Tag på safari i Afrika til jul og nytår

Det er den tid på året, hvor halvdelen af befolkningen henvender sig til diverse magasiner og Sociale Medier for deres juledekorations-inspiration og menuplanlægning. Imens foretager den anden halvdel en hurtig U-vending langt væk fra de glødende indkøbscentre, og undersøger internettet efter eventuelle sidste øjebliks specialtilbud til et sted langt langt væk. Vi er ikke alle skåret over samme kam, og mens de travle butikker og festlig musik måske giver nogle mennesker en følelse af hyggestemning, begynder andre i stedet at drømme om store åbne rum og stilhed.

Naturligvis er familietid den bedste tid, for mange, men det samme gælder middag og gin og tonics ved poolen, hvor der absolut ikke bliver bedt om noget i mindst fire timer. Vi ved det godt; du er splittet mellem at tilbringe en uge i blød pyjamas, og begejstring for farverige julelys, eller alternativt absorbere den afrikanske varme under en stor solhat med udsigt til elefanter, der paraderer over savannen.

Bare rolig, vi har her samlet fire gode grunde til at tilbringe jul og nytår på safari. Selv tak.

Julefest helt uden madlavning eller rengøring

Safari i Afrika er synonymt med overspisning på den bedst tænkelige måde. Der er så meget god mad, der serveres på alle tidspunkter af året, men i løbet af julen begynder safarikokke virkelig at give den gas med den helt særlige menu. Fra tidlig morgen kan man mæske sig i hjemmelavede krydderboller og shortbread til luftige æggekager, frisk frugt og tærter, charcuteri fade og lækre, mættende smagsnuancer over hele linjen. Du går bestemt ikke sulten i seng.

Mad er så meget en del af både vores kultur, og selvfølgelig for at føle os velnæret og tilfredse. Og om du er på safari i julen eller ej, så spiser du med stor sandsynlighed (mange) ekstra lækre og hjemmelavede måltider, der leverer 100% med hensyn til komfort og smag. En julesafari betyder, at du kan vinke pænt farvel til køkkenopgaver, så glem alt om glaserede æbler, flæsesteg og ris a la mande, og glæd dig i stedet til at smække fødderne op og slappe helt af.

Et tiltalende fravær af alt for mange mennesker

Ingen tvivl om at vi generelt holder meget af at tilbringe tid med vores yndlings-mennesker. Juletiden gør det muligt for fraværende tanter, onkler, fætre og kusiner at bruge kvalitetstid sammen og lette belastningen en smule for de travle småbørnsforældre. Men ligeledes kan et hurtigt smut ned efter en nød-liter mælk julemorgen hurtigt blive til en times lang affære med et par tusinde mennesker, som er i samme knibe. Lange køer af mennesker, der disse dage har et stort overforbrug af kaffe med overtrætte børn på slæb, er ikke helt vores idé om morgenhygge.

Forestil dig i stedet en lystig kvidren fra fugle, der på den gode måde invaderer din søvnige underbevidsthed lige før daggry. Og når den lyserøde tidlige morgenstund forvandler sig til en smuk ny dag, brister det med vildtliv lige udenfor. På vej hen efter din første kop kaffe er de eneste skarer, du kan støde på, højst sandsynligt flokke af antiloper, der græsser på sletterne. Og der er bestemt ingen chance for, at du kommer til at mangle mælk lige her i dette paradis.

Solskin, stjerner og afrikanske landskaber

Hvor tager man hen, hvis man vil opleve en sol, der skinner og stjerner der lyser himlen op i mørket? Du finder begge disse ingredienser til en magisk ferie i Afrika. Nærmere bestemt kunne den store Namib-ørken være et ganske godt bud. Stedet er verdensberømt for sine store åbne rum, kæmpe sandklitter, samt horisonter og landskaber, der vil blæse dig bagover. Solskin er givet i ørkenen, og selvom temperaturen kan være ekstrem, lover vi, at din juleferie i Afrika ikke bliver ødelagt af steghede ørken temperaturer. Når den klare blå himmel bliver til mørk nat, erstattes den med et enorm glimtende stjernehav, som umuligt kan opleves lige så andre steder. Forestil dig en nytårsaften, der ikke bliver oplyst af fyrværkeri, men derimod af stjerner over en gammel afrikansk ørken. En fest med stil, omgivet af endeløse kilometer af sand, hvor ørkenelefanterne bor. Perfekt start på et nyt år, ikke sandt?

Tid til afslapning i Afrika

Hele pointen med en ferie er også at slappe lidt af indimellem, så du kan vende tilbage hvor du slap med fornyet energi og et nyt perspektiv. Det er tid til at forynge og nulstille, og nogle gange kræver en fuldstændig nulstilling noget så simpelt som en god nats søvn. Eller et par stykker. At gå tidligt i seng efter en oplevelsesrig dag, hvor du har lagt øjne på den naturlige skønhed i dine omgivelser, langt væk fra skærmen på en computerskærm, vil helt sikkert ændre din søvn. At vågne op med solopgangen er et energi boost, og at falde lidt senere i søvn til cikadernes sang er ganske enkelt luksuriøst. Ægte hvile er uvurderlig og ofte vil det hen over julen ikke være noget, du typisk får meget af. Sene nætter, masser af overbærenhed, aktiviteter og familieansvar efterlader meget lidt tid til stille, langsomme time-outs.

At tilbringe tid på en Afrika safari i julen lader dig slippe for juletravlhed, og måske kan man overveje, om man ind imellem fortjener at komme væk fra den hurtige, travle, støjende familiejule-dagsorden og de store nytårsplaner. Du er naturligvis altid velkommen til at skrive eller ringe til os for et uforpligtende rejseforslag. Du finder vores kontaktinformationer i den gule rubrik i højre hjørne.