Overraskende skattekiste af naturoplevelser i Senegal

Som turist finder du en overraskende skattekiste af naturoplevelser i Senegal. Landet er en kulturel smeltedigel, men det vestafrikanske land byder også på en fantastisk natur. Her findes smukke landskaber, lækre sandstrande, milde vejrforhold og turkisblåt hav med sublime bølger for surfere.
I Senegal kan man opleve et helt autentisk og nærmest uberørt Afrika. Landet er fredeligt og fantastisk at være turist i, især hvis man søger den lokale og autentiske oplevelse.

I Senegal venter et væld af naturoplevelser lige fra enestående dyreliv, spektakulære naturfænomener og maleriske landskaber.  Senegal er meget mere end festivaller, jazzmusik, kunst og arkitektur. Naturen er mangfoldig med tropisk klima mod syd og steppeklima mod nord. Derfor finder du alt fra strand og vand til ørken, tropisk regnskov, jungle, mangrover, savanner og floddeltaer. Her vil vi give dig et indblik i vores yndlings naturoplevelser i Senegal. Et land der helt sikkert vil imponere dig.

Lake Retba: Den lyserøde sø

Mindre end en times kørsel fra hovedstaden Dakar, ligger Lake Retba, også kaldet den lyserøde sø. Søen er et helt særligt naturfænomen, der vil få enhver til at tabe kæben. Søen har et usædvanlig højt saltindhold på 40% og den fine farve skyldes algen Dunaliella Salina, der netop tiltrækkes af det høje saltindhold. Algerne producerer et rødt pigment for at kunne absorbere sollyset, hvilket giver søen den smukke, unikke farve. Algerne er helt ufarlige, og det betyder, at man sagtens kan tage en svømmetur i det pink farvede vand. På grund af det høje saltindhold, vil vandet føles tykt, og man vil flyde til overfladen som en korkprop. Søen er desuden arbejdsplads for mange mænd og kvinder, der hver dag udvinder saltet fra søen. Mange af de arbejdende står dagligt i søen, 6-7 timer. Saltet bliver primært købt af senegalesiske fiskere, som bruger det til at konservere fisk, men også solgt som fint salt i de nærliggende afrikanske lande: Gambia, Guinea, Mali og Benin.

Vandet er i øvrigt mest pink i perioden fra november til juni.

Safarioplevelser i Senegals nationalparker

Senegal byder også på et rigt dyreliv. Blot 45 minutters kørsel fra Dakar, ligger Bandia reservatet. Parken strækker sig over et areal på 3.500 hektar. Her kan du opleve noget af det bedste indenfor Afrikas dyreliv: lige fra højhalsede giraffer, store bøfler, smukke zebraer, nysgerrige aber, gryntende vildsvin, hvide næsehorn, lumske krokodiller, forskellige antilopearter og et hav af andre eksotiske dyr. Og, så findes der selvfølgelig også mere end 120 forskellige fuglearter.

Man vil også støde på de kæmpemæssige, karakteristiske baobabtræer. Træer med enorme stammer og massive rodlignende toppe, hvor nogle bliver flere tusinde år gamle. Man vil føle sig helt lille ved siden af sådan et træ, som i øvrigt kan blive op til 30 meter højt.

Længere mod nord er der flere interessante nationalparker. Én af de helt store er Djoudj National Bird Sanctuary, som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Her er det oplagt at tage en sejltur i de traditionelle ’piroque’ både, hvor man nyder synet af smukke, lyserøde flamingoer, langhalsede hejrer og hvide pelikaner.

En anden mulighed er nationalparken, Langue de Barberie Nationalpark, der ligger syd for havnebyen, Saint-Louis. Parken har en størrelse på 2.000 hektar og byder på en bred vifte af fuglearter og forskellige skildpaddearter.

Sandklitter i Sahara

Mellem hovedstaden Dakar og havnebyen Saint-Louis ligger Lompoul ørkenen. En lille ørken på 18 kmmed de fineste, orange sandklitter. Ørkenen kaldes ’det lille Sahara’, og når man bevæger sig rundt i det varme ørkensand, er der en magisk fornemmelse over området på grund af de orange sandformationer.

Casamance: Det tropiske landskab i Senegal

Ikke langt fra Dakar ligger Casamance området. Et frodigt og tropisk landskab. Her findes en sand rigdom af floddeltaer, frodige skove og vådområder. Området ligger ved floden Casamance River, der munder ud i Atlanterhavet.

Sidst men ikke mindst, er det værd at nævne Saloum Delta Nationalpark, som ligger i den sydlige del af Senegal. Et kæmpemæssigt deltaområde på 500.000 hektar. Her smelter hav, skov og flod sammen i et sammensurium af dyreliv, natur og idyl. Et enestående område, placeret på UNESCO’s verdensarvsliste.

Senegals strande

Senegal er desuden også kendt for sin lange kyststrækning, og mange mennesker rejser hertil blot for at opleve de fantastiske strande. De brede og uspolerede sandstrande er nogle af de bedste i den vestlige del af Afrika. Badebyerne ligger som perler på en snor og her gynger de farverige ’piroque’ fiskerbåde i vandkanten.

Her på kysten slår surfere fra hele verden sig løs. Særligt omkring halvøen Almadies, ikke langt fra Dakar. Her er alt hvad et surferhjerte kan begære: sublime bølger, konstante dønninger, god plads og en gennemsnitlig vandtemperatur på 29 gr. Faktisk gør det Senegal til et af de bedste surferspots i verden. Måske har du set surferfilmen ’The Endless Summer’, der er instrueret af Bruce Brown i 1966? Den er netop filmet i Senegal.

I denne trailer kan du få indtrykket af bølgerne ud for Senegals kyst.

Dette var et lille indblik i de bedste naturoplevelser i Senegal. Lad dig inspirere af vores rejser hertil.