Den ultimative guide til Mozambique

Beliggende lige mellem Sydafrika og Tanzania er Mozambique et land, der ofte overses af rejsende på vej til Afrika. Med en af de længste kyststrækninger i verden, smukke uberørte strande, lækker fisk og skaldyr og en kultur i modsætning til alle andre, er Mozambique et afrikansk tropisk paradis.

Som prikken over i’et er Mozambique et land i udvikling, og på grund af det er her endnu ikke masser af infrastruktur. Imidlertid vil landets fantastiske kystlinjer og smukke natur efterlade dig helt forpustet.

Bedste tidspunkt at tage til Mozambique

Vejret i Mozambique kan være ganske uforudsigeligt, hvilket gør det lidt vanskeligt at vælge det bedste tidspunkt at komme her til. Da vejret kan være den afgørende faktor for, hvornår man skal tage afsted, kan det være en fordel at se på årstiderne.

Om vinteren og foråret (december til marts) mødes landet af dampende tordenvejr, tilfældige regnskyl og høj luftfugtighed. I løbet af denne sæson har du muligvis ikke de ideelle forhold til en rejse ved Det Indiske Ocean, men vandet er varmt, priserne er lave og giver mulighed for dykning i verdensklasse.

I maj er regnen atter stoppet, og luftfugtigheden er faldet, hvilket gør det perfekt til feriegæster, der ønsker at nyde lidt afrikansk strandtid. Juni til september har altid været kendt som de “bedste” måneder at tage her til. Men det er også på dette tidspunkt, at hotelpriserne stiger, og det bliver sværere at finde ledige hotelværelser.  Hvis du vil væk fra folkemængderne, ligner oktober og november meget april, med lave priser, varmt vejr og færre turister.

Hvad kan man forvente af Mozambique

Sprog: Det officielle sprog i Mozambique er portugisisk, selvom det er en flersproget stat. Faktisk har det vist sig, at der tales op til 43 sprog i hele landet.

Valuta: Den officielle valuta i Mozambique er Mozambican metical (MZN). 1 USD svarer til 60,70 MZN.

Kreditkort og pengeautomater: Kredittkort accepteres på de fleste luksushoteller, mellemklasse-hoteller og på nogle bil-leje steder. Bortset fra det er muligheden for brug af kreditkort begrænset i landet. Hvis du har brug for kontanter, kan der findes pengeautomater i de fleste større og mindre byer. Det anbefales at bruge et VisaDankort, hvis du skal benytte dig af en pengeautomat, da Mastercard og andre kort ofte ikke accepteres.

Elektricitet: I Mozambique er standardstikket type C, F og M, standardspændingen er 220 V, og standardfrekvensen er 50 Hz. Vi anbefaler at købe en universel adapter (sørg for at den har overspændingsbeskyttelse) og bruge en konverter til hårtørrere og deslige.

Sikkerhed: Afrika som helhed har fået et dårligt ry for at være usikker. Men i Mozambique er det største problem, du kan støde på, småtyveri og lommetyveri. Bortset fra det er landet en sikker rejsedestination. Vær på vagt og vær forsigtig, som man bør være alle andre steder, og så vil du få en vidunderlig ferie.