Afrikas seværdigheder: Table Mountain i Sydafrika

I Sydafrikas skønne og livlige metropol Cape Town står det ikoniske Table Mountain som det ultimative varemærke for byen. Table Mountain, også kendt som Taffelbjerget på dansk, er kendt for dets karakteristiske flade top, som af samme grund gør det muligt at nå toppen. Bjerget er 1.086 meter højt og fungerer som det ultimative udkigspunkt, hvorfra du kan skue ud over hele Cape Town.

Læs med her om den oplevelse, det er at besøge toppen af Taffelbjerget.

Med svævebane mod toppen

Ønsker du at tage til toppen af Taffelbjerget, findes der to måder at komme derop. Du kan enten vandre til toppen, eller du kan tage den mere magelige tur i svævebane. Sidstnævnte bringer dig bekvemt til toppen på en tur, der ikke varer mange sekunder. Det er dog en god idé at komme først på dagen, så køen til svævebanen ikke er for lang.

Udsigten fra Table Mountain

Udsigten – eller mangel på samme – fra Table Mountain er aldrig en garanti! Bjerget er nemlig kendt for at iføre sig “the table cloth”, som er et lag af skyer, der ruller ind over bjergtoppen for til sidst at falde ud over kanterne af bjerget og ned mod byen. Det er et helt særlig meteorologisk fænomen, som er en oplevelse i sig selv, når du besøger toppen. Uanset om du får oplevelsen med eller uden skyer, er Table Mountain en fantastisk seværdighed, som du bestemt ikke må snyde dig selv for.

Fra toppen er der desuden et væld af aktiviteter at kaste sig over såsom klatring og paragliding. Du kan også gå rundt og betragte den unikke natur og farverige flora, mens du nyder udsigten fra bjerget. Sagt på en anden måde, er der altså masser af aktiviteter at give sig til på toppen af Table Mountain.

Går du og drømmer om en rejse til Sydafrika, Cape Town, Table Mountain og andre af Sydafrikas enestående seværdigheder? Det forstår vi godt, hvis du gør. Hos Vores Afrika skræddersyer vi rejser til Sydafrika, og du skal være hjertens velkommen til at kontakte os eller læse mere om vores rejser til Sydafrika.