Vandring og trekking i Afrika

Ta’ på vandring og trekking i Afrika og giv dig selv en aktive oplevelse for livet. Afrika er et spændende kontinent, når det kommer til mulighederne indenfor vandring og aktive rejser. Man skulle næsten tro, at kontinentet var skabt til at bevæge sig rundt til fods med de mange charmerende vandrestier, de unikke landskaber og de mange bjerge, vulkankratere og bakketoppe. For ikke at nævne de mange eksotiske dyr, som gør trekkingen i Afrika til noget helt særligt.

Der findes utrolig mange former for trekking, og det er muligt at gå på opdagelse i mange forskellige naturområder afhængig af temperament, erfaring og fysiske niveau. Så hvadend du har en indre bjergbestiger gemt i dig eller blot er en nysgerrig vandre-novice, er der noget at finde i den afrikanske natur. 

Vi har her listet vores bedste bud på verdensklasse vandreområder i Afrika, som du kan lade dig inspirere af til din næste vandreferie syd for Sahara.

Vores Afrikas vandredestinationer i Afrika

Etiopien

Simienbjergene

etiopien-simien bjergene

En af Afrikas nyeste skud på stammen indenfor trekking og vandring er Etiopien. Landet byder på unikke trekkingmuligheder i det storslåede landskab ved Simienbjergene i mere end 3.000 meters højde. Det er kun de færreste, der endnu har besøgt landet. Etiopien er derfor en destination for de eventyrlystne, der ønsker at vandre et sted, hvor de færreste har været. Simienbjergene hører til Afrikas største bjergkæde og er beliggende nord for den Blå Nils udspring. Her er det især naturen og det spektakulære dyreliv, der gør trekkingen til noget helt særligt. Det højeste punkt i bjergkæden hedder Ras Dashen og ligger i 4.630 meters højde. Simienbjergene hører til den knap 180 km store Simien Nationalpark, som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Bjergene består af dramatiske klippevægge, kilometer dybe kløfter og svimlende høje tinder. I det spektakulære og dramatiske landskab er der gode chancer for at opleve de særlige gelada bavianer og den afrikanske stenbuk. Dyrene har formået at tilpasse sig de ekstreme leveforhold i højderne, og det tilfører noget ekstra til vandreturen at få lov at opleve dyrene helt tæt på.

Uganda

Bwindi Impenetrable Forest

bwindi-uganda

Gorillaer i Afrika, ugana, rwanda, bwindi

I Uganda får du en trekkingmulighed, der ikke findes mange andre steder i verden. I Uganda og Rwanda kan du nemlig vandre med de utrolige bjerggorillaer, der er blandt nogle af verdens mest truede dyrearter. Dog er bestanddelen vokset de sidste par år og har kæmpet sig op på ca. 1.000 tilbageværende individer. Det er muligt at opleve gorillaerne i Bwindi Impenetrable Forest, hvor vulkanske bjerge og frodig regnskov danner rammerne om den storslåede oplevelse det er at stå ansigt til ansigt med de smukke bjerggorillaer. Det er en mærkelig blanding af fascination og frygt, der rammer dig, når du får øjenkontakt med flokkens alfahan, Silverbacken. Områderne er velbeskyttede og ikke de lettest tilgængelige. Du skal derfor forvente anstrengende vandring gennem tæt budskads, skov og krat. Bjerggorillaerne kan opleves året rundt, men den bedste sæson er i de tørre måneder fra juli til september og igen i januar og februar.

Rwenzori bjergene

Rwenzori Mountains-uganda

Mod grænsen til Congo ligger Rwenzori bjergkæden, der oversat betyder Månebjergene. Trekking i de mystiske Rwenzori bjerge er en fantastisk og unik oplevelse. Naturens skønhed er let at få øje på med smukke gletsjere, dale, søer og snetildækkede bjergtoppe. Den brede vifte af flora og fauna fordelt på flere klimazoner skaber den ultimative oplevelse for vandrere.

Rwenzori bjergene er på UNESCO’s verdensarvsliste og tilbyder muligheden for at opleve noget af verdens smukkeste natur. Vegetationen varierer fra tropisk regnskov, bambusskov, bjergsskov til alpin vegetation. I 4.500 meters højde er der sne og gletsjere, der tilføjer en særlige dimension til den utrolige bjergkæde. Det er muligt at tage på trekking, der varer én enkelt dag, men der er også ture, der varer flere dage. Generelt er vandringen anstrengende og kræver en god fysik. Den store mængde regn på over 3 meter årligt gør, at nærmest alt er tildækket med planter. Lige fra de mossdækkede sten til den tykke vegetation, du finder i skoven. De tre højeste punkter ved Rwenzori bjergene er Mt. Stanley, Mt. Speke og Mt. Gessi.

Rwanda

Volcanoes Nationalpark

Bjerggorilla, rwanda

I Rwanda kan du vandre med bjerggorillaer i Volcanoes Nationalpark, som ligger i den nordvestlige del af landet. I Rwanda er tilladelsen til at vandre med gorillaerne en smule dyrere end i Uganda. Dog er bjerggorillaerne lettere tilgængelige i Rwanda. Er man ikke interesseret i at trekke med gorillaer, findes der en lang række af andre vandrestier i nationalparken, som leder dig til spændende flora og fauna.

Mount Bisoke og Mount Karisimbi

mount-bisoke-rwanda

Ønsker man at udfordre sig selv med en smule mere anstrengende trekking, kan man bestige Mount Karisimbi eller Mount Bisoke. Mount Karisimbi er en drøm for de rejsende, som ønsker en botanisk trekkingoplevelse og vil se nogle af Afrikas mest eksotiske plantearter. Bjerget er en del af Virungas bjergkæden og byder på en masse forskellige klimazoner lige fra de tørre, vestlige egne til mere fugtige, østlige egne.

Turen starter i 1.300 meters højde og fortsætter til toppen i 4.507 meters højde. Undervejs bevæger du dig igennem subtropisk bjergskov, frodig bambusskov, græsarealer og større skovarealer. Toppen af Mount Karisimbi er dækket med sne. I 3.711 meters højde finder du det lidt mindre Mount Bisoke, der dog tilbyder den mest udfordrende trekking i Rwanda. Efter to timers gang fra Bisate Village, bevæger du dig igennem tyk jungleskov og begynder at klatre mod toppen. Her finder du Lake Ngezi, der er en af de mest sceniske og fjerntliggende steder i Rwanda. Man kan ikke svømme i søen, men udsigten er fuldstændig fantastisk og er en mindeværdig oplevelse.

Nyungwe Nationalpark

nuyngwe-nationalpark

Hvis der er en park, der er designet til at vandre i, må det være Nuyngwe Nationalpark i det sydvestlige Rwanda. Parken består af en masse stier, som alle fører til fantastiske naturområder. Vandreturene kan vare alt fra en til syv timer, baseret på kondition og rutevalg. Nogle ruter tager dig med forbi tidligere guldminer og markeder, mens andre går igennem eukalyptus buske, vandfald og fyrreskov.

Kenya

Mount Kenya

Kenya_Mount_Kenya

I Kenya ligger Afrikas andet højeste bjerg, der tiltrods for at være overgået af storebroren i Tanzania, Mount Kilimanjaro, har en anden titel at bryste sig med. Mount Kenya anses nemlig for at være den mest udfordrende bjergvandring i Afrika. Bjerget tiltrækker bjergbestigere og eventyrere fra hele verden, da det at nå toppen kræver både erfaring og professionelt udstyr. Er du knap så erfaren, kan du med stor sandsynlighed nå Point Lenana i 4.985 meters højde. Dog er de to højeste punkter, Batian og Nelion, kun for de professionelle, da turen går gennem stejle og isbelagte klipper. Bjergvandring på Mount Kenya kræver ofte en 3-6 dage, hvor du bevæger dig igennem tæt skov og unik bjergvegetation. På vejen kan du være heldig at møde noget af Afrikas unikke dyreliv.

Mount Elgon

mount-elgon-uganda-kenya

De isolerede passager og englandskaber gør Mount Elgon til et fremragende trekkingområde. Toppen er pyntet med skæve trætoppe, der når op i 4.321 meter. Du kan desuden udforske skove, geotermiske kilder og huler. Skal du vandre på Mount Elgon, bør du dog være godt forberedt på forhånd. På trods af dens ækvatoriske beliggenhed kan bjerget være koldt, og det regner ofte. Alle trekkere bør medbringe masser af varmt tøj og robust fodtøj. Der er flere etablerede ruter på Mount Elgon, men bjerget egner sig til fri udforskning og vandring.

Mount Longonot

mount-longonot-kenya

Det 2.100 meter høje Mount Longonot er et fantastisk sted at vandre. Udsigten fra toppen over Lake Naivasha og Aberdare Nationalpark er noget helt særligt, og udsigten over bjergkrateret er endnu mere speciel. Turen mod toppen er ikke særlig fysisk krævende, hvis du bare tager det med ro. Det kan typisk gøres på en god times tid. Når du først har nået toppen, kan du sagtens bruge en time på at bevæge dig rundt langs kanten og nyde den fantastiske udsigt over kraterlandskabet.

Loroghi Hills

kenya-rift-valley-1024x685

Loroghi Hills en af Kenyas bedste trekkingområder. Bakkerne ligger vildt og isoleret, men er stadig let tilgængelige. Området byder på en smuk udsigt over Rift Valley, og turen går igennem høje bjergpassager og frodige dale med skov og afrikansk vegetation. Det højeste punkt er Poror Peak i 2.580 meters højde. Ved Loroghi Hills har du mulighed for at møde Samburu stammen, da de frodige bakker fungerer som deres hjem.

Menengai krateret

menengai-crater-kenya

Højtliggende over byen Nakuru, finder du Menengai krateret, der efter sigende har verdens anden største caldera, som er den nedsunkne kraterform i vulkanen. Vulkankrateret er 12 km. i diameter og 500 m. dybt. Det er muligt at klatre til kraterkanten i 2.272 meters højde. Her får du en fuldstændig kæbetabende udsigt over landskabet, som du kan bruge flere timer på at nyde. Turen tager typisk 6 timer.

Tanzania

Mount Kilimanjaro

tanzania-kilimanjaro-isklædt-

I 5.895 meters højde ligger mastodonten over dem alle, nemlig Afrikas højeste bjerg Mount Kilimanjaro. Og ikke nok med den titel, er Kilimanjaro også det højeste fritstående bjerg i verden. Det sneklædte bjerg rejser sig fra de rullende bakker og det flade plateau i det nordlige Tanzania. Økosystemet på bjerget er ligeså unikt og storslået som det er varieret og alsidigt. Ved de lavere områder i udkanten af nationalparken finder du landbrug med plantager fyldt med kaffe, bananer, kassava og majs. I de kultiverede landskaber bor elefanter, leoparder, bøfler, aber og mindre antiloper. Inde i parken dækker tæt skov den nederste del af bjerget og skifter til et alpint landskabt i takt med at luften bliver tyndere. Tæt på toppen er landskabet barsk med rå sten og nyfalden sne.

Bestigning af Kiliamanjaro er højdepunktet for mange rejsende, der besøger Tanzania. Det at klatre på Afrikas tag og kontinentets højeste punkt, er et stort eventyr, som langt de fleste kan tage med på. Kilimanjaro er et billede på den storslåede skønhed i Østafrika. Når du ser bjerget, vil du forstå det.

Mount Meru

mt.meru-kenya-

Med sine 4.566 meter er Mount Meru det næsthøjeste bjerg i Tanzania. For ca. 250.000 år siden gik vulkanen i udbrud og sprang hele den ene side af bjerget. Det har givet Mount Meru sit karakteristiske udseende, den har i dag, som får bjerget til at se ud som om, at det kun består af én kratervæg. Under bestigningen af Mount Meru passerer du forskellige landskaber. Den nederste del af vulkanen består af tæt og frodig regnskov og budskads. I takt med at du bevæger dig mod toppen, bliver den frodige vegetation erstattet af hedeland og et alpint klima. Er du heldig, kan du undervejs få lov at møde dyr som elefanter, bøfler og endda leoparder. Af samme grund er du altid afsted med en lokal og bevæbnet guide.

Ngorongoro krateret

Ngorongoro-løver-tanzania-1024x685

Ngorongoro krateret er verdens største vulkanske caldera, som stadig står intakt. Krateret indkapsler et 265 km_ stort naturområde med kratervægge, der når op i 600 meters højde. Ngorongoro er hjemsted for ca. 30.000 vilde dyr, såsom elefanter, zebraer, gnuer, løver og hyæner. Du kan vandre op til den 2.200 meter høje kraterkant, hvorfra du får serveret en fantastisk udsigt over landskabet og de små prikker af dyr, der bevæger sig rundt i krateret.

Udzungwa bjergene

udzungwa-tanzania

I de flade østlige egne i retning mod Tanzanias kyststrækning, rejser de majestætiske Udzungwa bjerge sig. Stedet kaldes for Afrikas Galapagos grundet bjergenes endemiske planter og dyr, hvoraf den mest kendte nok er den afrikanske viol. Den fortryllende og frodige natur er indesluttet af 30 meter høje træer, mens skovbunden er fyldt med svampe, mos og bregner. Udzungwa er et paradis for fugleelskere med mere end 400 forskellige fuglearter, heriblandt den grønhovedede piol. Desuden lever den røde colobusabe og den endemiske og truede mangabey primat ved Udzungwa bjergene.

Ol Doinyo Lengai

ol doinyo lengai, tanzania

‘Ol Doinyo Lengai’ betyder ‘Guds bjerg’ på masaiernes sprog. Toppen af stratovulkanen ligger i 2.962 meters højde og forærer en fantastisk udsigt over Tanzanias eneste aktive vulkan. Den er samtidig verdens eneste natrokarbonatit vulkan, hvilket betyder, at lavaen består af særlige mineralsten. Bjerget anses af de lokale for at være helligt, og masaierne bruger bjerget til at tilbede deres gud, Ngai. Det er muligt at vandre henover kraterbunden, dog er turen krævende grundet det barske miljø med løse sten, stejle klippevægge og høj varme.

Fra toppen af vulkanen kan man se den sodaholdige Lake Natron. Søen fungerer som ynglested for forskellige fuglearter, heriblandt flamingoer, pelikaner, gæs og 350 andre arter. Du har desuden mulighed for at opleve bavianer, øgler, hyæner, løver og leoparder. Det tager omkring 6-7 timer at nå toppen af krateret.

Madagaskar

Ankarana Nationalpark

Ankarana National Park, Tsingy, Madagaskar

isalo, pool, madagaskar

Ankarana Nationalpark er uden tvivl den mest belønnende vandredestination i den nordlige del af Madagaskar. Området består af kalkstenstinder, tropisk jungle, tør skov, dybe grotter og brusende floder. For at komme ind i parken kræver det en guide og en omgang hård trekking i høje temperaturer, men det er en rigtig givende oplevelse. Grundet parkens fjerne beliggenhed, er naturen ikke ramt af den truende skovafrydning, der påvirker mange andre dele af landet. Som et resultat af dette, finder du meget dyreliv i Ankarana Nationalpark.

Ranomafana Nationalpark

ranomafana-madagaskar

‘Ranomafana’ betyder ‘varmt vand’ på madagaskisk. Navnet stammer fra de mange termiske kilder, der findes i området. Ranomafana Nationalpark er en af de mest billedskønne nationalparker på hele Madagaskar. Parken dækker et bjergrigt område på 435 km_ og dækker højder af 500 og 1.200 meter. Landskabet består primært af tæt regnskov, hvor der bor forskellige dyr. Den sjældne, gyldne bambus lemur blev opdaget i Ranomafana Nationalpark i år 1986. Parken fungerer den dag i dag som et vigtigt beskyttelsesområde for de truede dyrearter. Der findes både korte og lange ruter i parken, og det er muligt at finde ruter, der passer til de flestes behov.

Isalo Nationalpark

isalo, madagaskar

Den bedste måde at opleve Isalos bjergrige landskab med kløfter, klipper, sprækker og en masse geologiske vidundere, er helt klart til fods. Nogle ture slår vejen forbi grotter og smalle huler, nogle har særligt fokus på planter og vegetation, mens andre fokuserer på dyrelivet, heriblandt de mange lemurer.

Marojejy Nationalpark

Trekking i Marojejy Nationalpark

Beliggende i regnskovene i det nordøstlige Madagaskar, finder du Marojejy Nationalpark, der er en af øens smukkeste og mest tætbevoksede skove. På nuværende tidspunkt er der kun én vandrerute åben for turister. Ruten går fra landsbyen Manantenina til toppen af Marojejy Nationalpark i 2.132 meters højde. Turen på vej mod toppen er relativ kort, men  stien er stejl og fysisk krævende.

Andringitra bjergene og Peak Boby

andringitra-3-madagaskar

Andringitra bjergene går fra 650 til 2.658 meters højde og er et sandt biologisk hotspot på Madagaskar. Bjergene er kendt som et af verdens bedste bjergbestignings- og vandreområder, der består af bjerge af granit og gnejs med en række spidser, der når over 2.500 meter. Heriblandt Madagaskars højeste punkt, som er Peak Boby i 2.658 meters højde. Der findes en række forskellige stier, der strækker sig fra 5 til 15 km. i distance. Turene går igennem smukke landskaber med sjældne palmetræer, naturlige pools samt  truede lemur- og fuglearter.

Andohahela Nationalpark

Andohahela Nationalpark

Beliggende i Tolagnaro regionen, finder du Andohahela Nationalpark. Parken har en ekstraordinær diversitet indenfor økosystemer grundet parkens beliggenhed i nærheden af Anosy bjergkæden. De østlige tropeskove ændrer sig til tør skov mod sydvest med et mellemliggende område med begrænset nedbør. Dog er floderne fyldte, og det giver liv til området. Mere end 90% af planterne fra Andohahela bliver brugt i traditionel medicin, såsom planten ‘Jabihy’, der bruges til af nybagte mødre til at komme sig efter fødslen. Nationalparken er stadig relativ ukendt, men byder på en masse fantastiske muligheder til vandreferien.

Bemaraha Nationalpark

Tsingy, Bemaraha, Madagaskar

På den vestlige del af øen ligger Bemaraha Nationalpark, der er listet på UNESCO’s verdensarvsliste. Området er især kendt for de mange specielle kalkstenstinder, kendt som ‘tsingy’. For millioner af år siden blev disse bjerge skabt i havet, hvor koraler og skaller skyldede op og blev sammensmeltet til en 200 meter tyk plade. I takt med at vandet trak sig, begyndte regnen at gøre sit eroderende arbejde på overfladen af kalkstenene. Det har skabt de kløfter og tinder, som i dag står tilbage. Der findes forskellige vandreruter, der leder til panoramiske udsigter, hvor du kan opleve det spektakulære syn af kalkstenstinderne. Nationalparken er let tilgængelig fra den nærliggende by Bekopata.

Sydafrika

Drakensbjergene

drakensberg-sydafrika

Drakensbjergene er en kæbetabende og spektakulær bjergkæde, der ligger i KwaZulu-Natal provinsen i det østlige Sydafrika. Bjergkæden strækker sig over 200 km. og former en naturlig grænse mellem den lille stat Lesotho og Sydafrika. Drakensbjergene betyder direkte oversat ‘dragebjergene’. Navnet refererer til bjergenes storslåethed og dramatiske udseende. Nogle af de højeste peaks ligger i over 3.400 meters højde. Det der gør Drakesbjergene så populære, udover deres tydelige skønhed, er de mange let tilgængelige stier og ruter, der leder dig igennem den fantastiske natur. Vandreruterne er provinsens, hvis ikke hele Sydafrikas, bedste af sin slags og giver fantastisk og udfordrende hiking i fantastiske omgivelser.

Hele området omkring Drakensbjergene er pyntet med smukke vandfald, vandhuller, grotter og udsigtsposter, der både tiltrækker turister såvel som lokale. Udover trekking og vandring, findes der også en masse andre spændende aktiviteter i området. Der findes ridestier, canopyture, river rafting, rapelling samt lokal kunst og håndværk. Du kan besøge Drakensbjergene på en dagstur i bil, hvor du oplever nogle af de store seværdigheder som Three Rondavels, Bourke’s Luck Potholes og den hyggelige by Graskop. Dog anbefaler vi at bruge flere dage i området, hvis du er glad for naturen og ønsker en god trekkingoplevelse. Der findes forskellige camps og lodges, som du kan indlogeres på undervejs.

Cape Town

Cape town-sydafrika

Det er ikke kun i det østlige Sydafrika, der venter store oplevelser. I området omkring Cape Town og hele Western Cape provinsen, findes der naturskønne områder, som ligger op til et væld af aktiviteter. Især den skønne kyststrækning giver anledning til vilde oplevelser. Du kan dykke med hvidhajer ud for kystbyen Gansbaai, tage på hvalsafari og opleve delfiner, pukkelhvaler og rethvaler, bestige eller tage svævebanen til toppen af Taffelbjerget eller kaste dig ud i bølgen blå og lære at tæmme en surfbræt.

Togo

 Atakora bjergene

Atakora Benin

Den smukke Atakora bjergkæde strækker sig over en række lande i Vestafrika, heriblandt Togo, Benin og Ghana. I Togo kaldes bjergkæden for Togo bjergene, mens den i Benin er bedst kendt som Atakora bjergene. I Ghana kaldes bjergene for Akwapim bakkerne. Bjergkæden har en gennemsnitlig højde på 600 meter. Det højeste punkt, Mount Agou, er 986 meter. Nord for Atakora bjergene i Togo ligger Oti River, som er en savanne region med et sandstensplateau. Mod nordvest ligger højland med granit og gnejs. Det er her at Dapaong klipperne ligger.

Ved Atakora bjergene bor blandt andet taneke stammen, der søgte tilflugt i de fjerne bjerge for flere hundrede år tilbage. Her flygtede de fra den daværende slavehandel, der foregik ved Vestafrikas kyststrækning. Stammen bor den dag idag fortsat i bjergene, hvor de lever et uforstyrret liv væk fra civilisationen. Under vandreturen er det muligt at besøge stammen og høre om deres simple og autentiske livsstil midt i Togos vilde natur. Mange vælger at trekke ved Atakora bjergene, når de besøger Togo på grund af områdets tydelige skønhed. Landskabet er grønt og frodigt, og der er anlagt fine gangstier, som de fleste kan holde til at vandre i.

Mount Agou

mount-agou-flickr-

Togos højeste bjerg er Mount Agou, der når op i 986 meters højde ved det såkaldte Baumann Peak. Det fik oprindeligt navnet fra Oskar Baumann, der var en østrigsk eventyrere i den tid, da Togo var en tysk koloni fra slut 1800-tallet indtil midten af 1900-tallet. Bjerget ligger i den sydvestlige del af landet tæt på grænsen til Ghana. Mount Agou er en del af Atakora bjergkæden. Ruten til toppen går langs en natursti, hvor tropisk vegetation, kaffe- og kakaoplantager pryder landskabet. På vejen passerer du lokale landsbyer, hvor de fleste er landmænd.

Mount Kabuye

rwanda-mt.kabuye

Ved Mount Kabuye ligger den dramatiske kløft, Faille d’Alejdo. Kløften er opstået, da man i sin tid sprængte hul i en klippe, fordi der skulle laves plads til hovedvejen. Området består af smukke, grønne bjerge, som er fantastiske at vandre i. Der ligger en masse interessante landsbyer omkring Mount Kabuye, heriblandt Tcharé, Pagouda og Ketao landsbyerne. Ved nogle af byerne er der markeder på bestemte ugedage, hvor du kan købe lokalt kunsthåndværk. Det er også muligt at besøge lokale stammer, hvor livet stadig leves efter flere tusindårige gamle traditioner.

Benin

Atakora bjergene

Atakora i Benin

Som tidligere nævnt er Atakora bjergene en af favoritterne, når det gælder trekking i Vestafrika. I Benin ligger bjergkæden i den nordvestlige del af landet, og er hjemsted for de højeste bjerge i Benin. Bjergene byder på smukke forhøjninger og frodig vegetation, der danner en fantastisk ramme om vandringen. Nyd den spektakulære panoramaudsigt over Benins fineste natur og besøg lokale stammer, der inviterer dig indenfor i deres ydmyge hjem. Ønsker du at bestige et af bjergene, er der tre bjerge at vandre på. Det er Mount Sokbaro, Mount Tanéka og Mount Birni. Mount Sakbora er 658 meter højt, og de fleste kan derfor være med.

Ghana

Agumatsa bjergkæden

agumatsa-ghana-vandring-

Den frodige Agumatsa bjergkæde ligger i Ghana og huser landets højeste bjerg, Mount Aduadu. Desuden ligger Mount Afadjato lige i nærheden. I området ligger Wli vandfaldene, som er et fantastisk smukt område.

Akwapim bjergene

volta-region-ghana-togo-akwapim

Akwapim bjergene hører til Atakora bjergkæden, som strækker sig over Togo, Benin og Ghana. Her finder du noget af Vestafrikas bedste vandring, og turen går igennem frodige landskaber og smuk natur.

Mulighederne for aktive ferier med fantastiske vandreture, trekking og bjergbestigning er mange på det store afrikanske kontinent. Se vores forslag til vandreferier med fokus på oplevelser til fods og lad dig inspirere til dit personlige aktive Afrika-eventyr.