Surfing på Madagaskar

Surfing har længe haft et eksotisk image og været symbolet på frihed, liv og glade dage. Og hvad nu hvis vi sagde, at du kan balancere på bølgen blå på selveste Madagaskar?

Madagaskar er nemlig en ukendt surferdestination for langt de fleste, men fordi øen har næsten 5.000 km kystlinje, endeløse sandstrande og et dybtliggende rev, byder Madagaskar på fantastiske forhold til surfing. Kombinationen af en unik, og for mange ukendt, surferdestination og verdensklassebølger gør Madagaskar til en oplagt destination til surfing.

Sæson for surfing på Madagaskar

Den bedste tid på året til at surfe på Madagaskar er fra marts til september. Det er de måneder, hvor lavtrykssystemer fra det sydlige Atlanten presser sig på, og skaber kraftfulde bølger, der ruller ind over kysten.

Der er stadig bølger på andre tidspunkter af året fra dønninger, der er dannet på baggrund af tropiske cykloner. Derfor kan du altså surfe på Madagaskar året rundt.

Hvor kan man surfe på Madagaskar?

Den sydlige del af øen anses for at være det bedste sted at surfe grundet strømme fra det sydlige Indiske Ocean. I det sydlige Madagaskar vil du finde mange surfspots af høj kvalitet. Mange af bølgerne opstår i koralrevet uden for kysten, hvilket betyder, at du flere steder skal med en båd for at komme ud til de områder, hvor bølgerne knækker. Dette kan arrangeres hos en lokal surf camp.

Vi har nedenfor listet nogle af Madagaskars bedste surferspots.

Sydvest: Lige syd for Tulear omkring landsbyen Anakao finder du masser af gode surfersports. Bølgerne er som regel mest intense i april og maj. Nævneværdige lokationer er Flameballs, Jelly Babies og Pousse Pousse.

Sydøst: Tôlanaro i det sydøstlige Madagaskar er stedet at være, hvis du vil surfe ved Madagaskars mest kendte surfspots. Det er her, du finder  steder som Monseigneur-bugten, Baie de Galion, Baie des Singes, Vinanibe-søen og Libanona. Den bedste sæson i området er fra april til august.

Nord: Dønninger fra nord og nordøst gør det muligt at finde surferbølger i det nordlige Madagaskar omkring landsbyen Antisiranana. Der er dog kun ét registreret surferspot på nuværende tidspunkt, og det finder du på det nærmest nordligste punkt af Madagaskar på den østlige side. Vil du surfe her, skal du satse på perioden fra maj til oktober.

Nordøst: På Toamasina-kysten finder du gode bølger langs østkysten af ​​Masoloa Nationalpark. Længere mod syd ved Mahambo finder du også et fedt surferspot, der dog bryder ret tæt på revet. Det er derfor ikke for nybegyndere. Også området Corre danner rammerne for god surfing, og stedet er velegnet til alle niveauer af surfere.

Hvilket niveau kræver det for at kunne surfe på Madagaskar?

På Madagaskar findes der surferspots til alle niveauer. Har du endnu ikke erfaring med at ride på de blå bølger, findes der surf camps, hvor du kan booke en instruktør, som hjælper dig godt på vej med at finde balancen på brættet. Men fat mod – det kan være en proces, der kræver tålmodighed.

Er du omvendt mere erfaren, vil der være gode muligheder for at udfordre dig selv. Styrken og størrelsen af bølgerne på Madagaskar varierer en del, så der vil helt sikkert være et godt spot til netop dig.

Er surfing bare ikke noget for dig, så kan det altså anbefales at sætte sig på stranden med en kold øl i hånden og bare betragte de dygtige atleter på havet. Det er et imponerende show at være tilskuer til!

Unsplash

Der er dog ét ‘men’, når det kommer til surfing på Madagaskar. Nemlig at Madagaskars farvande og kyster kan byde på besøg fra hajer. Sørg derfor altid for at spørge de lokale til råds, om der er spottet hajer den dag, du skal ud og surfe. Generelt er det en god idé at spørge de lokale om, hvor du bør surfe henne.

I videoen nedenfor kan du blive klogere på surfing på Madagaskar.

Interesseret i en rejse til Madagaskar? Du kan læse meget mere om vores rejser til Madagaskar her.