24 oplevelser i Cape Town

Mindst 24 oplevelser i Cape Town for enhver smag finder du i den sydafrikanske metropol, som de fleste kender af navn. Listen byder på inspiration til en ferie i Cape Town hvad enten du er ung, voksen eller pensionist, om du rejser alene, i en gruppe eller sammen med børn.

1. Kajaksejlads i Cape Town

Humpback hval

Cape Town set fra vandet i en kajak, vil give dig et særligt indtryk af byen, der tager sig fantastisk ud fra vandsiden. Specielt på en tidlig sommermorgen, er der god mulighed for, at du finder dig selv omgivet af delfiner, mens du padler afsted. De elsker nemlig Ganger Bay området.

I hvalsæsonen kan du se hvaler, der rejser til farvandene ved Cape Town for at kælve. Du vil ofte også kunne nyde synet af solfisk, pingviner, pelssæler, oddere, vandmænd og skarver, der dykker i havet, når du sejler i kajak.

2. Vinsmagning i Western Cape provinsen

Paarl, Sydafrika, Vin

Tag på en vinsmagning, der ikke ligner alle de andre. Der er over 2.000 vinmarker og vingårde i den vestlige Cape provins, så hvor skal du starte? Lad dit rejsebureau bestille en vintur, så du kan udforske provinsen gennem vin. Du kan besøge op til fem vingårde om dagen – og endnu flere, hvis du vælger at afsætte et par dage til formålet.

Læs mere om vinprovinsen Western Cape.

3. Se på moderne afrikansk kunst

zeit MOCAA Museum-cape town-sydafrika-flickr-1024x685

Besøg verdens største samling af moderne afrikansk kunst på Zeitz MOCAA Museum. Her kan du fordybe dig i kunsten, beundre arkitekturen eller bare udforske området V&A havnefront, hvor museet er beliggende.

4. Strandliv og badning ved False Bay-kysten

Cape Town Beach

Kyststrækningen byder på attraktioner for de fleste. Er du vild med strandlivet kan du besøge den dejlige strand, hvorfra du har en fantastisk udsigt over False Bay kysten. Stranden ligger beskyttet i bugten, og det giver et fint klima. Her er der smukke strækninger af hav og sand, hvor du kan slappe af til lyden af bølgernes brusen og med tæerne begravet i det varme strandsand.

Har du lyst til en lidt anderledes badeoplevelse, kan du også tage en svømmetur i en af de stenpools, der findes i området. De er dannet naturligt og det føles både eksotisk og lækkert at tage sig en dukkert i de rammer.

5. Ta’ på kunstvandring og kulturel torsdag

Den første torsdag i hver måned holder mange af Cape Towns butikker, restauranter og især kunstgallerier åbent til langt ud på natten. Her kan du shoppe, spise og se på kunst, men du nyder byens stemning og alle lysene i mørket.

Eller deltag på en Walking Art Tour i byens kulturelle boheme forstad. De finder sted hver anden torsdag i måneden.

6. Kig på street art i Cape Towns Woodstock-kvarter

woodstock-cape town-sydafrika-flickr-1024x685

Oplev urban kreativitet på en street art tour i Woodstock-kvarteret. Dette trendy kvarter har en række mure, der er prydet med spændende grafitti-kunst. Værkerne er farvestrålende og meget flotte. Indånd viben i Woodstock og nyd de mange blomstrende, kreative udfoldelser i bydelen.

Tjek den gamle Biscuit Mill i Woodstock ud. Dette pulserende mekka er hjemsted for Neighbourgood markedet. Det er et ugentligt lørdagsmarked, med håndværk, brugskunst, mad og drikke, samt en række stande med tøj.

7. Ta’ til Cape Point

cape fur sela-sæl-cape town-cape point-sydafrika-flickr-1024x685

Tilbring en dag på en af de bedste naturreservater i Sydafrika, Cape Point. Her kan du se livlige pingviner og pelssæler i massevis. Nyde naturen og nyde kontrasten til den pulserende metropol.

8. Smag verdens stærkeste kaffe

black insomnia coffee-cape town-sydafrika-google-1024x685

Mens du besøger byen kan du udfordre dig selv med at smage på verdens stærkeste kaffe, der laves af Black Insomnia Coffee Company. Den er tilgængelig hos en række kaffebarer i Cape Town, som har det lokale Java-mærke. Kaffen indeholder 6% mere koffein end dets nærmest beslægtede kaffesorter i USA.

9. Oplev vild luksus med Blue Train

blue train - sydafrika-flickr-1024x685Se Garden Route på Blue Train. Denne klassiske form for rejse er indbegrebet af elegance og luksus.
Eller hop ombord på damptoget, der krydser sin vej igennem en idyllisk dal nær Cape Town.

10. Bestig Table Mountain

table-mountain-cape-town-sydafrika

Dette er et klart must: Du bliver nødt til at ”bestige” Table Mountain – Den er en del af de 7 nye vidundere af naturen.

11. Ta’ på vandretur til Lion’s Head

lion's head-cape town-sydafrika-flickr-1024x685

Tag på en fantastisk vandretur til Lion’s Head.

12. Nyd skønheden i Kirstenbosch Botaniske Have

kirstenboch-cape town-sydafrika-flickr-1024x685

Tjek Kirstenbosch Botaniske Have ud – Den fantastiske have blev udnævnt til ”Årets Internationale Have” af International Garden Tourism Awards Body i 2015. Der er også en stor trætop baldakin gangbro, der er kaldt ”Boomslang”. Det blev erklæret det smukkeste objekt i Sydafrika i 2015.

13. V&A Waterfront

tanzania-dar-es-salaam-waterfront-flickr-1024x685

Besøg V&A havnefront. Det er mere end bare et turistmål, der dagligt bliver besøgt af lokalbefolkningen. Der er gratis live musik i weekender og helligdage på V&A Food Market.

Turister såvel som de lokale elsker den for sine restauranter, lokale og internationale butikker og endeløse variation af underholdning. Silo Distriktet er blevet et af de mest populære spots på V&A havnefront.

15. Signal Hill

lion's head, signal hill, cape town- sydafrika-flickr-1024x685

Udnyt den vidunderlige Signal Hill. Du kan paraglide fra den berømte høj med Parataxi, eller udforske udsigten til det kølige og rolige Atlanterhav nedenfor. Du kan også bare stoppe op et øjeblik, ånde ind og bare nyde solopgangen eller solnedgangen.

16. Boulder’s Beach

pingviner-sydafrika, Cape Town

Besøg Boulder’s strand i Simon’s Town. Det er der, du vil finde en koloni af pingviner, der bosatte sig der i 1982.

17. Besøg Nelson Mandelas fængsel på Robben Island

robben-island-cape-town-sydafrika

Tag en tur til den historiske Robben Island, hjemstedet for et fængsel, der husede mange politiske fanger under apartheid. Den mest berømte fange var Nelson Mandela.

Du kan læse om Nelson Mandelas betydning for Sydafrika på vores rejseblog.

18. Surf ved Muizenberg stranden

Surfer in Senegal

Sørg for at besøge Muizenberg-stranden. Den populære sandstrand er et glimrende sted for surfing og har de kendte farverige skiftkarme, der fremgår på mange Cape Town turistbilleder.

19. Nyd udsigten fra Rhodes memorial

rhodes memorial - cape town - sydafrika-flickr-1024x685

Besøg Rhodes Memorial, som ligger på bakkerne af Devil’s Peak Mountain (ved University of Cape Town). Denne placering tilbyder fantastisk udsigt over byen, og er også et afslappende sted, hvor man kan slappe af med vennerne.

20. Kom helt tæt på de hvide hajer

table-mountain-cape-town-sydafrika-hajdykning

Prøv hajdykning og dykning med andre uhyggelige rovdyr i Gansbaai. Kun to timer fra Cape Town. Dette sted er kendt i hele verden som den store hvide hajs hovedstad. Oplevelsen er ikke for alle og enhver, men forbeholdt de modige vovehalse. Er du til den slags, er det vist svært at finde et vildere adrenalinsus!

21. Snorkel med pelssæler

Tag på sæl-snorkling. Det er det ultimative Cape Town must-do. Og du behøver ikke at være professionel. Plus dit udstyr leveres. Alt du skal gøre er at følge instruktionerne fra din guide. Du har en professionel PADI mesterdykker ved din side og kan slappe af i vandet, mens pelssæler danser og dykker i vandet omkring dig.

22. Udforsk ‘det gode håb’-grotten

dias beach - cape of good hope-cape town-sydafrika-flickr-1024x685

Udforsk Cape of Good Hope. Dette klippefyldte land er ved kysten af Cape Peninsula og er kendt som en af de største grotter i det sydlige Atlanterhav.

23. Dyk ned i slaveriets historie i Sydafrika

slave lodge - cape town - sydafrika - flickr

Besøg Iziko Slave Lodge, som er en af de ældste bygninger i Cape Town. Dette museum er blevet omdøbt flere gange gennem årene og udforsker slavernes historie i Sydafrika.

24. Besøg Afrikas største fuglepark

 

Besøg World & Birds. Dette er Afrikas største fuglepark med over 3.000 fugle og 400 forskellige arter, spredt udover 4 hektar jord.

Se mere på rejser til Sydafrika.