Vandring i Kenya – 15 fantastiske oplevelser

Ta’ med Rickshaw på vandring i Kenya. Safarilandet Kenya er kendt for sine store nationalparker og sit rige dyreliv, men landet er også ideelt til hiking og vandreture i naturen. Kenya byder på en lang række velegnede destinationer til vandreture af mere eller mindre strabadserende og krævende slags. Kenya har hiking muligheder for enhver smag og fysik. Vi har her samlet vores bud på de 15 bedste vandreoplevelser i Kenya.

Fantastiske vandreoplevelser i Kenya

Mount Longonot: Vulkanvandring

mount-longonot-kenya

Den uddøde vulkan, Mount Longonot, er ideel til en spændende og anderledes dagsudflugt på din rejse til Kenya. Med det seneste udbrud helt tilbage i 1700-tallet er den sovende vulkan blandt de bedste vandrestier og mest unikke naturoplevelser i Kenya.

Vulkanen Mount Longonot ligger smukt placeret i Great Rift Valley, og den er et populært udflugtsmål blandt dem, som vil kombinere safarioplevelser med aktiv ferie med fysisk udfoldelse. Fra toppen, ca. 2.780 meter over havoverfladen, kan man nyde den smukke og betagende udsigt over Aberdares, Great Rift Valley og søen Lake Naivasha. Det er desuden muligt at kigge ned midt i den nu uddøde vulkan, der i dag består af grønne og frodige græssletter. Udsigten over krateret i bjerget er endnu mere betagende.

En time fra Nairobi

Mount Longonot ligger ca. en times kørsel fra Nairobi. Her starter vandreturen i ca. 1,8 kilometers højde og alle med almindelig god fysik og kondition kan gennemføre turen. Typisk vandrer du tidligt om morgenen for at undgå den stærke sol midt på dagen. Selve opstigningen er opdelt i fire etaper. Den første del er den mindst udfordrende. Her er der rigtig god mulighed for at nyde omgivelserne og den smukke udsigt. Samtidig er det en god idé, at klargøre lunger og lemmer til den mere krævende, men spændende anden etape. Når anden etape er overstået er det tid til et lille hvil langs den knap så krævende tredje etape. Fjerde og sidste etape, selve opstigningen til toppen, er af mere krævende karakter, men bestemt alle anstrengelserne værd, når du når toppen af krateret. Her kan du nyde den ualmindeligt smukke udsigt over Naivasha og Great Rift Valley.

Lokal guide som ledsager

På turen bliver du akkompagneret af en lokal, engelsktalende guide, som står til din disposition op ad krateret og ligeledes hjælper dig med akklimatiseringen, som skal foretages i 1,8 kilometers højde. Han er desuden bevæbnet på grund af de mange vilde dyr, der lever i området. Hele turen er kun på omkring 8-9 kilometer, men meget stejl. Derfor tager turen fra parkens indgang til Longonot Peak omkring 4-5 timer. At gå rundt om krateret på toppen tager yderligere ca. to timer. Longonot Peak ligger i ca. 2.780 kilometers højde.

Mount Kenya: Teknisk klatring eller Naro Moru Vandretur

Mount_Kenya_1024x865

Mount Kenya betragtes som den mest udfordrende tekniske stigning i Afrika. Bjerget tiltrækker erfarne klatrere fra hele verden. At nå helt til tops kræver både faglig viden, assistance og det rigtige udstyr. Enhver fit trekker har en rigtig god chance for at nå punktet ‘Lenana’. Opstigningen til selve toppen, de to sneklædte tvillingetoppe ‘Batian’ og ‘Nelion’ er en seriøs teknisk klatring henover is og klippefremspring. Klatringen er en stor oplevelse, og den bør planlægges og forberedes godt. Sørg for at have helt styr på udstyr mv.

En dag eller en lille uge på bjerget

Hvis du ikke har 5-6 hele dage afsat til at bestige hele bjerget, kan du på 6-8 timer vandre til Met Stationen i en højde på 3.050 m. Vandreturen starter ved Naro Moru-porten til ​​Mt. Kenya National Park, går gennem skoven og gennem en bambuszone. Den stejle stigning begynder ved Percival’s Bridge, en cirka to timers vandretur. Her kan du møde både elefanter, bøfler og colobusaber. Nogle vælger at fortsætte herfra mod den alpine zone. Det er yderligere en times vandring. Udsigten er fantastisk og det ekstra lille trek værd. Her er landskabet dækket af særskilt vegetation som senecio, kæmpe lyng, lobelia og tussock græs.

Ngong Hills

ngong-hills-nairobi-kenya

Ngong Hills ligger i kort afstand fra Nairobi. Bakkerne er let tilgængelige med bil. Vandreture starter fra nordsiden i en højde af 1.961 m. over havets overflade. Den indledende del af stien skærer gennem landsbyen, derefter forbi en vindmøllepark og videre opad. Vandreturen tager dig op og ned i det bølgende bakkelandskab. Sporet slutter ved den sydlige del af bakken kendt som Kona Baridi. Turen tager cirka 4-5 timer at afslutte, afhængigt af din form.

Karen Blixens grønne bakker

Ngong Hills er beliggende i Karen Blixens gamle område i Kenya. Et område, som er kendt for sin ro og skønhed. De fredfyldte og frodige grønne marker ved Ngong er bare indbydende. Ngong er det bedste sted for vandreture i denne del af Kenya, mener mange. Netop på grund af sin ro, det maleriske miljø og det ujævne terræn, der er velegnet til vandreture.

Kakamega Forrest

kakamega-forest-kenya

Den frodige Kakamega skov har mange gode stier. Det store udvalg af unikke planter og dyr gør vandring i skoven til en virkelig fascinerende oplevelse. Vandreforholdene er ganske optimale, selvom man bør være forberedt på lejlighedsvis regn.

Der er en række stier og vandreruter, der giver mulighed for vandreture og gåture af forskellig længde. Du kan finde god indkvartering i skoven, hvis du ønsker at bo under et grønt tæppe. Skoven giver gode muligheder for udforskning. Lokale guider har en stor viden om skoven, og de kan derfor give besøgende et ægte indblik i skoven og dens rige mangfoldighed. Kakamega er populær blandt folk, der er interesserede i særlige fuglearter og blandt naturelskere.

Karura Skov

karura-forest-kenya

Karura skov er en af de bedste vandrestier for familier. Skoven er enhver naturelskers paradis med et væld af træarter og fugleliv. Der er mange vandrestier, der dækker en rute på ca 50 km. Stierne fører dig forbi huler og et vandfald. Hovedstien er en stabil tur på en grusvej, når den drejer til højre ved et markeret punkt og falder ned ad en stejl bakke helt til floden. Derfra stiger det igen, indtil du kommer til hulerne. Disse huler menes at have været et skjul for Mau Mau-krigere under kampen for uafhængighed. Herefter finder du vandfaldet. Det er også muligt at udforske Karura skoven på cykel.

Hell’s Gate

Hell's_gate_Kenya

Hell’s Gate er en spændende vandreattraktion. Den byder på en af de bedste vandreture i Kenya. Der er høje klipper med flere mulige ruter, og masser af muligheder for klatring og rapelling. Fischer-tårnet, en stor vulkansk søjle, udgør også en god stigning. De imponerende Rift Valley klippeflader udgør parkens yderside. Den tiltrækker mange nybegyndere i klatring. Ol Njorowa Gorge, på den anden side, er en af de bedste vandrestier. Langs strækningen, på ca. 24 km. kommer du forbi varmtvandskilder, der leverer vand til et lille vandløb i bunden af kløften. I Hell’s Gate kan du være heldig at møde giraffer. Turen kan tage mellem 3-6 timer. Den betagende natur kan også opleves, mens man cykler. sammen med dyreliv som giraffer.

Dette er Kenyas mindste nationalpark, men attraktioner er talrige. Der er fx. både vandreture, klatring, rapelling, cykling, fugleture og besøg på masai kulturcenter.

Menengai krater

menengai-crater-kenya

Dette er det største krater i Kenya og den næststørste i Afrika. Her har du muligheden for en fremragende vandretur i dette område til kanten af Menengai Crater, højt over Nakuru by. Det er muligt at klatre op til kraterkanten (2.272 m). Det højeste punkt, kaldet Viewpoint, ligger i 2-3 km. højde. Udsigten fra denne højde er ærefrygtindgydende. Du kan se Lake Nakuru tone frem i horisonten umiddelbart bagved Nakuru by. Fra udsigtspunktet er der en vandresti, der går ned til bunden af krateret. Det højeste punkt på kraterets sider er 500 m. over bunden. Vandreturen tager ca. 6 timer fra byen Nakuru til krateret og tilbage igen.

Mount Elgon

mount-elgon-uganda-kenya

Mt. Elgon ligger på grænsen ml. Kenya og Uganda. Det har et krater med smukke landskabsformationer som søer med varme kilder og to kløfter – Suam og Simu. Men det meste er på den ugandiske side. Vandrestien, der  har en støt stigning, starter fra Rongai-porten i Mt. Elgon National Park. Med en lokal guide vil du gå forbi de berømte Kitum Caves. Fortsæt til Road Head, bunden af den højeste top og derefter videre til Koitoboss Peak. Med sine 4.187 m er dette det højeste punkt på Mt. Elgon på den kenyanske side. Opstigningen og nedstigningen tager ca. 6-8 timer, eller længere, hvis du slår lejr for natten.

Vandrere bør være godt forberedt. På trods af bjergets beliggenhed kan der være koldt, og det regner ofte. Du skal have masser af varmt tøj og robust fodtøj. Der er flere etablerede ruter på Elgon, men bjerget egner sig også fint til udforskning og fri vandring. De lokale guider er din bedste ressource til begge.

Nairobi Arboretum, Botanisk have

Kenya_nairobi-arboretum

Nairobi Arboretum, Nairobis botaniske have, støder op til rådhuset og den dækker et areal på 30 hektar. Det blev øremærket hertil af regeringen i 1907 med det formål at plante hurtigtvoksende eksotiske træer til brug under konstruktionen af Mombasa-Kampala-jernbanen. Den dag i dag har haven over 350 typer af både eksotiske og lokale træer. Der er faste stier i hele haven, som tjener som vandrestier. Med et godt bevaret naturligt og eksotisk miljø komplet med stier til vandring, er den botaniske have et sted midt i byen, hvor du kan indånde og nyde lidt natur og gå en hurtig vandretur.

Nairobi Safari Walk, Nairobi National Park

Nairobi national park

Nairobi Safari Walk er en natursti i Nairobi Nationalpark. Det tager cirka to timer at gå vandreturen rundt i parken. En snoet strandpromenade dækker tre forskellige store levesteder. Det første er et vådområde, hvor krokodiller daser. Det anden er et område med savannegræs, hvor du kan få øje på dyrelivet, herunder en albino zebra, leoparder og den sjældne bongo. Det tredje  er et skovområde, der er rigt på planter, mærket med deres traditionelle anvendelse.

Signaturruten ad den snoede strandpromenade giver vandrere en eksklusiv udsigt over dyrelivet i Nairobi National Park. Dette sted er et skønt tilflugtssted til en afslappende og aktiv stund. Du kan gå turen på 2-3 timer.

Chyulu Hills

tsavo-kenya-chyulu-hills

Disse undervurderede og uudforskede bakker ligger mellem Amboseli National Park og Tsavo West National Park. Det højeste punkt ligger 2.188 m. over havets overflade. Chyulu Hills er ukendt af mange. En tur på ca. 15 km rundt i og imellem bakkerne, der er fyldt med dyreliv og smuk fauna, og ud til  hulerne, tager ca. 3-4 timer . Vandreturen er især smuk lige efter regntiden.

Loroghi Hills

kenya-samburu

Vildt og isoleret, men alligevel let tilgængeligt, er Loroghi-bakkerne et af Kenjas bedste vandreområder. Bjergene giver en fantastisk udsigt over Rift Valley, såvel som byder på høje bjergpas og kølige dybe skovområder.

Sporene løber op ad Lesiolo og når en 2.580 meters højde ved Poror Peak. Den egentlige skønhed i dette område er dog muligheden for at møde og tilbringe tid sammen med Samburu-folkene, for hvem disse bakker er hjem. At rejse med en Samburu guide hjælper dig med at lære både landet og dets folk at kende. De lokale guider er det, der gør din tur til meget mere end bare en tur.

Aberdare skov

kenya-abadare-forest.

Aberdare skov er et godt sted for en eventyrlig og vild tur gennem skoven. Her er der meget at udforske. Du finder en høj udsigt, hvor der også er en fantastisk udsigt over hele området og du finder de fjerne Gura Falls. Der er også gangbroer af træ over den nedre Chania falls. Hvis du føler dig varm og modig, kan du ønske at prøve et spring i det kolde vand.

Til dig, der holder af at være aktiv på din ferie, er det oplagt at kombinere både din safarirejse og din strandferie i Kenya med en eller flere vandreture i den smukke kenyanske natur. Når du vandrer gennem landskabet oplever du naturen og dyrelivet helt tæt på. Se vores rejser til Kenya.