Slow safari: Kom ned i gear på din safari i Afrika

Moderne teknologi har skabt en verden, hvor vi alle føler, vi skal præstere og gøre det i fuld fart! Ofte snakker vi her på kontoret om, hvor vigtigt det er at træde et skridt tilbage og give sig selv tiden til at nyde omgivelserne og tage et pusterum fra hverdagen. Det kunne jo for eksempel være på en ‘slow safari’.

Vi forsøger altid at få klemt mest muligt ind i hverdagen, så at prøve at presse noget nyt ind i en allerede hektisk kalender kan være en udfordring. Alligevel gør vi det, og det ender ofte ud i en presset hverdag med alt for meget at se til.

Rådet her fra er at undgå at tage den tilgang med dig, når du planlægger din rejse. Det er altid fristende, når man besøger en ny destination, at udvælge en masse højdepunkter, som skal med i rejseprogrammet. Jovist er der selvfølgelig særlige stops, som skal inkluderes på turen. Det handler nok mere om, hvad du foretager dig, imens du rejser. Sørg for at tage pauser, så du kan sidde og tage dét ind, der opstår i øjeblikket. Det er ofte med til at tilføre kvalitet til oplevelserne.

Kom ned i tempo på safari

Tankegangen om at tage sig tid til pauser og koble af gør sig virkelig godt sammen med en safari. Det med at fjerne sig fra hverdagens hamsterhjul og gå totalt ned i gear er virkelig gavnligt. Det tager måske et par dage at vende dig fra konstant at tjekke din telefon og i stedet reagere på det, der sker omkring dig. Vend dig til tempoet i bushen og nyd at være tilstede i nuet.

Det er her ‘slow safari’ kommer ind i billedet. Det er en rejseform, der virkelig vinder frem for tiden, og det er der flere årsager til. For det første er det at give sig selv ekstra tid det samme sted virkelig undervurderet. Du vil begynde at opdage de små forandringer i miljøet, du befinder dig i. Måske vil du opfange signaler fra mopane-træerne, lægge mærke til fuglenes advarselskald og genkende spor fra leoparden og hendes unge, som du så aftenen før. Tiden tillader dig også at udvikle et forhold til personalet på campen og ikke mindst din safariguide. Fald i snak med de mennesker, der trods alt bruger størstedelen af deres dagligdag netop her. Det kan nemlig være utrolig givende at få indsigt i deres viden og store entusiasme for Afrikas vidunderlige natur og dyreliv.

Det er også værd at tænke på, at en længere rejse på samme lokation ofte vil resultere i bedre priser på overnatningsstederne. Det er jo altid en rar fordel, som de fleste gerne vil drage fordel af.

Et rejseprogram med plads til ro

Vi er alle bevidste om tiden som en dyrebar ressource. Det fleste af os føler nok, at vi har for lidt af den, men tænk i stedet på måden du bruger den, når du planlægger din næste rejse.

Hos Vores Afrika hjælper vi selvfølgelig gerne med planlægningsdelen og giver dig et overblik over det væld af oplevelser, der er at vælge imellem, så du får skræddersyet en rejse, hvor der er god balance mellem storslåede oplevelser og tid til eftertænksomhed.

Læs mere om vores skræddersyede rejser her.