Vegetar i Tanzania

Trods populær tro er det meget nemt at være vegetar i Tanzania. Det er selvfølgelig, hvis du inkluderer de millioner af gnuer, hundredtusindvis af Thompson- og Grant gazeller og enhver zebra, giraf og utallige andre intelligente planteædere, der strejfer rundt i de tanzaniske vildmarker. Det ser ud til at være et plantebaseret paradis. Og det er rigtigt, at Tanzania ikke ville være det samme uden disse planter og de dyr, der er afhængige af dem. Der ville for eksempel ikke være nogen stor gnu-migration, hvis friskt græs ikke blev ved med at pible op hver sæson. Planter er det, der opretholder vores planet, ligesom de opretholder vores safari.

Men kan du leve udelukkende på planter under din rejse til Tanzania? Hvad er mulighederne for at føre en plantebaseret kost for dem, der er bekymrede over de etiske, miljømæssige og/eller sundhedsmæssige konsekvenser af en kødbaseret kost? Kan du trives i Tanzania på bare planter? Det helt korte svar er: JA.

Lad ikke den følgende oversigt udelukkende være for hårde grøntsagshoveder, men også for de, der blot ønsker at kende deres muligheder i landet.

En kort rundvisning i Tanzanias køkken

For det første, landet er fuld af lækkerier. På grund af Østafrikas lange, komplekse historie med stammegrupper og koloniseringer, har det forårsaget et sandt overflødighedshorn af krydderier og smag i det tanzanianske køkken.
Ugali, en national favorit lavet af majsmel, kan være lettere at finde end brød, bananer og øl tilsammen. Ugali finder du overalt, og det er ganske lækkert. Ethvert typisk måltid i Tanzania kan omfatte en hel del ugali, suppe samt frugt og grønt og, ja, kød som ged, fisk eller kylling, hvis man er til det.

En hurtig note om kulturel etikette i Tanzania

For mange tanzanianere kan det at spise kød være et tegn på status. At have råd til kød er noget de fleste alle stræber efter, og mange tanzanianere vil ikke afvise kød, når det er tilgængeligt. Faktisk har stammer som masaierne i årtusinder primært ernæret sig af komælk, kød og blod.

Vegetar eller veganer på safari? Intet problem

På vores safari rejser til Tanzania er det intet problem at være vegetar og veganer. På vores udvalgte kodges og bush camps vil erfarne kokke tilbyde lækre menuer, traditionelle såvel som vestlige måltider, og de inkluderer altid vegetariske (og/eller veganske) muligheder. Med tilstrækkelig varsel kan vi arbejde med alle diætbehov. Vi skal bare vide det i forvejen.

Her er de fem bedste vegetariske fødevarer at spise i Tanzania

Ugali: Vi har sagt det før, og siger det gerne igen: Ugali findes overalt, og fortæret over hele landet. Lokale tanzanianere vil sige, at de ikke kan leve uden ugali, så vi synes helt sikkert, at du skal smage på denne simple ret, der har så høj status.

Maharagwe: Disse røde kidneybønner er en basisvare i Tanzania. De tilberedes krydret eller kogt i kokosmælk og spises med chapatti (pandekager) eller, du gættede rigtigt, ugali.

Pilau: Tanzanias foretrukne ris pilaf-ret stammer fra Indien, men den tanzaniske version indeholder flere krydderier. Restauranter tilbereder ofte pilau ved hjælp af kyllingebouillon, så hvis det er et problem, kan du fortælle os det på forhånd, så vi kan træffe de nødvendige foranstaltninger.

Frisk frugt, nødder og grøntsager: Du vil hurtigt opdage tanzaniske markeder og vejkanter, der flyder over med farverige frugter samt cashewnødder, æg og andre grøntsagsbaserede varer. Husk den gamle tommelfingerregel : Hvis du ikke kan skrælle det, skal du koge det eller tilberede det på anden vis.

Indisk mad: Der bor over 50.000 tanzanianere af indisk oprindelse i landet i dag, på grund af en tilstrømning af indiske handlende i det 19. århundrede. Som vegetar vil du gerne opsnuse nogle af disse indiske restauranter, især i større byer som Arusha. Kort sagt har det indiske køkken mestret vegetarisk spisning.

Så alt i alt er konklusionen, at du fuldt ud kan være vegetar i Tanzania.