Ansvarlig bestigning af Kilimanjaro med KPAP

Nogle siger, at det kræver en hel landsby at opdrage et barn. Vi er helt enige. Vi er også enige om, at samme sandhed gælder, når man bestiger et bjerg. Det kræver ofte en monumental menneskelig indsats at nå en bjergtop, især når det gælder én af dem fra ‘The Seven Summits’.

For Mount Kilimanjaro i det nordlige Tanzania er dette absolut tilfældet. At vandre til bjergets 5.895 meter høje top kræver ofte meget support. At vandre til toppen af verdens største fritstående bjerg samt det højeste punkt i Afrika kræver en heroisk indsats af dig selv såvel som dine guider, men mest af alt porterne, som du har med på bjerget.

Kilimanjaros portere: bjergets helte og hjerteslag

Hos Vores Afrika er det ikke nogen hemmelighed, at vi sætter en stor ære i vores kyndige bjergguider. De skal alle have mange års erfaring og grundig sikkerhed- og førstehjælps uddannelse. Kort sagt: Vores guider er de absolut bedste, at have med på sådan et trek. Sammen med vores guider er kimen til enhver vellykket Kilimanjaro-vandring også bjergets sande helte, nemlig porterne. Kilimanjaros portere kan vel nærmest betegnes som den virkelige muskel bag alle Kilimanjaro treks; de er bjergets menneskelige ånd.

Hvert år arbejder tusindvis af portere utrætteligt for at transportere udstyr, bagage, telte, mad og vand op og ned af dette massiv. Uden dem ville det være næsten umuligt at nå toppen. Porterne er dem, der bærer dit udstyr, slår telte op og tilbereder varmt vand til kaffen, og som sammen med guiderne hjælper dig i eventuelle nødstilfælde. Porterne vågner før daggry for at begynde at pakke sammen og er hurtigt afsted, så du får den bedst mulige lejrplads De er også de sidste, der går i seng, vasker op og henter vand. Porterne er helte, mændene og kvinderne bag kulisserne, der gør Kilimanjaro-ekspeditioner til en livsændrende oplevelse.

Hvordan støtter man bedst op om Kilimanjaros portere?

Fordi vi mener, at disse portere er essentielle spillere i succesen med at nå Kilimanjaros top, er vi hos Vores Afrika en af ​​de stærkeste fortalere for deres velfærd, og vi er ét ud af ​​kun to KPAP-certificerede operatører i Danmark.

KPAP står for Kilimanjaro Porter Assistance Project. Nonprofitorganisationens hovedformål er at:
– Øge offentlighedens bevidsthed om den korrekte behandling af portere på Mount Kilimanjaro
– Assistere Kilimanjaro virksomheder med procedurer for at sikre fair og etisk behandling af deres portere
– Låne gratis grej til portere og andet bjergbesætning
– Tilbyde undervisning for at styrke og motivere lokale portere og det øvrige lokale team

Når du vælger et KPAP-certificeret rejsebureau, sikrer du, at alle portere:
– Har det rigtige udstyr
– Får mad nok på bjerget, tre måltider om dagen ligesom os
– Ikke bærer mere end 20 kg – (hos Vores Afrika siger vi 12-15 kg.)
– Får betalt løn til tiden, i beløb, der opfylder nationalparkens krav
– Sover i ordentlige telte med rigeligt plads
– Bliver behandlet ordenligt af øvrigt lokalt Kilimanjaro team
– Modtager ordentlig medicinsk behandling, hvis de kommer til skade på bjerget

Med KPAP-certificerede trekkingture er der altid monitorer for overholdelse for at sikre, at KPAP-standarderne praktiseres på bjerget. En porter vil for eksempel blive udpeget til at rapportere til KPAP om forholdene. For Vores Afrika skal vi, for at bevare vores certificering konsekvent, score højt på deres ratingsystem.

Glade Kilimanjaro portere giver glade rejsegæster

For os er det enkelt: Behandl folk med den værdighed, de fortjener, og de gengælder det. Når du vælger os til din Kilimanjaro-oplevelse, garanterer vores KPAP-certificering et niveau af respekt for hver porter. Vi har desuden lokale kontorer rundt omkring i Tanzania. Det betyder, at en stor del af vores kollegaer er lokale. KPAP-certificerede Kilimanjaro-ture er en nødvendig sikring blandt mange, som vi gerne påtager os for at gå den ekstra mil for både vores rejsegæster og team.

Vi håber, at du vil tage dette med i dine overvejelser, når du skal bestige Kilimanjaro. Det handler om værdighed, et ordenligt liv såvel som tryghed og sikkerhed på bjerget. Dette er du sikret ved at vælge et KPAP certificeret rejsebureau.