spændende kultur i hjertet af Stone Town.

Oplev chimpanser

I Tanzania kan du opleve chimpanser ved Mahale-bjergene, Rubondo Island og Gombe Stream Nationalpark. Sidstnævnte er reservatet, hvor den berømte primatolog Jane Goodall studerede chimpanser tilbage i 1970’erne Flere steder i Tanzania kan du komme på chimpansetrekking og opleve de fascinerende primater på nærmeste hold.

Selous Game Reserve

Er du på udkig efter en vild og afsidesliggende naturoplevelse, er det Selous Game Reserve, du skal besøge. Faktisk er Selous Game Reserve Afrikas største reservat målt på areal. I reservatet er naturen varieret og vild og dyrelivet det samme.

Fordele

 • Relativt korte afstande mellem nationalparkerne
 • Du kan opleve vilde chimpanser
 • Tag på den ultimative badeferie på Zanzibar (kan dog også kombineres med en rejse til Kenya)
 • De fleste måneder af gnuernes vandring foregår i Tanzania
 • Stort udbud af eksklusive hoteller, lodges og camps
 • I Tanzania finder du det storslåede Mount Kilimanjaro

Du kan læse mere om vores rejser til Tanzania.

Konklusion: Safari i Kenya eller Tanzania

Vi må nok blankt erkende, at du aldrig får os til at sige, om safari i Kenya eller Tanzania er bedst. Sagen er nemlig den, at vi knuselsker begge lande.

Begge lande byder på masai landsbyer, skønne nationalparker, gnuernes vandring, badeferieområder ud til Det Indiske Ocean og kvalitetssafari. De minder utrolig meget om hinanden, og derfor kan det også være svært at vælge.

Sagt med andre ord er det de små ting, der nok vil afgøre, hvorvidt du tager på safari i Kenya eller Tanzania. Lyt efter din mavefornemmelse og få klarlagt dine prioriteringer og behov. Er det vigtigt med børnevenlige oplevelser, går du efter nogle helt specifikke nationalparker eller MÅ du bare opleve gnuernes vandring?

Og så til et helt andet spørgsmål – for skal man overhovedet vælge? Ikke nødvendigvis, og står du stadig med følelsen af ikke at kunne vælge, kan du jo altid kombinere det bedste fra begge lande.

Vi står altid klar med gode råd og vejledning, til når du skal tage beslutningen om, hvorvidt du skal på safari i Kenya eller Tanzania. Du er som altid velkommen til at kontakte os, så vi kan tage en uforpligtende snak om safarimulighederne i Afrika.