Vandring på Mount Kenya

Ta’ med Rickshaw på vandring på Mount Kenya og oplev det særegne terræn. At vandre på Mount Kenya minder mest af alt om at gå rundt på månen! Det mærkværdige landskab er noget for sig selv, og en vandretur i dette fine landskab er en unik oplevelse. Stedet glider lidt under radaren hos de fleste, men stedet er spektakulært. Mount Kenya er nemlig mere end blot barsk terræn og tusindvis af højdemeter. Det er jadegrønne søer, frodig skov, alpint hedelandskab og et fascinerende dyreliv med både elefanter, aber, bøfler og antiloper.

Tag på vandretur til toppen af Mount Kenya

Kenya_Mount_Kenya

Vandring på Mount Kenya kan gøres på flere måder. Mange kommer til Mount Kenya med ønsket om at nå til toppen af det 5.199 meter høje bjerg. Egentligt er bjerget et nu udslukt vulkankrater, men grundet mange års erosion, er der ikke længere spor af det oprindelige krater. De to højeste toppe, Mt. Batian i 5.199 meters højde og Mt. Nelion i 5.188 meters højde, kræver decideret bjergbestigningsteknikker for at kunne bestige. Er man ikke helt på det niveau, bør man stille sigtekornet efter den tredjehøjeste top, Mt. Lenana i 4.985 meter. Den kan bestiges af langt de fleste og kræver kun vandrestøvler, vind- og vandtæt tøj samt en god portion vilje.

Vejen til toppen er en udfordrende, men usandsynlig smuk rute. Undervejs bevæger du dig gennem frodig bjergskov, hvor du finder et spændende dyreliv. Her er der sågar mulighed for at opleve vilde elefanter, der vandrer rundt i den tætte skov. Når du når de 3.000 meters højde vil landskabet åbne sig op, og der viser sig et helt andet type landskab. Den grønne skov er byttet ud med dybe dale og alpint hedelandskab. Toppen af bjerget består af grå granit, og de mange tinder er pyntet med hvid is.

Hvilken rute skal man vælge?

Mount_Kenya_1024x865

Turen kan som tommelfingerregel klares på et par dage, dog anbefaler vi, at du ligger et par ekstra dage ind i programmet for at undgå den famøse højdesyge. Den korteste og mest populære rute er Naro Moru ruten, der starter i byen af samme navn. Ruten følger floden, der løber fra bjerget. Det er en smuk og scenisk rute, som af tydelige årsager er så populær.

Ønsker du en mere blid opstigning er Sirimon ruten et godt valg. Den starter på nordøstsiden af bjerget. Ruten er en smule længere, men i manges øjne er den smukkere end Naro Moru ruten. Under regntiden er det den tørreste rute, så ønsker du at rejse i lavsæsonen, er den et oplagt valg.

En tredje mulighed er Chogoria ruten, der utvivlsomt er den længste. Turen starter på bjergets østside og kan typisk klares på fire dage. Dog anbefaler vi, at du ligger en ekstra dag ind til akklimatisering. Dog findes der hverken camps eller overnatningsmuligheder på denne rute, så det kræver at du medbringer eget telt.

Hvornår skal man bestige Mount Kenya?

Mount Kenya

Den bedste sæson til at bestige Mount Kenya er i den tørre tid, som falder fra juli til oktober og igen fra slutningen af december til starten af marts. Under regnsæsonen kan det være usikkert at bevæge sig rundt på bjerget, da store regnmængder gør terrænet glat at gå på. Dog er landskabet vildt og frodigt grundet de store mængder nedbør. Temperaturerne ligger året rundt mellem 22-27 grader, hvor de varmeste måneder er januar og februar. Efter solnedgang falder temperaturerne typisk til mellem 7 og 11 grader afhængig af hvilken måned, du rejser i. De køligste nætter er i december, januar og februar, modsat andre dele af Kenya hvor de køligste nætter falder i juni, juli, august og september.

Andre oplevelser i området omkring Mount Kenya?

Dyreliv_Kenya_Mount_Kenya_1024x685

Ønsker du at udbygge vandreferien med flere storslåede oplevelser, ligger Mount Kenya godt placeret mellem forskellige seværdigheder. Mulighederne er mange, og afstandene gør det nemt at arrangere forskellige aktiviteter i forbindelse med din trekkingrejse.

Aberdare Nationalpark og  Ol Pejeta Reservatet

aberdare-national-park-kenya-safari-flickr-3-1024x685

Tiltaler dyrelivet dig, er det helt klart et must at besøge Aberdare Nationalpark og Ol Pejeta reservatet.

Aberdare Nationalpark består af tæt skov, moseland, smukke bjergtoppe og dybe dale. Det varierende landskab udgør den perfekte ramme for det afrikanske dyreliv. Den tætte vegetation giver optimale leveforhold, men det gør det samtidig udfordrende at spotte dyrene. Dog er der rigeligt med dyr, og du har mulighed for at spotte både elefanter, næsehorn, bøfler, løver og forskellige antilopearter.

Ol Pejeta er et privat naturreservat, der også kun ligger kort tids kørsel fra Mount Kenya. Her finder du generøse bestande af både bytte- og rovdyr. Især elefanter, næsehorn, flodheste, giraffer og bøfler er godt repræsenteret i parken. Derudover fylder primater, fugle og antiloper også en stor del af biodiversiteten.

Vandfald, plantager og markeder

kaffebønner, madagaskar

De naturrige oplevelser fortsætter i udkanten af Mount Kenya, hvor de mange vandløb fra bjerget munder ud i eksotiske vandfald. Især Karuara og Gura vandene er værd at besøge. Begge har et fald på svimlende 300 meter, og du vil med stor sandsynlighed føle dig utrolig lille, mens du står og betragter de massive vandmasser buldre udover klippekanten.

Området ved Mount Kenya er særligt kendt for dets gunstige forhold for te- og kaffedyrkning. Er du begejstret for de varme drikke, er det derfor også oplagt at gøre et stop hos en te- eller kaffeplantage i området. Her kan du få en rundvisning på plantagen og lære om de forskellige processer fra høsten til den friske kop kaffe eller te bliver serveret.

Længere syd for Mount Kenya finder man et af Afrikas mest livlige og farverige markeder. Her ligger udendørsmarkedet Katrina-markedet, der er fyldt med friske grøntsager, frugt, krydderier, køkkenredskaber og trækunst. Du kan finde alt fra sandaler lavet af bildæk til kurve og tæpper lavet af sisalgræs. Markedet er Afrikas anden største udendørsmarked, og det handler om at holde tungen lige i munden, når du bevæger dig rundt i det spøjse og oplevelsesrige kaos.

Læs mere om vores vandreferier og aktivrejser i Afrika.