De bedste vandreruter i Det Sydlige Afrika

Det sydlige Afrika har vandrestier i verdensklasse, der spænder i vidt i både terræn, vanskelighed og varighed. Der er kyststigninger, skovvandringer, bjergudflugter og kløfter, der fører den ivrige friluftsmand gennem nogle af regionens mest storslåede natur. Dette er et eventyr, der får dig til at trække vejret hurtigere, svede lidt mere og sætte dit sind i en ærefrygtstilstand. En fysisk udfordring er lige så god som en ferie, den befrier dit sind, krop og sjæl for alt, hvad der ikke længere tjener dig og omlægger dit liv. Mange mennesker behandler udendørs aktivitet som medicin, brændstof, ernæring til sindet, og vi kunne ikke være mere enige. Far vildt og bliv genfundet i naturen på en af disse tre vandreture, som allerede ligger planlagt i forskellige lande i det sydlige Afrika. God fornøjelse.

Tag på vandring i Fish River Canyon i Namibia

Ta’ alt med på ryggen (inklusive drikkevand), beundre stjernerne og efterlad kun dit fodspor.

Afstand:
Ca. 90 km eller mindre, hvis du tager de officielle afgrænsede genveje undervejs. Hvis du tager alle genveje, reduceres afstanden til ca. 75 km, men mens kortere ruter kan reducere kilometerne, er ruterne undertiden mere udfordrende end den flade vandretur langs kløftbunden.

Varighed:
5 dage i gennemsnit, mens nogle udfordrer sig selv til at gøre det på 4 dage, og andre planlægger at gøre det lettere og afslutte vandringen på 6 dage.

Sværhedsgrad:
Denne 5-dages vandretur er en udfordring med hensyn til varme og nogle dage, der dækker temmeligt krævende terræn, som blødt flodsand og kampesten. De første to dage går langsomt gennem kampesten og hop over sten. Her efter flader terrænet lidt ud, så du går på mere almindelig vej. På dag fire, vil der være lidt varierende terræn, der vil holde dig nysgerrig og udfordret. En stejl nedstigning ind i kløften den første dag er hård for nogle mennesker, mens mere erfarne vandrere ikke finder det et problem. Samlet set kræves et moderat fitnessniveau for at gennemføre denne vandretur, og det er sandsynligt, at du kommer til at prikke blærer i en euforisk tilstand af “Jeg gjorde det” hen mod slutningen af vandreturen.

Sæson:
Vandreturen er lukket i sommerens nedbørssæson mellem oktober og marts, da forholdene er for barske. Vinteren er den bedste tid at vandre på Fish River Canyon (mellem maj og midten af ​​september). Mens temperaturen i løbet af dagen er mild i forhold til om sommeren, kan man alligevel godt nå op på 30 grader eller mere ved middagstid, så forbered dig på at blive varmet godt igennem. Nætterne kan derimod være i den modsatte ende af spektret og det kan blive meget koldt. Så vær forberedt på lidt af hvert. Prøv eventuelt også at tjekke vandstanden i Fish River, før du udvælger dine rejsedatoer, da det virkelig kan være at foretrække med lidt afkøling i vandet undervejs. Og et andet tidsorienteret tip: prøv at vandre ved nymåne, så du kan få mest muligt ud af stjernerne.

Højdepunkter:
Du vil blive forbløffet over mængden af ​​vilde dyr i det meget tørre miljø. Lige fra Namibias berømte vilde heste til zebraer, kuduer, bavianer, masser af fugle og alle mulige sten-firben. Ligeledes kan du nyde godt af synet af de fantastiske klippeformationer og svovlvarmekilderne, som du kan berolige dine muskler i på dag to. At se kløfte-væggene lyse op i den gule sol sent om eftermiddagen er et syn, der vil sætte sig i dine minder for altid. Ligesom stjernerne, der ikke undlader at imponere i dette fjerntliggende, øde miljø. Ren magi.

Gå langs Otter Trail i Sydafrika

Tag et kig langs den berømte forrevne kyst på den ældste vandresti i Sydafrika.

Afstand:
Den er ca. 45 km; helt nøjagtigt 42,5 km vandring i strålende frisk havluft, ved kystnære huler og klipper, vandfald og floder i skoven.

Varighed:
Du bruger fem dage på at tilbagelægge denne afstand, som, selvom den er kort, også er ganske teknisk avanceret.

Sværhedsgrad:
Otter Trail er en ret hård vandrerute, og det højeste antal kilometer, du dækker på en dag, hvor du går langt, er 14 km. Det går meget op og ned, når du skal passere stenede sektioner for igen at vandre op ad for at gå langs klippetoppe med udsigt over havet, og derefter ned for at krydse floderne. Ikke alene skal du være fysisk forberedt på dette som en vandretur, det kan også anbefales at være en kompetent svømmer. Dette da der afhængigt af tidevand er to floder, du muligvis har brug for at svømme over. Det handler mindre om udholdenhed og mere om teknisk evne på en række terræn. Herunder stejle stigninger og skrænter du skal ned af samt møde kampesten og strandsand. Luksusen ved dette spor er, at der er en behagelig seng, et toilet og et braai-sted at se frem til ved slutningen af din vandring ​​hver dag. Der er skraldespande til at bortskaffe dit affald i dine hytter natten over, og der er masser af vandpunkter undervejs. Hver udfordring bliver mødt med den ultimative belønning, hvilket gør det til et spektakulært eventyr.

Sæson:
Otterstien er åben hele året, men det er vigtigt at overveje regnen om vinteren. Ingen ønsker at vandre på en kyststi i regnvejr. Den sydafrikanske vinter varer fra maj til september med august som den vådeste sæson. Det kan være koldt og elendigt vejr i løbet af denne tid, mens sommer-højsæsonen fra december til februar kan byde på temmelig varmt vejr. For at undgå ekstreme forhold anbefaler vi at booke i foråret eller efteråret (september til november og marts til maj). Men vi tager bestemt solskin over regn til hver en tid, og da der er et par muligheder for at svømme og blive våde undervejs, ville disse punkter på ruten tjene som en et lækkert og køligt break fra sommervarmen. Meget vigtigt er det, at du kontrollerer tidevandsplanen og tiden for din afgangstid, og desuden at holde dit tempo i skak for at møde de store flodovergange (Elandsbos og Bloukrans) ved lavvande.

Højdepunkter:
Bortset fra den konstant imponerende udsigt over Sydafrikas kystlinje i Det Indiske Ocean, kan du se frem til endnu en godbid i form af  kystskovens vilde dyr. Stien er opkaldt efter Capes kloløse odder, så hold øje med en særlig observation. Bort set fra det vandrer du i et område med bushbucks og bushgrise, honning grævling, karakal genet, bavianer, vervet abe og leopard. Hold desuden øje med hvaler, sæler og delfiner. Nogle højdepunkter langs ruten inkluderer regelmæssigt svømning i floder og hav, plus der er en naturlig tidevandspool på dag tre, hvor du kan snorkle og hoppe i fra en klippe. Jerling River-vandfaldet på dag et er den første store belønning for denne vandretur, og at slutte hver dag af med en seng, rindende vand, brusebad, toilet og braai er alle belønninger i sig selv. Braad er i øvrig sydafrikansk BBQ.