Tag på vandresafari i Afrika

At opleve den afrikanske busk til fods er en af de mere fordybende og utrolige oplevelser at nyde, mens du er på safari. De fleste lodges, luksus- eller budget såvel som telt lodges tilbyder en eller anden form for en vandretur. Som regel en morgenvandring eller en spadseretur efter brunch. Men for de mere eventyrlystne blandt jer er der nogle fantastiske vandresafarier, der tilbydes, hvor man går og går og ikke laver andet end at gå. Medmindre det regner, så foregår safarien i Landcruiser. I dette indlæg ser vi nærmere på nogle af de almindelige spørgsmål, der bliver stillet om vandresafari i Afrika.

Hvad er en vandresafari?

Udforsk Afrika til fods i et langsomt tempo med professionelle vandringsguider, der vil udpege interessante dyrespor, fauna og flora. Følg en møgbille, gæt hvilket dyr der skabte den lyd og mærk spændingen ved at spore større dyr. De fleste rejsende, der befinder sig i en safaribil savner de dufte og seværdigheder, der findes, når du krydser de vilde stier på en vandring. Der er mulighed for at gå mellem 5 og 12 km om dagen, opdelt i en morgen- og aftenvandring. Du vil tilbringe resten af tiden ved lodgen og undgå middagsvarmen. Lodges har tendens til at være teltede safari camps med nogle luksuriøse detaljer, mens de stadig opretholder ægtheden af en vandresafari fra en svunden tid.

Er det sikkert at tage på vandresafari i Afrika?

Du vandrer i naturen, så naturligvis vil der altid være et lille element af risiko. Guider, der der tager dig med på vandring, er dog altid meget erfarende top-guider med mange års træning bag sig. De kender dyrene og området utroligt godt, og mange bærer rifler, hvor det er tilladt. Blot for en sikkerhedsskyld og for at skræmme eventuelle dyr væk. Du vil blive orienteret, inden du starter med at vandre, du skal lytte til hver instruktion, og således kan du se frem til et afrikansk eventyr ud over det sædvanlige. Du opretholder afstanden til de større dyr, og din guide holder jer alle afskærmet fra dem. Disse vandreture inkluderer som regel to guider eller en guide og et trackerteam, så du vil være i gode hænder.

Hvad skal man have på til en vandresafari?

Sand, khaki og olivengrønne er altid en god ide. Generelt set er det godt at gå efter de naturlige farver, som man finder i bushen. Mens vi kan slippe af sted med farve på bagsiden af vores køretøj, er det et must, at når du blender ind, når du vandrer i bushen. Du kan med fordel bære lange bukser og måske en tynd kort- eller langærmet t-shirt eller skjorte. Det bliver hurtigt varm i Afrika, så pak en lille rygsæk til det tøj du smider/tager på samt en flaske vand. Behageligt tøj er vigtigt, da du skal gå mindst 5 timer om dagen.

Hvilke sko skal man have på på en vandringssafari?

Hold øje vejret inden du rejser. Hvis du rejser i regntiden, eller hvis du har floder og regnskove at krydse, skal du pakke dine vandrestøvler. De holder dine fødder tørre og dine ankler beskyttet, når du glider gennem de mudrede områder. De fleste vandre-safarispor sker i den tørre sæson, så et par gode trail-sneakers vil gøre underværker. Hvis du ønsker at bære shorts, skal du overveje et par gators for at beskytte dine ankler mod lave buske og torne.

Hvor kan man tage på vandringssafari i Afrika?

Flerdages vandre-ruter vinder popularitet omkring de afrikanske hotspots i Afrika. I Sydafrika kan du tage på vandresafari i Greater Kruger National Park-området og malariafri gåture i Shamwari Game Reserve i Eastern Cape og i Sanbona Wildlife Reserve i Western Cape. I Botswana kan du udforske sporene over Delta-vandringssafarien. Ligeledes kan du tage til Zimbabwe Hwange National Park-stien og Mana Pools-området. Zambia er kendt for episke vandringssafarier i South Luangwa, hvor du går fra Bushcamp til bush camp og også nyder en nat under stjernerne ved bredden af floden. Vandreture natten over i Namib-ørkenen i Namibia, Masai-stier i Kenya og stier i Selous i Tanzania byder alle på spænding for den frygtløse besøgende.

Ser man Big Five på en vandresafari?

Måske! De store fem, som er elefant, løve, bøffel, næsehorn og leopard, ligger øverst på alles ønskeseddel, hvorfor vi også foreslår et ophold på lodgen. Det er usandsynligt, at du vil se alle de store fem til fods. Du kan med stor sandsynlighed opleve elefanter, bøffel og næsehorn på afstand. Måske spidsen af en leopardshale, hvis du er heldig. Mange af lodgenes vandrestier har et reservekøretøj, så hvis The Big Five-observationen er for god til at modstå, vender du tilbage i køretøjet. Du kan desuden muligvis se de smukke geparder, mens du vandrer, især i områder, hvor de er vant til guiderne.